Μετά τη φρικτή δολοφονία του δασκάλου Σαμουέλ Πατί από φανατικό τζιχαντιστή, ο Mακρόν έδωσε άδεια να προβληθούν σε δημόσια κτίρια τα σατιρικά σκίτσα του περιοδικού Charlie Hebdo (RF).

Πριν μερικούς μήνες ο Μαργαρίτης Σχοινάς έγινε κόκκινο πανί για όσους έχουν αυτοανακηρύξει τον εαυτό τους σε πούρο προστάτη της διαφορετικότητας. Η ανάληψη του χαρτοφυλακίου «Προστατεύοντας τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής» στην Κομισιόν, πρόσβαλε τις ευαισθησίες τους, καθώς έστελνε το μήνυμα, σύμφωνα με την διάτρητη λογική τους, μιας «καθαρής» Ευρώπης, απαλλαγμένης από τη διαφορετικότητα.

Αυτό που δεν κατάλαβαν, ή έκαναν ότι δεν κατάλαβαν, είναι ότι προστατεύοντας τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής προστατεύεις τον πυρήνα της διαφορετικότητας.

Τις τελευταίες ημέρες ο Μαργαρίτης Σχοινάς βρήκε έναν απροσδόκητο σύμμαχο. Τον Εμμάνουελ Μακρόν. Μετά τη φρικτή δολοφονία του δασκάλου Σαμουέλ Πατί από φανατικό τζιχαντιστή, ο Γάλλος πρόεδρος έδωσε άδεια να προβληθούν σε δημόσια κτίρια τα σατιρικά σκίτσα του περιοδικού Charlie Hebdo. Αυτός, λοιπόν, είναι ο «ευρωπαϊκός τρόπος ζωής» και σε όποιον αρέσει. Όποιος ενοχλείται ή θεωρεί τον εαυτό του προσβεβλημένο δεν έχει καμία θέση στις κοινωνίες μας.

Έχουμε φτάσει στο σημείο να δικαιολογούμε κάθε φανατικό και να προσπαθούμε εναγωνίως να εντοπίσουμε τα ελατήρια που τον οδηγούν σε αποτρόπαιες πράξεις

Η Ευρώπη έγινε αυτό που είναι, δηλαδή το καλύτερο μέρος για να ζει κανείς, μετά από αμέτρητους πολέμους και ποταμούς αίματος. Και ξαφνικά ξυπνά την τελευταία δεκαετία, συνειδητοποιώντας ότι στα σπλάχνα της υπάρχουν άνθρωποι που επιδιώκουν νέους ποταμούς αίματος, επειδή δεν τους αρέσει αυτό που έχει κατακτήσει η Ευρώπη, για το οποίο μάλιστα την επέλεξαν για να ζήσουν!

Οι συνεχόμενες δολοφονίες πολιτών την τελευταία δεκαετία σε θέατρα, καφέ, δρόμους, στους χώρους εργασίας τους από φανατικούς ισλαμιστές θα έπρεπε να μας έχουν αφυπνίσει. Αυτό δεν συνέβη επειδή η πολιτική ορθότητα έχει διαστρεβλώσει πλήρως και θεοποιήσει την ατομικότητα και την προσωπική ταυτότητα.

Η επιβολή του προσωπικού πιστεύω πάνω στην κοινωνική συνθήκη διαρρηγνύει κάθε έννοια συνοχής. Έχουμε φτάσει στο σημείο να δικαιολογούμε κάθε φανατικό και να προσπαθούμε εναγωνίως να εντοπίσουμε τα ελατήρια που τον οδηγούν σε αποτρόπαιες πράξεις. Μήπως είχε ψυχολογικά προβλήματα; Μήπως δεν πέτυχαν οι πολιτικές ενσωμάτωσης; Μήπως δεν του… έπαιρνε ο μπαμπάς του δώρο στη γιορτή του;

Στα κτίρια της Γαλλίας δεν προβάλλονται εικόνες προφητών μιας θρησκείας. Προβάλλεται η ψυχή της Ευρώπης.

Το πρόβλημα είναι ξεκάθαρο: υπάρχουν άνθρωποι που βγάζουν φλύκταινες με την ευρωπαϊκή κοινωνική συνθήκη και θα προσπαθήσουν να τη σκοτώσουν με μαχαίρια, Καλάζνικοφ ή ό,τι άλλο βρεθεί στα χέρια τους. Τόσο απλά.

Στα κτίρια της Γαλλίας δεν προβάλλονται εικόνες προφητών μιας θρησκείας. Προβάλλονται τα σκίτσα ενός περιοδικού, τα οποία έγιναν η αφορμή να δολοφονηθούν 12 άνθρωποι από ισλαμιστές τρομοκράτες. Προβάλλεται η ψυχή της Ευρώπης. Δεν πρόκειται απλά για το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου. Είναι ο ίδιος ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής που επιβάλει ότι αν ο λόγος σου δεν αρέσει σε κάποιον, δεν κινδυνεύεις να χάσεις το κεφάλι σου μέρα μεσημέρι στη μέση του δρόμου.

Όταν η όποια κουλτούρα (θρησκευτική, πολιτική, οικονομική) φτάνει στο σημείο να υπονομεύει δια της βίας την κοινωνική συνθήκη και τις κατακτήσεις αιώνων δεν χωράnε «ναι μεν αλλά». Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν τη δύναμη και την υποχρέωση να προστατεύσουν τον τρόπο ζωής τους. Αρκεί να σπάσουν τα δεσμά της παραλυσίας που τους έχουν επιβάλει οργανωμένες μειοψηφίες που καταπατούν με τον πιο βάρβαρο τρόπο το συλλογικό μας οικοδόμημα.

 

Διαβάστε ακόμα: Οι μοσχαναθρεμμένοι «μασκομάχοι» και η «υπόθεση Σόκαλ».

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top