Εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχουν στο Διαδίκτυο διάφορες ελεύθερες και δωρεάν ιστοσελίδες που σου επιτρέπουν να στείλεις mail στον μελλοντικό σου εαυτό. Photo Credit: stavos/flickr

Εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχουν στο Διαδίκτυο διάφορες ελεύθερες και δωρεάν ιστοσελίδες που σου επιτρέπουν να στείλεις mail στον μελλοντικό σου εαυτό. Photo Credit: stavos/flickr

Αυτές τις εκλογές λέω να δοκιμάσουμε κάτι νέο. Όχι, δεν εννοώ αυτό που φαντάζεστε – το τι και ποιους να ψηφίσετε είναι δική σας υπόθεση στην οποία δεν θέλω να εμπλακώ. Αλλού θέλω να πάω την κουβέντα.

Όπως ίσως γνωρίζετε, εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχουν στο Διαδίκτυο διάφορες ελεύθερες και δωρεάν ιστοσελίδες (π.χ. αυτή εδώ: futureme.org) που σου επιτρέπουν να στείλεις mail στον μελλοντικό σου εαυτό.

Την Κυριακή λοιπόν, πριν πάτε στις κάλπες, σας προτείνω να δοκιμάσετε το εξής: Καθίστε και γράψτε ένα τέτοιο mail στον εαυτό σας με ημερομηνία παραλαβής ένα, δύο, τέσσερα χρόνια από τώρα. Γράψτε τις ελπίδες και τους φόβους σας για την Ελλάδα, για την κοινωνία, για την οικογένειά σας, και γράψτε και το πώς περιμένετε ότι θα βοηθήσει σε όλα αυτά το κόμμα και οι υποψήφιοι που θα ψηφίσετε. Εγώ, πάντως, θα το κάνω.

Aκόμη κι αν διαψευστούμε, δεν θα χρειαστεί να το μάθει κανείς πέρα από τον μελλοντικό μας εαυτό. Ίσως κιόλας να μας κάνει και καλό.

Ξέρετε κάτι; Πιστεύω θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να αναμετρηθούμε στο μέλλον με τις απόψεις που έχουμε σήμερα, ανόθευτες από την αλλοιωτική επίδραση του χρόνου, των μελλοντικών γεγονότων, της προπαγάνδας και της εκλογίκευσης.

Υπάρχει βεβαίως έτσι η πιθανότητα να χάσουμε το εύκολο, το τόσο βολικό στον εγωισμό μας και απολύτως ανθρώπινο άλλοθι «Α, εγώ πάντα το έλεγα ότι έτσι θα πήγαιναν τα πράγματα». Αλλά και πάλι, ακόμη κι αν διαψευστούμε, δεν θα χρειαστεί να το μάθει κανείς πέρα από τον μελλοντικό μας εαυτό. Ίσως κιόλας να μας κάνει και καλό.

Τι λέτε, πειραματιζόμαστε;

 

Διαβάστε ακόμα: Είναι τελικά καλό ότι «θα ζήσουμε περισσότερο» (ακόμα και μετά τις εκλογές);

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top