Xeirdari

Οι Έλληνες είναι ένας πολύ σεξουαλικός λαός, με πολύ δυνατή λίμπιντο, πάθος, πολύ καλή σεξουαλική γλώσσα και απίστευτη σεξουαλική κουλτούρα. Ωστόσο, σημασία έχει στη ζωή σου να μάθεις να κάνεις όμορφες και ουσιαστικές ερωτικές σχέσεις, γιατί τότε μόνο θεωρείσαι καλός εραστής. Φωτογραφία: Κατερίνα Τσατσάνη

H Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες χώρες στον κόσμο χωρίς καθόλου μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία.  Την ίδια στιγμή που οι μεγάλοι σεξολόγοι, σεξοθεραπευτές και ερευνητές του σεξ στον κόσμο πιέζουν τις κυβερνήσεις των άλλων χωρών – οι οποίες ήδη έχουν σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία από το Δημοτικό- να ξεκινήσουν την εκπαίδευση πιο νωρίς, ότι απαιτείται το μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης να μπει από το νηπιαγωγείο!

«Τα νήπια βλέπουν μία έγκυο και θέλουν να ξέρουν τι συμβαίνει. Τα παιδιά μπορεί να ακούσουν τους γονείς τους να κάνουν σεξ και να νομίσουν ότι η μητέρα τους πληγώνεται. Είναι πολύ σημαντικό να εξηγήσεις σ’ ένα 5χρονο ότι η μητέρα του δεν παθαίνει κακό. Διαφορετικά,  μπορεί να δημιουργηθούν τρομερά τραύματα στο παιδί και να διαταραχτεί η μετέπειτα σεξουαλική ζωή του» λέει η δρ. Ρουθ, η κορυφαία σεξοθεραπεύτρια της Αμερικής, από τους υπέρμαχους του να ξεκινά η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση όσο το δυνατόν πιο νωρίς.

Έχω μελετήσει το πρόγραμμα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης της Αυστραλίας και το θεωρώ από τα καλύτερα. Είναι υποχρεωτικό μάθημα, ενώ, αντίθετα, άλλα μαθήματα, όπως τα θρησκευτικά, είναι προαιρετικά – τα παρακολουθεί ο μαθητής εφόσον θέλει. Στο Γυμνάσιο, οι καθηγητές δείχνουν ταινίες με κανονικούς ηθοποιούς και animation στους μαθητές. Τα πάντα, τη συνουσία, το τι συμβαίνει στο σώμα τους, τι συμβαίνει στον εγκέφαλό τους όταν ερωτεύονται, πώς δημιουργείται το πάθος. Οι ταινίες ξεκινούν πάντα με το εξής σενάριο: αγόρι συναντά κορίτσι, ερωτεύονται και μετά να κάνουν σεξ.

Ένα από αυτά που κάνει δηλαδή η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι να συνδέει εξαρχής το σεξ με τον έρωτα, αλλιώς το σεξ θεωρείται κάτι βρόμικο, κάτι πρόστυχο ή κάτι παράνομο. Μια φορά το μήνα, δείχνουν στους μαθητές ταινίες με ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Κι εδώ το ίδιο σενάριο, κορίτσι συναντά κορίτσι, ερωτεύονται και κάνουν σεξ, αγόρι συναντά αγόρι, ερωτεύονται και κάνουν σεξ. Δηλαδή δεν κάνουν σεξ στα πάρκα με αγνώστους οι ομοφυλόφιλοι νέοι, όπως γίνεται στη χώρα μας. Επίσης, στις χώρες με σεξουαλική διαπαιδαγώγηση δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου βιασμοί.

Ξέρω ότι μπορεί να ακούγεται παράξενο για μερικούς να κατεβάζω κορυφαίους σεξολόγους να μιλήσουν στο πλαίσιο ενός Erotic Festival. Πόσω μάλλον να κατεβάζω διπλωμάτες και εκπρόσωπους ΜΚΟ να μιλήσουν για το sex trafficking.

Η Ιαπωνία τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε εκπαίδευση και πάνω στις σχέσεις. Μπήκε ειδικό course στα Πανεπιστήμια «Πώς να κάνετε σχέσεις από το σεξ». Κι αυτό έγινε για οικονομικούς λόγους. Το να μάθουν οι άνθρωποι να κάνουν σωστές ερωτικές σχέσεις και να αντιμετωπίζουν τα σημαντικότερα προβλήματά των σχέσεων και του γάμου συνδέεται άρρηκτα με την Οικονομία μιας χώρας. Αν δεν κάνουν ερωτικές σχέσεις και δεν ξέρουν και πώς να τις διατηρήσουν, δεν θα κάνουν παιδιά. Κι αν δεν κάνουν παιδιά πολύ σύντομα η Οικονομία της χώρας θα πατώσει, θα καταστραφεί. Ιδίως σήμερα, με το Ίντερνετ, οι άνθρωποι έχουν χαθεί, δεν μπορούν να κάνουν focus, και παρότι θέλουν πολύ να κάνουν μια ουσιαστική σχέση, δεν ξέρουν πώς, τρέχουν σαν το χάμστερ στη ρόδα, και ξανά σεξουαλικές σχέσεις, και ξανά και ξανά.

Ένα μέρος των νέων Ελλήνων αντρών δεν μπορεί πια να κάνει καθόλου σχέσεις, ούτε καν σεξουαλικές. Πηγαίνει σε στούντιο με ιερόδουλες, είναι κάτι σαν τρεντ, μια νέα μόδα που έχει ξεσπάσει με τα στούντιο, για πολύ νέους άντρες πια, οι οποίοι λογικά θα εύρισκαν πολύ εύκολα φίλη, αλλά ζουν μοναχικά κι έχουν πολύ σκληρή σεξουαλικότητα. Λόγω της έλλειψης σεξουαλικής παιδείας στη χώρα μας, διαχωρίζουν από την εφηβεία το σεξ από τον έρωτα. Το ότι στηρίζουν την παραοικονομία, γιατί αυτά τα κορίτσια στα στούντιο δουλεύουν χωρίς άδεια ιερόδουλης είναι το λιγότερο. Το ότι χωρίς να το συνειδητοποιούν στηρίζουν το sex trafficking, το οποίο έχει γίνει μεγάλη πληγή για την Ελλάδα, αυτό είναι το λυπηρό.

Ανέλαβα να διοργανώσω το SEX EDUCATION , το πρώτο πρόγραμμα εκπαίδευσης πάνω στο σεξ και τις ερωτικές σχέσεις που γίνεται στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του «Erotic Art Festival» (19-22 Δεκεμβρίου, στάδιο TAE KWON DO Φαλήρου, εισιτήρια και πληροφορίες www.erotic-festival.com ).  Ξέρω ότι μπορεί να ακούγεται παράξενο για μερικούς να κατεβάζω κορυφαίους σεξολόγους να μιλήσουν στο πλαίσιο ενός Erotic Festival. Πόσω μάλλον να κατεβάζω διπλωμάτες και εκπρόσωπους ΜΚΟ να μιλήσουν για το sex trafficking.

Pρέπει να μιλήσεις σωστά για το σεξ και το πορνό και τις διαστροφές στο σεξουαλικά πιο «απελευθερωμένο» κομμάτι του πληθυσμού, γιατί κι αυτό χρειάζεται επειγόντως εκπαίδευση.

Αλλά, κακά τα ψέματα, η ουσιαστική δουλειά δεν γίνεται στις ημερίδες, στα ινστιτούτα και τις πρεσβείες. Πρέπει να απευθυνθείς στην πηγή του sex trafficking, στην πελατεία του, η οποία σίγουρα θα περάσει από ένα τέτοιο φεστιβάλ, πρέπει να μιλήσεις σωστά για το σεξ και το πορνό και τις διαστροφές στο σεξουαλικά πιο «απελευθερωμένο» κομμάτι του πληθυσμού, γιατί κι αυτό χρειάζεται επειγόντως εκπαίδευση.

Κάλεσα την ίδια την δρ. Ρουθ, τη νούμερο ένα σεξοθεραπεύτρια του κόσμου, να ανοίξει το SEX EDUCATION. Πριν από χρόνια μου είχε στείλει ένα σημείωμα, μέσω ενός δημοσιογράφου που της πήρε συνέντευξη, και έγραφε «Eirini keep going». Ήταν μια περίοδος που το να είσαι sex editor στην Ελλάδα δεν ήταν δρόμος στρωμένος με ρόδα, κυρίως λόγω έλλειψης γνώσης των Ελλήνων πάνω στα επαγγέλματα που σχετίζονται με το σεξ, και ετοιμαζόμουν να τα παρατήσω. Μέχρι που έφτασε στα χέρια μου το ιδιόχειρο σημείωμα της δόκτορος Ρουθ.

H dr Ruth Westheimer, η γυναίκα που διδάσκει στο Γέιλ και στο Πρίνστον και άλλαξε την Ιστορία του Σεξ στον κόσμο, έρχεται να αλλάξει και την ιστορία του σεξ στην Ελλάδα.

Και νά ‘μαστε χρόνια μετά. Της είπα ότι ακολούθησα τη συμβουλή της, δεν τα παράτησα. Πήρα στήλες για σεξ και σχέσεις σε περιοδικά, στην τηλεόραση, έγραψα βιβλία για το σεξ, και να που τώρα διοργανώνω το πρώτο πρόγραμμα σεμιναρίων σεξουαλικής εκπαίδευσης της χώρας μου. Και έχω την τιμή να καλέσω την ίδια να το ανοίξει. Ήταν η πρώτη εισηγήτρια στην οποία απευθύνθηκα.

Η παρουσία της και το όνομά της θα έδινε επαγγελματικό άλλοθι στους σεξολόγους και σύμβουλους σχέσεων που ήθελα να καλέσω, ώστε να κάνουν τις εισηγήσεις τους στο πλαίσιο ενός erotic festival – ναι, ήξερα πόσο ρίσκο ήταν αυτό για την επαγγελματική τους φήμη. Αλλά αυτό είναι και το motto του πρώτου Erotic Art Festival που γίνεται στη χώρα μας: ότι αθωότητα και λαγνεία μπορούν να συνυπάρξουν. Και πορνοστάρ, και σεμινάρια για το σεξ και τις σχέσεις, και έκθεση ερωτικής τέχνης από καταξιωμένους καλλιτέχνες, και γαστρονομία με αφροδισιακά φαγητά, και gay area, και απαγορευμένες ζώνες.

Και κάπως έτσι, η dr Ruth Westheimer, η γυναίκα που άλλαξε την Ιστορία του Σεξ στον κόσμο, μιλώντας γι’ αυτό ανοιχτά στα media, από τη Αμερική μέχρι το Λονδίνο και το Χονγκ Κονγκ όπου προβάλλονταν οι εκπομπές της, έρχεται να αλλάξει και την ιστορία του σεξ στην Ελλάδα. Έχει εκδώσει 38 βιβλία για το σεξ, διδάσκει στο Γέιλ και στο Πρίνστον, έχει ψηφιστεί δύο φορές Λέκτορας της Χρονιάς, περιοδικά όπως το «People» την ψηφίζουν ως μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της εποχής μας, και η πόλη της Νέας Υόρκης την έχει τιμήσει με το Μετάλλιο της Ελευθερίας. Θα καταλάβετε το «γιατί» στην ομιλία που έχει ετοιμάσει για το ελληνικό κοινό.

Το πρόγραμμα SEX EDUCATION θα ανοίξει την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου με τη δρ. Ρουθ και τον Θάνο Ασκητή (στις 18:00). Οι εισηγητές που θα πλαισιώσουν το SEX EDUCATION τις τρεις επόμενες μέρες του Φεστιβάλ είναι: Άρης Καρδασιλάρης, εκπρόσωπος της ΜΚΟ Α21 («Πολεμώντας το sex trafficking τον 21o αι.») , Δρ Ζήσης Παπαθανασίου, Διευθυντής του Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου («Το τέλος των ορίων της σεξουαλικότητας»)Δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης,  Πρόεδρος του International Andrology Institute ΙΑΙ («Aπό τον Homo Erectus στον Ηomo Arectus: είναι το σεξ πρόγραμμα γενετικής ανωμαλίας;»), Κωνσταντίνος Ρωμανός, ψυχολόγος-σεξολόγος, Πρόεδρος της Ελληνικής Σεξολογικής Εταιρείας («Η ιατρικοποίηση της ερωτικής ζωής»), Ακαδημία Σχέσεων, το πρώτο σχολείο για σχέσεις στην Ελλάδα («Τα 4 κλειδιά για να πας από τις ευκαιριακές σχέσεις στις ουσιαστικές»), Τζιλ Δούκα, life coach, διεθνής ομιλήτρια για θέματα σχέσεων και Νικόλας Ουρανός, relationship expert («Αγάπη ΤΩΡΑ!  Όλα τα μυστικά για τη σέξι σχέση που ονειρεύεσαι»), Μάρεα Λαουτάρη Δεληγιάννη, life & relationship coach («Ρουτίνα και καυγάδες. Τα μεγαλύτερα προβλήματα των ερωτικών σχέσεων και πώς να τα αντιμετωπίσετε») και, τέλος, εγώ, Ειρήνη Χειρδάρη, sex editor («Η Ευγενής Τέχνη της Αποπλάνησης και το σεξ για προχωρημένους»).

Το SEX EDUCATION αφορά βέβαια μόνο σε ενήλικες. Η είσοδος στο Erotic Festival επιτρέπεται μόνο στους άνω των 18.

Mόνο αν πάρει η Πολιτεία θέση και δώσει στον κόσμο δωρεάν σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, απ΄ τα σχολεία, μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.

Οι Έλληνες είναι ένας πολύ σεξουαλικός λαός, με πολύ δυνατή λίμπιντο, πάθος, πολύ καλή σεξουαλική γλώσσα και απίστευτη σεξουαλική κουλτούρα. Όχι ότι πρέπει να είμαστε αλαζόνες με τον ερωτισμό μας. Προσωπικά δεν χαίρομαι καθόλου όταν οι έρευνες εταιρειών προφυλακτικών μας βγάζουν στους λαούς που κάνουν πιο συχνά σεξ, γιατί δεν έχει καμία, μα καμία, σημασία αυτό. Σημασία έχει στη ζωή σου να μάθεις να κάνεις όμορφες και ουσιαστικές ερωτικές σχέσεις, τότε μόνο θεωρείσαι καλός εραστής.

Σε αυτό νομίζω ότι έχουμε πρόβλημα σήμερα, και μόνο αν πάρει η Πολιτεία θέση και δώσει στον κόσμο δωρεάν σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, απ΄ τα σχολεία, μπορούν  να αλλάξουν τα πράγματα- γιατί οι ειδικοί μόνο κάποιους προνομιούχους μπορούμε να βοηθάμε και να εκπαιδεύουμε στην πραγματικότητα.

Είναι απαραίτητο αυτό σήμερα με το Ίντερνετ, όπου τα παιδιά έχουν την πρώτη τους σεξουαλική εμπειρία στο cybersex, με κάποιον που δεν έχουν δει ποτέ ζωντανά. Αυτό φέρνει τραύματα που σημαδεύουν τη σεξουαλικότητά σου για όλα τα επόμενα χρόνια. Υπάρχουν τόσοι καλοί ψυχίατροι που έχουν προτείνει μαθήματα ερωτικών σχέσεων στα σχολεία, ή καλύτερα «Μάθηματα Ζωής», όπως πρότεινε στο παρελθόν ο Γιωσαφάτ. Υπάρχουν και τόσοι ικανοί σεξολόγοι να αναλάβουν τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Οι Έλληνες ερχόμαστε από μια τόσο όμορφη ιστορία σεξουαλικότητας. Μας αξίζει ξανά το καλύτερο.

//Μπορείτε να βρείτε αναλυτικά το πρόγραμμα στην κατηγορία SEX EDUCATION του  www.erotic-festival.com

Διαβάστε ακόμα: Πρόωρη εκσπερμάτιση: Κυκλοφόρησε χάπι για τα «γρήγορα πιστόλια».

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top