Χρονιά εκλογών, χρονιά όπου οι ψηφοφόροι ρίχνουν δίχτυα για μια θέση στο Δημόσιο (Konstantinos Tsakalidis / SOOC).

Αδιάκοπα η μικρή επικαιρότητα από παντού ξεβράζει ανομία και βία. Στα καλά νέα της εβδομάδας: μαφία δικηγόρων στις φυλακές του διαλυόμενου σωφρονιστικού συστήματος, μαφία εκβιαστών στις λαϊκές, βίαιη μαφία λαθρεμπόρων στα Εξάρχεια. Καπάκι, ξετρουπώθηκε παραδικαστική μεθόδευση του συστήματος Τσίπρας-Πολάκης (φαιδρό «Σκάνδαλο Νοβάρτις», «Συμμορία κακοποιών!» ωρύεται ο Λοβέρδος…). Τα είπε καλύτερα ο Αρκάς: «Ξεφτίλισαν και την έννοια της σκευωρίας, οι ηλίθιοι!» και (σε σκακιέρα με καταθλιπτική υπεροπλία των μαύρων, συνομιλεί μοναδικό λευκό πιόνι με τον μοναχικό βασιλιά του, πριν φάνε ματ): «-Μεγαλειότατε, σε τι ελπίζουμε; -Σε ένα σκάνδαλο!».

Μήλο σκουληκιασμένο

Σταθερότερα, όμως, εξαπλώνεται και ευρύτερη διαφθορά, καθιστώντας την κοινωνία μας σάπιο μήλο γεμάτο σκουλήκια. Λίγο-πολύ όλοι κάποτε γνωρίσαμε αγνούς ψηφοοφόρους ΣΥΡΙΖΑ, που πίστεψαν την Αντιμνημονιακή Απάτη και ότι «πετάει ο γάιδαρος και έχει ο Θεός λεφτόδεντρα». Όλα δείχνουν, όμως, ότι περισσότεροι «συριζοποιήθηκαν» έχοντας ανταποδοτικές ανησυχίες στο επιτήδειο μυαλό τους.

Συχνά έχουμε εξηγήσει πώς η Μεταπολίτευση ανασύστησε τον ιστορικό χορό του Πελατειακού Ιδιωτικού Παρακράτους. Κύριο χαρακτηριστικό του ήταν η ανταποδοτική βάση ανύπαρκτων αντιστασιακών περγαμηνών τύπου «Εγώ-Πολυτεχνείο!-Εγώ-Πολυτεχνείο!-τώρα-κι-εσείς-διορίστε-με!». Πάντα η έννοια «Αγωνιστής» παρέμενε αντικείμενο υψηλής εμπορευσιμότητας, αφού.

Μετά το ρούφηγμα της Αντιμνημονιακής Απάτης, τώρα η Ψεκαζμένη Νεολαία ψάχνεται και πελατειακά…

Η τελευταία επιτήδεια γενιά πελατών επινόησε το φρούτο «Κινηματικός/Κοινωνικός-Αγωνιστής». Έτσι ανθίζει εσχάτως η φάμπρικα «βιογραφικά σημειώματα» (σαν νέες δηλώσεις κοινωνικών φρονημάτων τύπου: «Δώσε-κι-εμένα-Μπάρμπα-απ’-την-Κορώνη,-μια-θεσούλα-στο-Δημόσιο,-αφού-κι-εγώ-για-πάρτη-σας-τόσο-αγωνίστηκα-κινηματικά»…

Έτσι, σημειώνονται προσλήψεις μετακλητών και άλλων άχρηστων υπαλλήλων (δείτε π.χ. τα χαρίσματα της Νάντιας και γελάστε υπεύθυνα. Για να μην θυμηθούμε και τις παρδαλές στάρλετς, που βρήκαν γραμματειακούς ρόλους σε γραφεία υπουργών…

Το σοβαρότερο πρόβλημα είναι ότι στους δημοσκοπούμενους (Metron-Analyssis, Το Βήμα, 23/03/2019) νεότερους προηγείται ισχυρά ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ (17-34-ετών: 22%-15% και 35-44-ετών: 23%-21%), αλλά και οι ναζί έχουν επίσης μεγαλύτερη δύναμη (17-34:9,6% και 35-44%: 8,7%)! Η επικοινωνιστική χειραγώγηση τύπου «καρριέρα-χολέρα, αριστεία-ρετσινιά, να-χωθούμε-στο-δημόσιο» σε αγράμματα παιδιά, ολοένα και πιο υποβαθμισμένης γενικής παιδείας, κάνει αντι-καινοτομική δουλίτσα. Μετά το ρούφηγμα της Αντιμνημονιακής Απάτης, τώρα η Ψεκαζμένη Νεολαία ψάχνεται και πελατειακά: «το-(ιδεοληπτικό)-τερπνόν-μετά-του-(ιδιοτελούς)-ωφελίμου»…

Από πρόσφατη δημοσκόπηση στον Τύπο. Τα ηλικιακά στοιχεία έχουν ενδιαφέρον.

Σκουληκιασμένο, αλλά και αντι-νεοφιλελεύθερο

Με τα δημοσιεύματα να μπλέκουν Παππά, Αρτεμίου, Πετσίτη, ΔΕΠΑ, Λαυρεντιάδη, τώρα και κυρία Ξεπαπαδέα, ξεπουπουλιάζεται αδιάκοπα το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα, θυμίζοντας παλιά πονεμένα ζητήματα τύπου νόμιμο-και-ηθικό. Ο Γενικός Κωδικός «Κάτω η Δεξά/Ακροδεξά και οι λοιποί Νεοφιλελεύθεροι Μινώταυροι!» παραμένει βέβαια πανίσχυρος στους Πελατειοκράτες Καρεκλοκένταυρους.

Ώσπου, το φιλοθέαμον κοινό από την γαλαρία να το χωνέψει καλά: όταν ακούς πολλά αντι-νεοφιλελεύθερα, πρόσεχε την τσέπη σου και κλάψε το κοινωνικό κράτος που θα γονατίσει κι άλλο υπέρ του πελατειακού παρακράτους.

Κάθε μέρα καινούργια κουφέτα

Ακούσαμε προχτές: «Έπαιρνε παράνομα για 22 έτη τη σύνταξη του πατέρα της -Έγινε διοικήτρια νοσοκομείου επί ΣΥΡΙΖΑ! Ακούσαμε χτες: «ΠΟΕΔΗΝ: Ο πρώην διοικητής του Νίκαιας με τα πλαστά πτυχία πληρώνεται ακόμη από το Δημόσιο. Η γνωστή ρήση «Τι-είν-αυτοί-ρε;» δεν αρκεί: μέρα την μέρα, η υπόθεση Επάγγελμα-ΣΥΡΙΖΑ ξεφεύγει. Μπέ-μπα,-μπέ-μπα,-πώς-το-λεν-το-σ’-αγαπώ;

Το Μυρσινάκι ως Αποκάλυψη

Σιγοξεχνιέται η διαπομπευθείσα άεργη αμαρτωλή θυγατέρα Λοΐζου, που προοδευτικά τσίμπαγε τις συντάξεις της συχωρεμένης μαμάς. Αποκάλυψε, όμως, την ξελιγωμένη δύναμη αυτού-του-συρφετού,-του-δημοκρατικού,-του-νέου-εγωισμού. Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα, ενώ όλα ως τώρα του τα χαρίζαμε, πλέον οι στραβές στην πρωθυπουργική του βάρδια έπαψαν να περνούν απαρατήρητες. Εφεξής έχουμε περάσει από την δοξαστική Κυριακή των Βαΐων («Ωσαννά,-ευλογημένος-ο-ερχόμενος-εν-ονόματι-Π.-Φ.-Α.!») στην τιμωρητική Μεγάλη Τετάρτη («Άρον,-άρον,-Σταύρωσον-αυτόν!»).

Αν η τραγωδία στο Μάτι ήταν το ποιοτικό άλμα που αποκάλυψε την καθολική κυβερνητική ανικανότητα/ανευθυνότητα, τα πάθη της Μυρσίνης όρισαν την έννοια «Επάγγελμα-ΣΥΡΙΖΑ». Το ρεσάλτο εξουσίας, που έκαναν όλοι: «στην-πάντα-εσείς,-ήρθε-η-σειρά-μας-τώρα,-να-χωθούμε-να-τα-αρπάξουμε-κι-εμείς», αυτό πλέον αποκάλυψε εκ νέου το Μυρσινάκι-«δεν-θα-περάσει-ο-Φασισμός!», στην «προοδευτική»-του-εκδοχή (γέλια).

Ξανάδειξε τι εστί «ο επιτήδειος άνθρωπος ΤΟΥ Συστήματος», «ο άνθρωπος για όλες τις εποχές» της τσιφτετελληνικής διεφθαρμένης κοινωνίας. Άλλως ειπείν, στην έσχατη εκδοχή του: «Αριστεροί είμαστε, δεν είμαστε και τίποτε μπιπ!», μην ξεχνάμε και την πατρογονική παράδοση διαφθοράς τύπου Υπαρκτός Σοσιαλισμός. Άλλωστε μας είχε προϊδεάσει ο Ιάσων-Σχινάς-Παπαδόπουλος με την Μερτσέντες-του-μπαμπά, που διόριζε φίλους-συγγενείς πρόπερσι προς τιμήν του Βουνίσιου-Αντάρτη-παππού του. Τόσοι και τόσοι Αγωνιστές της Χαράς και της Προόδου έχουν και αυτοί δικαίωμα στο όνειρο τύπου «της ευτυχίας σου ζητάς την επιπλοποιΐα»… ΝΕ-ΤΙ;

Πώς καταστράφηκε η πελατειοκρατία

Τόσο στην «υψηλή προοδευτική διαπλοκή» αναδύθηκαν νέα κρατικοδίαιτα παρασιτικά τζάκια (πουτινικά, βοσκοκαναλέ και άλλα), όσο και στην «χαμηλή» (με νέες θλιβερές μου ορδές πελατών), παντού το Επάγγελμα-ΣΥΡΙΖΑ θριαμβεύει. Απομυζώντας/συρρικνώνοντας τον εθνικό πλούτο, έφερε γενικευμένη επιδοματική φτώχεια, τάχα υπέρ αδυνάτων (γέλια).

Πριν πέσουν οι Σαμαροβενιζέλοι το 2014, κάποιοι υποψιασμένοι έβλεπαν την Νέα-(Πρώτη-Φορά-Αριστερά)-Διαφθορά με δρασκελιές να πλησιάζει.

Ισχυρή διαφορά της προηγούμενης από την τωρινή ξεσαλωμένη διαφθορά, είναι που πλέον τώρα η ξελιγωμάρα κατάργησε κάθε πρόσχημα. Κυρίως, όμως, βίαια κατέστρεψε και την κότα που έκανε τα χρυσά αβγά, την Μεσαία Τάξη. Έτσι ουσιωδώς κατέστρεψε και ολάκερο ΤΟ Σύστημα και κάηκε ο «Πελατειακός-(υλιστικός-κυνισμός) Εθνολαϊκισμός-(συναισθηματικό-πουσσάρισμα)».

Αυτό ας το πληροφορηθούν δεόντως και οι επερχόμενοι μουστερήδες: χωρίς οικονομική ανάσταση με ανασυγκρότηση της Μεσαίας Τάξης, πελατειοκρατία τέλος! Διαφορετικά, μας απειλεί κατακέφαλα βαρειά Δαμόκλειος εθνική ταφόπλακα. Άλλως ειπείν, κανονίστε, μονόδρομα πρέπει να ξαναχτιστεί καινούργια μη πελατειακή Ελλάδα. ΝΕ-ΤΙ;

Χαρακτηριστικό σκίτσο του ΚΥΡ.

ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ: τώρα αντιστροφή των ρόλων

Πριν πέσουν οι Σαμαροβενιζέλοι το 2014, κάποιοι υποψιασμένοι έβλεπαν την Νέα-(Πρώτη-Φορά-Αριστερά)-Διαφθορά με δρασκελιές να πλησιάζει (Κατρούγκαλος-Δούρου έγλειφαν τους απομακρυνθέντες επίορκους -κατόπιν τους επανέφεραν στις δουλειές τους, Δρίτσας έγλειφε τους Υδραίους ταβερνιάρηδες που τραμπούκισαν ελέγχοντες εφοριακούς…).

Και  προειδοποιούσαν έκτοτε («Η διακριτική και όχι μόνο στήριξη της διαφθοράς»), πως η διάσπαση του ΠΑΣΟΚ σε «μπαντ-μπανκ» (που παρέμενε ΠΑΣΟΚ) και «γκουντ-μπανκ» (που σούμπιτη πήγαινε ΣΥΡΙΖΑ), σήμαινε ότι η δεύτερη είχε ιδιοτελείς βλέψεις. Και σύντομα το ΠΑΣΟΚ θα εξυγιαινόταν, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα έστηνε Νέα Κυβέρνηση Διαφθοράς. Έτσι και έγινε.

Σήμερα, το ΠΑΣΟΚ, ως γκουντ-μπανκ (λεκάνη απορροής εκλογικών συριζολυμάτων) περιμένει να επιστρέψουν στα παλιά τους λημέρια όσοι υγιέστεροι Συριζαίοι φρίττουν με την αποκάλυψη του Επαγγέλματος-ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ διακρατεί τους ντεσπεράντος επαγγελματίες, που ελπίζουν να διασώσουν τις πενταετείς πελατειακές κατακτήσεις λέγοντας «ο καλός ΣΥΡΙΖΑ του 2019 ΔΕΝ είναι πια ο κακός ΣΥΡΙΖΑ 2011-2015»…

Εμ, βέβαια, τώρα ο χλιδιάρης ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε και δεν θέλει πια Δραχμή και Γκρέξιτ. Όμως, κατά βάθος παραμένει ΟΛΟΪΔΙΟΣ: ΚΑΙ τότε ΚΑΙ τώρα, ανελλιπώς διέφθειρε/διαφθείρει, γιατί στήριζε/στηρίζει το Επάγγελμα-ΣΥΡΙΖΑ.

Καλέστε όσους νεολαίους (και όχι μόνο) γνωρίζετε, να επαναξιολογήσουν αυτή την ανορθολογική δυστοπία, που θεωρεί «αριστερή» κανονικότητα τέτοιες πελατειακές συνδιαλλαγές και «ηθικό πλεονέκτημα» το αντικοινωνικό Επάγγελμα-ΣΥΡΙΖΑ (γιατί καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή). Και μετά να πάνε να ψηφίσουν.

 

Διαβάστε ακόμα, Δημήτρης Ψαρράς: «Έρχεται καταδίκη. Οι χρυσαυγίτες θα εκλιπαρούν να πέσουν στα μαλακά…» 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top