Η Μάγδα Φύσσα ξεσπάει με το άκουσμα της καταδικαστικής απόφασης (Nikos Libertas / SOOC).

Ιστορική απόφαση. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής και με τη βούλα του δικαστηρίου ανήκουν σε εγκληματική οργάνωση. Ενοχος και ο Γιώργος Ρουπακιάς για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Το Δικαστήριο απεφάνθη. Σήμερα (7/10) το πρωί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων γράφτηκε μια καθοριστική σελίδα για το δημοκρατικό πολίτευμα. Ο πρόεδρος της δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη ανέγνωσε την ιστορική απόφαση, έπειτα από 5,5 χρόνια αναμονής, παλινωδιών και αναβολών.

Κατόπιν τούτων: ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης είναι οι: Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός, Γερμανής, Παναγιώταρος, Παπάς, Ματθαιόπουλος.

Ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση ακόμα οι: Άγγος, Αποστόλου, Καζαντζόγλου, Καλαρίτης, Μιχαλάρος, Μπαρέκας, Παπαβασιλείου, Παπαδόπουλος, Πόπορη, Ρουπακιάς, Σκιατούνης, Σκάλκος, Στεργιόπουλος, Στράτος, Τσακανίκας, Τσόρβας, Τσαλίκης, Χατζηδάκης, Χρυσαφίτης. Ως μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν και οι πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής.

Πρώτα αναγνώστηκε η απόφαση για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα με το δικαστήριο να κρίνει ένοχο τον Γιώργο Ρουπακιά για όλες τις κατηγορίες. Όλοι οι κατηγορούμενοι για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα κρίθηκαν ένοχοι, εκτός από τους Σαντοριναίο και Τσακανίκα λόγω αμφιβολιών.

Ένοχοι είναι οι:
Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης, Γεώργιος Δήμου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας- πυρηνάρχης της οργάνωσης, Γεώργιος Σκάλκος, Γέωργιος Σταμπέλος, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος Τσόρβας, Νικόλαος Τσόρβας και Αριστοτέλης Χρυσαφίτης.

Ενοχοι (τέσσερις άτομα) κρίθηκαν και τα μέλη της Χρυσής Αυγής για τις επιθέσεις στους Αιγύπτιους ψαράδες και τα μέλη του ΠΑΜΕ (πέντε άτομα). Για την δεύτερη υπόθεση η κατηγορία μετατρέπεται σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και κρίνονται ένοχοι οι Καστρινός, Πανταζής και Χατζηδάκης. Για τους υπόλοιπους παύει η δίωξη για απλή σωματική βλάβη.

Επιπλέον, ένοχη για ψευδή κατάθεση κρίθηκε η Μαργαρίτα Μικελάτου, σύζυγος του Γιώργου Ρουπακιά. Ένοχος για οπλοκατοχή -όχι διακεκριμένη- o Γιώργος Γερμενής. Ένοχος για το ένα όπλο ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Οι Μιχαλολιάκος και Λαγός κρίθηκαν ένοχοι για απλή οπλοκατοχή. Ένοχοι και οι Μίχος, Μπούκουρας για το ένα λειόκανο.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Μάγδα Φύσσα δήλωσε: «Ο Παύλος τα κατάφερε… Γιε μου. Δικαιώθηκα, έχασα ένα παιδί, αλλά έχω κερδίσει όλα τα παιδιά του κόσμου». Tο πλήθος που έχει συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο ξέσπασε σε χειροκροτήματα, ενώ υπάρχουν και επεισόδια μεταξύ κάποιων συγκεντρωμένων και δυνάμεων της αστυνομίας.

(Συνεχόμενο update)

 

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top