«Όσο κάποιοι βρίζουν τη Μποφίλιου, χωρίς να κάνουν τον κόπο να πιάσουν αυτή τη γενιά, τη γενιάς της, από το χεράκι και να στήσουν γέφυρες επικοινωνίας, τόσο η παρεξήγηση θα συνεχίζεται». (Φωτογραφία: Labrini Sotiriou)

Δεν θα σταθώ αναλυτικά στα όσα είπε η Νατάσσα Μποφίλιου – με τα οποία διαφωνώ σε αρκετά σημεία. Ούτε στη χυδαία ανθρωποφαγία εναντίον της, που υποκρύπτει ζήλιες και πικριούλες… Βλέπεις είναι και ωραία και πετυχημένη, ας βρίσουμε αυτή αλλά όχι και τον Παπαθεοχάρη που έχει 140 ευρώ το μπουκάλι στον Διογένη.

Θα πω απλώς, πώς όσα λέει η Νατάσσα Μποφίλιου εκφράζουν εκατοντάδες χιλιάδες 25άρηδες και 30άρηδες. Καλώς ή κακώς. Και πώς η γενιάς τους, αναφέροντας τον Τρότσκι και την επανάσταση, δεν εννοεί τα ίδια που καταλαβαίνουμε εμείς. Εξ ου και η συνέντευξη της Νατάσσας Μποφίλιου εμπεριέχει ιστορικά λάθη (αλλά δεν την πήραμε για ιστορικό, για τραγουδίστρια την πήραμε, οπότε χαλαρώστε, μια συνέντευξη έδωσε δεν κατέβηκε στην πολιτική αρένα…).

Καλώς ή κακώς πολλοί σημερινοί 35άρηδες με τον Τρότσκι και την επανάσταση δεν αναφέρονται στη σφαγή της Κροστάνδης, ούτε στην αξίνα του Ραμόν Μερκαντέρ, ούτε στη λυσσαλέα μάχη σταλινικών και τροστσκιστών, ούτε καν στον εμφύλιο και τους νεκρούς του ’44-’49. Αυτά ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ, επειδή κανένα σχολείο ή πανεπιστήμιο δεν τους τα έμαθε και επειδή μεγάλωσαν μέσα στον συναισθηματισμό της ευημερίας και στον γενικό ελληνικό ανορθολογισμό. Δεν φταίνε αυτοί. ‘Η μάλλον δεν φταίνε κυρίως αυτοί.

Τρελαίνομαι να βλέπω φιλελεύθερους να χρησιμοποιούν λαϊκίστικα παραδείγματα «αν είναι αριστερή να δώσει το μισθό της»! Τότε εγώ που είμαι φιλελεύθερος να παραιτηθώ από το ΚΟΣΜΟΣ, διότι είναι στην ΕΡΤ.

Αυτά που εννοούν είναι άλλα. Μέσα από τις πολιτικές αυτές μπαρούφες βγαίνει η αγωνία της γενιάς τους για ένα μέλλον που υποθήκευσαν οι σημερινοί 50άρηδες και 60άρηδες της πασοκαρίας. Είναι οι πιτσιρικάδες των 350 ευρώ χωρίς άδεια και πάλι τυχερός θα είσαι. Αυτό τους καίει. Και η Νατάσσα εκφράζει τα συναισθήματά τους.

Φυσικά βρίσκουν τους λάθος εχθρούς (την Ευρώπη, χάρη στην οποία έχουμε την όποια ευμάρεια έχουμε…). Αλλά είπαμε – κανένας δεν τους δίδαξε ορθολογισμό. Στην πράξη αυτοί οι 35άρηδες είναι οι πιο φιλοευρωπαίοι όλων μας, διότι πολύ απλά, ποτέ δεν έμαθαν τίποτα άλλο από την ενωμένη Ευρώπη.

Όσο οι αυτοαναφορικοί Μπογδάνοι και Τατσόπουλοι βρίζουν τη Μποφίλιου, χωρίς να κάνουν τον κόπο να πιάσουν αυτή τη γενιά, τη γενιάς της, από το χεράκι και να στήσουν γέφυρες επικοινωνίας, τόσο η παρεξήγηση θα συνεχίζεται. Και μάντεψε ποιοι θα χάσουν…

Ο Γιάννης Δημητριάδης είναι δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός του Kosmos 93,6 και κιμπορντίστας. (Φωτογραφία: Chronis Perrakis)

ΥΓ:. Τρελαίνομαι να βλέπω φιλελεύθερους να χρησιμοποιούν λαϊκίστικα παραδείγματα «αν είναι αριστερή να δώσει το μισθό της»! Τότε εγώ που είμαι φιλελεύθερος να παραιτηθώ από το ΚΟΣΜΟΣ ας πούμε, διότι είναι στην ΕΡΤ. Και ο εκδότης του Φιλελεύθερου να το κλείσει το μαγαζί διότι δούλευε κι εκείνος στην ΕΡΤ. Και όποιος ψηφίζει ΚΚΕ να φοράει σκοροφαγωμένα ρούχα, ενώ εμείς οι πλούσιοι να στρώνουμε κοιλίες, να καπνίζουμε πούρα και να σκοτώνουμε τον εργάτη! Έλεος…

Disclaimer: Το ποστ προέρχεται από έναν Ναιναίκο, γερμανοτσολιά φιλοευρωπαϊστή και αντικομμουνιστή μέχρι τα μπούνια. Αλλά αν θέλουμε να το πάμε λίγο πιο μπροστά πρέπει να σκάβουμε κάτω από την επιφάνεια των δηλώσεων. Πρέπει επίσης να αποφεύγουμε χαρακτηρισμούς για το παρουσιαστικό της Μποφίλιου, ή για τις τιμές στον Διογένη (που δεν ορίζει εκείνη) ή για τον κακό μας τον καιρό, διότι τότε γινόμαστε κακές γριές και η κουβέντα πάει ως το Ciao.

 

//Ο Γιάννης Δημητριάδης είναι δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός του Kosmos 93,6 και κιμπορντίστας για μεγάλα ονόματα της μουσικής όπως, μεταξύ άλλων, ο Ομάρ Φαρούκ Τεκμπιλέκ.

 

Διαβάστε ακόμα: Ναι, πειράζει που δεν μιλάμε σωστά την ελληνική!

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top