Μη φοβάστε να φλερτάρετε νεότερές σας γυναίκες. Το ασθενές φύλο δεν ενδιαφέρεται μόνο για το σεξ, όπως συμβαίνει με το ισχυρό. Οι νεαρές γυναίκες βρίσκουν ενδιαφέροντες τους μεγαλύτερους άντρες.

Μη φοβάστε να φλερτάρετε νεότερές σας γυναίκες. Το ασθενές φύλο δεν ενδιαφέρεται μόνο για το σεξ, όπως συμβαίνει με το ισχυρό. Οι νεαρές γυναίκες βρίσκουν ενδιαφέροντες τους μεγαλύτερους άντρες.

Άραγε πόσο κρατούν τα νιάτα; Η εποχή της διαρκούς απογοήτευσης, τότε που πρέπει να προσποιείσαι ότι καταλαβαίνεις τα πάντα όταν δεν καταλαβαίνεις απολύτως τίποτα; Φεύγουν γρήγορα τα νιάτα. Ο χρόνος κυλάει χωρίς να το καταλάβεις κι εσύ απλώς μεγαλώνεις. Πρώτα χάνεται η ταχύτητα από τα χέρια και τα πόδια και, στη συνέχεια, η δύναμη. Καθώς το κορμί γίνεται πιο αργό και αδύναμο, το μυαλό γίνεται πιο σοφό –και αυτή είναι η υπέρτατη ειρωνεία της ανθρώπινης ζωής. Όταν είσαι νέος –κι αυτό ισχύει κυρίως για τους άντρες– σε ελκύουν οι μεγαλύτερες γυναίκες. Το δεδομένο αυτό αντιστρέφεται σιγά σιγά όσο μεγαλώνεις.

Η βασική συμβουλή απέναντι στη διαδικασία «ωρίμανσης» είναι να αγνοήσεις την ίδια τη διαδικασία. Για τους περισσότερους ανθρώπους, η μέση ηλικία αποτελεί ένα πρόβλημα, το οποίο αντιμετωπίζουν είτε επιλέγοντας να μην το σκέφτονται καν είτε αποδεχόμενοι τους νόμους της φύσης και προσαρμόζοντας τα σχέδιά τους. Ποια από τις δύο είναι η πιο σωστή αντιμετώπιση; Αυτό εξαρτάται από τις προσδοκίες που έχει καθένας από τη ζωή του, μεγαλώνοντας. Ωστόσο, η μέση ηλικία είναι σίγουρα πιο πλήρης και πιο ικανοποιητική όταν δεν συνοδεύεται από ασθένειες, φτώχεια και την αίσθηση του μάταιου –ειδικά το πρώτο και το τρίτο είναι πολύ σημαντικά. Αλλάζω χωρίς δεύτερη σκέψη τα πλούτη με την υγεία και με μια φρέσκια ματιά για τη ζωή.

«Κυνηγήστε κορίτσια, γοητέψτε τα. Εγώ χρησιμοποιώ με τις πιτσιρίκες την εξής ατάκα: ‘’Μήπως κατά τύχη σας αρέσουν οι μεγαλύτεροι άντρες;’’»

Είχα πολλούς φίλους από τα νιάτα μου, οι οποίοι γεννήθηκαν πλούσιοι και γέρασαν πλούσιοι, αλλά δεν έκαναν απολύτως τίποτα στη ζωή τους και κατέληξαν σήμερα απελπιστικά μόνοι και δυστυχείς. Στην Αμερική, οι περισσότεροι από τους ηλικιωμένους φίλους μου σύχναζαν σε λέσχες, έπιναν όλη μέρα και αποκοιμιούνταν στους καναπέδες της λέσχης –όπου, φυσικά, τους ξύπναγαν οι υπάλληλοι και τους έστελναν σπίτια τους. Στη Ρώμη, σύχναζαν σε μεγάλα palazzos, αναπολώντας τις παλιές καλές μέρες πριν από το σοσιαλισμό. Στην Αγγλία, πολλοί από αυτούς πέθαναν από το πιοτό και τη βαρεμάρα στα τεράστια εξοχικά σπίτια τους.

Εγώ όμως αποδείχτηκα έξυπνος για πρώτη φορά στη ζωή μου. Λίγο προτού αφήσω πίσω μου την τρίτη δεκαετία της ζωής μου και πατήσω τα τριάντα, έγινα δημοσιογράφος και συγγραφέας – και έκτοτε παραμένω τέτοιος. Αν και προπονούμαι καθημερινά στο τζούντο και το καράτε, κάνω σκι και βάδην, ασκώ εξίσου και το πνεύμα μου στη διάρκεια της μέρας –ενίοτε και της νύχτας–, αναζητώντας και οργανώνοντας τι θα γράψω την επόμενη φορά. Ο φίλος μου Νόρμαν Μέιλερ, ο οποίος πέθανε το 2007 σε ηλικία 84 ετών, είχε εγκαταλείψει το μποξ είκοσι πέντε χρόνια πριν. Το πνεύμα και η γραφή του ωστόσο ήταν σβέλτα και φρέσκα, αφού έγραφε κάθε μέρα της ζωής του, συμπεριλαμβανομένων και των ημερών όπου υπέφερε από φριχτά χανγκόβερ. Όσο μεγαλώνεις, η ανάγκη για εξάσκηση του πνεύματος είναι μεγαλύτερη από αυτή για εξάσκηση του σώματος. Η δική μου καλή τύχη έγκειται στο ότι, αντί να γίνω εφοπλιστής ή βιομήχανος σαν τον πατέρα μου, έγινα συγγραφέας.

Διαβάστε ακόμα: Κοντός στο μάτι; Καν’ το όπως ο Σαρκοζί!

Ιδού όμως κάποιες απλές συμβουλές για όσους έχουν ήδη μπει στο τερέν της προχωρημένης ωριμότητας:

-Μην κάνετε παρέα με ανθρώπους της ηλικίας σας. Είναι αφόρητα βαρετό να ακούς συνεχώς για ασθένειες που έχουν αποκτήσει οι συνομήλικοί σου.

-Μη φοβάστε να φλερτάρετε με πολύ νεότερές σας γυναίκες. Το ασθενές φύλο δεν ενδιαφέρεται μόνο για το σεξ –όπως συμβαίνει με το ισχυρό. Οι νεαρές γυναίκες βρίσκουν ενδιαφέροντες τους μεγαλύτερους άντρες. Γνώρισα πριν από λίγα χρόνια μια όμορφη νέα ηθοποιό, τη Ρόμπιν Ράιτ Πεν, σύζυγο τότε του ηθοποιού Σον Πεν. Με ρώτησε τι σημαίνει το όνομα «Taki». Ήμασταν έξω από ένα εστιατόριο στη Νέα Υόρκη και καπνίζαμε. «Είναι πολύ κοινό όνομα», της εξήγησα. «Όλοι οι κομμωτές “Taki” λέγονται». «Κομμωτής είστε;», με ρώτησε γλυκά. Ανοίξαμε λοιπόν μια ολόκληρη συζήτηση που φάνηκε να την ενδιαφέρει, ώσπου βγήκε ο αντρούλης της, της είπε να μη μιλάει σε ξένους και την πήρε μέσα μαζί του. Αυτό το περιστατικό μου έφτιαξε τη βραδιά.

«Να είστε πάντοτε φρέσκος, καθαρός, μαυρισμένος και καλοντυμένος. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από έναν βρομόγερο –στο κορμί, φυσικά».

-Όταν ξυπνάτε το πρωί, σκεφτείτε πως η μέρα που ξεκινά θα είναι η σπουδαιότερη της ζωής σας. Κυνηγήστε κορίτσια, γοητέψτε τα. Εγώ αυτήν την εποχή χρησιμοποιώ με τις πιτσιρίκες την εξής ατάκα: «Μήπως κατά τύχη σας αρέσουν οι μεγαλύτεροι άντρες;». Τη λέω χαμογελώντας, αφήνοντας να υπονοηθεί πως ασφαλώς και δεν τους αρέσουν. Θα εκπλαγείτε όταν διαπιστώσετε πόσες θα σας χαμογελάσουν και θα πιάσουν ψιλοκουβέντα μαζί σας.

-Να είστε πάντοτε φρέσκος, καθαρός, μαυρισμένος και καλοντυμένος. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από έναν βρομόγερο – στο κορμί, φυσικά, γιατί εγώ προσωπικά είμαι ήδη ένας βρομόγερος στο μυαλό. Καλή επιτυχία.

Διαβάστε ακόμα: Πώς να χωρίσετε τη φίλη σας με στυλ.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top