«Το ρολόι δείχνει 8 το απόγευμα. Είναι η στιγμή που ανακοινώνονται τα αποτελέσματα και οι οπαδοί του Macron ξεσπούν σε πανηγυρισμούς». (Όλες οι φωτογραφίες είναι της Χλόης Κριθαρά Devienne)

Το βράδυ της Κυριακής της 8ης Μαΐου ήταν μια μεγάλη στιγμή για την Ευρώπη. Ή τουλάχιστον μια μεγάλη ανακούφιση για τους περισσότερους. Ο Emmanuel Macron αναδείχθηκε μεγάλος νικητής στις γαλλικές εκλογές, καθώς η πλειοψηφία των Γάλλων δεν  παρασύρθηκε από τον ξενοφοβικό λόγο της Marine Le Pen και έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον 39χρονο πολιτικό.

Οι περισσότεροι είδαμε τις αντιδράσεις, τους πανηγυρισμούς, αλλά και την ομιλία του Macron από τις τηλεοράσεις μας και το internet. Ωστόσο πώς έζησαν τη βραδιά οι άνθρωποι που βρέθηκαν στο Λούβρο λίγο μετά τις 8 το απόγευμα, όταν και ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα; Η ελληνογαλλίδα φωτογράφος Χλόη Κριθαρά Devienne ήταν εκεί και μας μεταφέρει το κλίμα της βραδιάς μέσα από 10 εικόνες.

«Η πλειοψηφία του κόσμου που είχε μαζευτεί μπροστά από τον Λούβρο ήταν νέοι από 18 έως 30 ετών».

«Ανάμεσα στον κόσμο βρίσκονταν και αρκετά παιδιά, με τη γαλλική σημαία στο χέρι».

«Σχεδόν όλοι φορούσαν μπλούζες και είχαν κονκάρδες με συνθήματα υπέρ του Macron».

«Στον χώρο υπήρχαν μουσικοί και DJs, με την ατμόσφαιρα να θυμίζει πάρτι, λες και πήγαινες σε κλαμπ για διασκέδαση. Προσωπικά δεν μου άρεσε ως εικόνα αυτό, γιατί δεν νομίζω ότι ταιριάζει σε μια τέτοια βραδιά, αλλά αυτή είναι η άποψή μου και τίποτα περισσότερο».

«Περίπου 5.000 Παριζιάνοι βρέθηκαν στο Λούβρο για να πανηγυρίσουν τη νίκη του Macron».

«Οι περισσότεροι κρατούσαν γαλλικές σημαίες, χόρευαν και τραγουδούσαν».

«Η πιο ωραία στιγμή για μένα της βραδιάς ήταν οι πολλοί μετανάστες που υπήρχαν ανάμεσα στον κόσμο και στήριζαν τη νίκη του Macron. Άνθρωποι που είχαν φοβηθεί για το τι θα τους συμβεί αν κέρδιζε η Le Pen».

«Ο Macron έφτασε στον Λούβρο στις 10 το βράδυ και αποθεώθηκε από τον κόσμο. Βέβαια αυτό που συζητήθηκε αρκετά ήταν το πόσο αργά περπατούσε μέχρι να φτάσει στην εξέδρα. Έμοιαζε λες και ήταν φοβισμένος».

«Η ομιλία του Macron τελείωσε κατά τις 10.30 το βράδυ. Λίγο αργότερα ο περισσότερος κόσμος άρχισε να αποχωρεί μπροστά από το Λούβρο».

 

Διαβάστε ακόμα: Η Χλόη Κριθαρά Devienne μιλάει στον Γιάννη Φιλίππου για την Ελλάδα, τους τσιγγάνικους γάμους, την τέχνη, την πορνογραφία και τη χαρά της ζωής.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top