Eirini Cheirdari sex editor1

Η Ελληνίδα sex editor, Ειρήνη Χειρδάρη.

Γιατί ερωτευόμαστε; Ποιος είναι ο σκοπός του έρωτα; Η αναπαραγωγή ή η αυτογνωσία; Οδηγεί ο έρωτας στην ευτυχία; Πώς γίνεται να θεωρούμε ως ύψιστη ευτυχία κάτι που άλλες φορές μας αποβλακώνει και άλλες βγάζει τον κτηνώδη εαυτό μας; Ποιες είναι οι αποχρώσεις και οι συνέπειες του έρωτα; Γιατί είναι συνυφασμένος με τον πόνο; Mπορεί να σωθεί ο έρωτας;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που προσπαθούν να απαντήσουν σήμερα όλοι όσοι εμπλέκονται επαγγελματικά με τον έρωτα. Φιλόσοφοι, ψυχαναλυτές, ψυχίατροι, ανθρωπολόγοι, σεξοθεραπευτές, relationship coaches (προπονητές σχέσεων), dating coaches (προπονητές στην κατάκτηση), συγγραφείς σε θέματα σεξ και σχέσεων, σύμβουλοι γάμου κ.λπ.

Η δουλειά μου είναι sex editor. Δημοσιογράφος δηλαδή για θέματα σεξ και σχέσεων. Η δουλειά μου είναι να παίρνω τις απαντήσεις που δίνουν σε αυτά τα θεμελιώδη ερωτήματα για τον έρωτα οι ειδικοί και να τα μεταφέρω με απλά λόγια στον αναγνώστη ή τον τηλεθεατή, δίνοντάς του πρακτικά tips πάνω στην ερωτική του ζωή.

Η πηγή έχει μεγάλη σημασία. Η πηγή απ’ την οποία θα πάρεις τις πληροφορίες. Καλύτερα να τις πάρεις από τους καλύτερους στο είδος τους. Kαι κάπως έτσι άρχισα να επικοινωνώ με κάποια από τα πιο φωτεινά μυαλά της εποχής μας. Που με τη δουλειά τους άλλαξαν για πάντα την ιστορία του σεξ και των ερωτικών σχέσεων όπως την ξέραμε.

Ως Ελληνίδα sex editor, ήξερα εξαρχής βέβαια ότι αυτά τα ίδια ερωτήματα που καλούνται σήμερα να απαντήσουν τα κορυφαία ονόματα του κόσμου, απασχόλησαν κατ’ αρχάς τους αρχαίους Έλληνες. Το ότι ο έρωτας μας βγάζει και την κτηνώδη φύση μας, το αποδεχτήκαμε από την εποχή που ο θεός Απόλλωνας, ο οποίος αντιπροσώπευε τη θεϊκή μας φύση, παραχωρούσε επί τέσσερις μήνες το ναό του στον Βάκχο, και στα κατώτερα ένστικτά μας.

Το ότι ο έρωτας βγάζει και την κτηνώδη φύση μας, το αποδεχτήκαμε από την εποχή που ο θεός Απόλλωνας, που αντιπροσώπευε τη θεϊκή μας φύση, παραχωρούσε για 4 μήνες το ναό του στον Βάκχο, και στα κατώτερα ένστικτά μας.

Το πάθος, από την άλλη, το εξήγησε ο Πλάτωνας αφότου χώρισε την ψυχή σε τρία μέρη, βάζοντάς το να εδρεύει στο δεύτερο, το θυμοειδές. Το ότι μας αποβλακώνει ενίοτε ο έρωτας το είπαν και ο Σωκράτης και ο Πλάτωνας, οι οποίοι συνέθεσαν κατ’ αρχήν τις δυο διαστάσεις του έρωτα, την ανωριμότητα και τη σοφία – και πάνω σε αυτό το μοτίβο βασίστηκε αργότερα και η φιλοσοφία του έρωτα στη Δύση.

Σήμερα, η φιλοσοφία του έρωτα στη Δύση είναι στο απόγειό της. Τα σεμινάρια των γνωστών relationship coaches, όπως ο Τόνι Ρόμπινς, συγκεντρώνουν χιλιάδες κόσμο απ’ όλες τις γωνιές του πλανήτη. Έχουν μουσική, χορό, και παίρνουν τη μορφή συναυλίας με το κοινό να πέφτει σε τρανς σε κάθε επόμενη σοφία του γκουρού των ερωτικών σχέσεων.

Και πάντα, όταν τα παρακολουθούσα στο Ίντερνετ, σκεφτόμουν το ίδιο: Γιατί οι Έλληνες δεν κατοχυρώσαμε τη φιλοσοφία του έρωτα, γιατί δεν την προμοτάραμε ως τουριστική ατραξιόν, γιατί δεν την εξελίξαμε; Το να επιστρέψει στη γενέτειρά της, ήταν όνειρο ζωής για μένα.

Έτσι γεννήθηκε το Sexelixis Forum. Διεθνές Συνέδριο για την εξέλιξη του σεξ και των ερωτικών σχέσεων. Το πρώτο θα γίνει αυτό το καλοκαίρι, 4 Ιουνίου, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Η δρ. Ρουθ, η μεγαλύτερη εν ζωή σεξοθεραπεύτρια στον κόσμο, και η γυναίκα που έφερε το σεξ στην αμερικάνικη  τηλεόραση και από εκεί σε ολόκληρο τον κόσμο, αν και σε ηλικία 87 ετών, συμφώνησε χωρίς δεύτερη σκέψη να έρθει να ανοίξει τιμητικά το συνέδριο. Το να δίνει η ίδια η δρ Ρουθ τις ευλογίες της, είναι κάπως σα να δείχνει τον δρόμο προς Αθήνα ακόμη και για τα πιο μεγάλα ονόματα.

Διαβάστε ακόμα: Περί της «συζυγικής» πίστης.

dr Ruth

Icon: Η θρυλική σεξολόγος Δρ. Ρουθ θα μιλήσει στο Αθηναϊκό συνέδριο.

Ο Barry Komisaruk, ο νούμερο ένα σεξολόγος αυτήν την στιγμή και πατέρας του τραχηλικού οργασμού, ήταν ο επόμενος που κλήθηκε να συμμετάσχει. Για να μιλήσει για τα ευρήματά του πάνω στη γυναικεία σεξουαλικότητα, αλλά και για το τι συμβαίνει στο γυναικείο και τον αντρικό εγκέφαλο κατά τη διέγερση, το πάθος και τον οργασμό. Όχι πως είναι ιατρικό συνέδριο. Είναι lifestyle, για νέους ανθρώπους, και πιάνει τον έρωτα απ’ όλες τις πλευρές, από την κατάκτηση, μέχρι το γάμο και ως έτσι προμοτάρεται και στις άλλες χώρες – συμβαίνει άλλωστε, καθόλου τυχαία, στην αρχή της τουριστικής περιόδου.

Η Kezia Noble, η dating coach των celebrities, θα διδάξει τεχνικές φλερτ που δεν τις είχαμε φανταστεί και πραγματικά αποδεικνύουν γιατί η αποπλάνηση είναι η Ευγενής Τέχνη.
Kezia Noble

Για να “διδάξει” την κατάκτηση, έρχεταιη Kezia Noble, η dating coach των celebrities.

Για να διδάξει την κατάκτηση, έρχεται η διασημότερη dating coach, η Kezia Noble. Eίναι η μεγάλη Βρετανίδα ντίβα του pic up, η dating coach των celebrities. Μια συνεδρία με την Κέζια κοστίζει $500 και παρ’ όλα αυτά έχει εκπαιδεύσει 7.000 Βρετανούς άντρες στο φλερτ. Θα διδάξει στο Sexelixis Forum τεχνικές φλερτ που δεν τις είχαμε φανταστεί και πραγματικά αποδεικνύουν γιατί η αποπλάνηση είναι η Ευγενής Τέχνη, όπως υποστηρίζει η σχολή της Κέζια.

Θα τη διαδεχτούν οι δικοί μας Men Οf Style, οι τρεις Έλληνες dating coaches με πιστό κοινό. Το πάνελ συμπληρώνουν ειδικοί που ερευνούν την ανθρώπινη σεξουαλικότητα, μεγιστοποιούν την ηδονή, αγωνίζονται για την ελευθερία της σεξουαλικής ταυτότητας, σώζουν τις σχέσεις, γράφουν την ιστορία του γάμου. Ο ανδρολόγος Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης. Η life & relationship coach Μάρεα Λαουτάρη. Η sex therapist Αγγελική Τζάνου. Η υπεύθυνη Επικοινωνίας του blog γυναικείων φαντασιώσεων Secret Desires Κατερίνα Ψύχα. Ο ουρολόγος Πέτρος Δρέττας. Ο σύμβουλος αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης Δημήτρης Τσέλιος. Η life coach Άννα Κοντολέων… Μαζί τους, η δική μου ομιλία, από μια δημοσιογράφο για θέματα σεξ που είχε πάντα μόνο απορίες:

– Γιατί ερωτευόμαστε, γιατί αγαπάμε και γιατί απιστούμε;
– Πώς βρίσκουμε τους νέους οργασμούς;
– Γιατί ένας άνδρας αγαπά έναν άλλον άνδρα;
– Πώς ξεπερνάς το άγχος της πρώτης προσέγγισης κατά το φλερτ;
– Ποιο είναι το πλάνο για να σε ερωτευτεί κάποιος και να τον κρατήσεις ερωτευμένο μαζί σου;
– Πώς προκαλείται το πάθος; Γιατί δεν παντρευόμαστε το μεγάλο μας πάθος; Πώς μετατρέπεις ένα πάθος σε υγιή σχέση;
– Γιατί γίνεται τόσο τοξικός κάποιες φορές ο έρωτας; Γιατί είμαστε τόσο αδύναμοι να αποδεσμευτούμε από τις κακές σχέσεις;
– Πώς σπας τον κύκλο των οδυνηρών σχέσεων.
– Υπάρχει το «για πάντα»; Πώς φτιάχνουμε μια υγιή σχέση, και πώς τη διατηρούμε;
– Πώς διορθώνεις μια σχέση που χάλασε;

Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θα απαντηθούν από τους ειδικούς, με non- stop ομιλίες για μια ολόκληρη μέρα. Σάββατο 4 Ιουνίου 2016: η μέρα που η φιλοσοφία του έρωτα επιστρέφει επιτέλους στη γενέτειρά της. Την πόλη της Αθήνας!

//Πληροφορίες για το συνέδριο εδώ

Τηλ. 210 4122 250
Κρατήσεις θέσεων εδώ και στο Viva 
Facebook: Sexelixis Forum
Instagram: @sexelixisgr

 

Διαβάστε ακόμα: Διπλή διείσδυση – Κάποιοι πιστεύουν ότι δυο μηδενικά σχηματίζουν το άπειρο.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top