Αμετανόητος ο δράστης Γιώργος Ρουπακιάς προχώρησε σε μια κυνική δήλωση ενώπιον του δικαστηρίου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (Nikos Libertas / SOOC).

Η κυνική δήλωση του Γιώργου Ρουπακιά ενώπιον του δικαστηρίου που εξετάζει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, εξοργίζει, αλλά εδώ που φτάσαμε θα έπρεπε να την περιμένουμε. Ο δολοφόνος και μέλος της Χρυσής Αυγής δήλωσε με περίσσιο θράσος: «Έχει γίνει μια απλή ανθρωποκτονία και το έκαναν πολιτικό θέμα».

Είναι φανερό, πλέον, πως πριν τα χέρια του ποτιστούν με αθώο αίμα, πριν προβεί στη δολοφονική του πράξη, είχε ποτιστεί ήδη το μυαλό του με το ένστικτο του αυτόκλητου τιμωρού. Ίδιον της εκπαίδευσης και της φιλοσοφίας των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Ο Ρουπακιάς υπέπεσε κι αυτός σε γνωστές αντιφάσεις, προσπάθησε να απεγκλωβίσει τη συγκεκριμένη στιγμή από την πιθανότητα ενός ευρύτερου σχεδίου, έτσι ώστε να μην εμπλακεί ολόκληρος ο μηχανισμός της Χρυσής Αυγής, ενώ παράλληλα έκανε πως δεν ήξερε και δεν γνώριζε και πως όλα έγιναν τυχαία διότι δεν μπορούσε να φύγει από το σημείο με το αυτοκίνητό του λόγω της κίνησης (!).

Τόσο ο Πατέλης όσο και ο Ρουπακιάς είναι «δεμένοι» από τα sms που έχουν ανταλλάξει και αφορούσαν το Κοράλλι όπου βρισκόταν ο Παύλος Φύσσας.

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Ψαρράς που παρακολουθεί από πολύ κοντά τη δίκη και έχει ασχοληθεί επί μακρόν με τη δράση της Χρυσής, μιλώντας στο Andro επισήμανε το αυτονόητο πλέον: «Υπάρχουν πλέον συντριπτικά στοιχεία. Το δικαστήριο έχει δει τόσο υλικό που δεν γίνεται να δεχθεί τις αστειότητες των κατηγορουμένων. Υπάρχει ολόκληρο υλικό από τις κλήσεις και τα μηνύματα μεταξύ τους εκείνο το μοιραίο βράδυ».

Υπό αυτή την έννοια, τόσο ο Πατέλης που εξετάστηκε χθες (σ.σ.: Τετάρτη), όσο και ο Ρουπακιάς είναι «δεμένοι» από τα sms που έχουν ανταλλάξει και αφορούσαν το Κοράλλι όπου βρισκόταν ο Παύλος Φύσσας. Ολα τα υπόλοιπα είναι -δυστυχώς- γνωστά.

Τη στιγμή που ο Πατέλης προσπάθησε να βγάλει λάδι τον Λαγό στο δικαστήριο, ο Ρουπακιάς παραδέχθηκε πως ζήτησε από τον Πατέλη να απευθυνθεί στον Λαγό για να του βρει δικαστήριο. Είναι προφανές πως πλέον ο καθένας εκ των κατηγορουμένων έχουν δική τους εκδοχή της ιστορίας με αποτέλεσμα να πέφτουν σε συνεχείς αντιφάσεις.

Η γραμμή που ακολουθούν και οι 18 κατηγορούμενοι είναι ότι δεν ήταν κανένας τους εκεί. Ολα συνέβησαν δίχως παριστάμενα πρόσωπα. Λες και ήταν φαντάσματα. Μοιάζει με τον ισχυρισμό του Μιχαλολιάκου ότι ο Ρουπακιάς ήταν περαστικός από τα γραφεία της Νίκαιας, τη στιγμή που ο κατηγορούμενος Άγγος απέκρουσε τον ισχυρισμό του αρχηγού της Χρυσής Αυγής λέγοντας πως ήταν ταμίας στα γραφεία της Νίκαιας, και έτσι επιβεβαίωσε ότι ήταν και μέλος του πενταμελούς συμβουλίου. Ολα αυτά, επομένως, που στα μυαλά των κατηγορουμένων μοιάζουν με μπερδεμένο κουβάρι, στην πραγματικότητα οδηγούν στη διασύνδεση και στο καθόλου τυχαίο του πράγματος.

Aκόμη και οι αστείες αιτιάσεις τους περί αρχαιοελληνικών χαιρετισμών (αντί των κλασικών ναζιστικών) τόσο του Πατέλη όσο και του Ρουπακιά δεν πείθουν πλέον. Ο Πατέλης έφτασε στο σημείο να πει πως τη σημαία των SS με την οποία φωτογραφήθηκε στην κατασκήνωση στον ποταμό Νέδα του την έστειλαν αντιφασίστες για να τον πικάρουν. Φυσικά, αυτό δεν απέτρεψε από το να φωτογραφηθεί με «χάρη» κρατώντας την.

Η οργάνωση βρίσκεται σε κατάσταση αποδρομής. Πολλά στελέχη αποχωρούν ή προσπαθούν να την αποδομήσουν.

Το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή ανοίγει πολλούς δρόμους πλέον. Η οργάνωση βρίσκεται σε κατάσταση αποδρομής. Πολλά στελέχη αποχωρούν ή προσπαθούν να την αποδομήσουν θεωρώντας πως έτσι θα καταφέρουν να την γλιτώσουν την ύστατη στιγμή. Αυτό θα οδηγήσει σε πολλές αποκαλύψεις, τα στόματα θα ανοίξουν πιο εύκολα και τότε, όντως, θα φανεί το πυραμιδωτό σχήμα της οργάνωσης ως προς τον επιχειρησιακό τομέα της. Μένει να φανεί ποιος ήταν αυτός που έδινε τις εντολές, ποιος οργάνωνε και φυσικά ποιος εκτελούσε τις διαταγές. Όπως είχε πει πρόσφατα και ο Δημήτρης Ψαρράς στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Andro: «Έρχεται καταδίκη. Οι χρυσαυγίτες θα εκλιπαρούν να πέσουν στα μαλακά…».

 

Διαβάστε ακόμα: Τσίπρας, πολύ σκληρός για να πεθάνει.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top