7743397282_bae2f2b797_k

Όσο υπάρχει ο ευεπίφορος Τσιφτετέλληνας να πίνει τα όμορφα τα ψέματα επί ξυρού δραχμής, δεν κινδυνεύει η κυριαρχία της εθνικής ανωμαλίας. (Φωτογραφία από τον χρήστη του Flickr Òme deu Teishenèir)

Στη χώρα όπου ακκιζόμαστε να λέμε ότι οι άνθρωποι πρέπει να είναι πάνω από τους αριθμούς, η ομάδα Βουλαρίνου αποκάλυψε πρόσφατα Το Τέλος της (Μεταπολιτευτικής) Ιστορίας («Πόσα εκατομμύρια έχει ένα δισεκατομμύριο;»). Ήταν ολοφάνερο πόσα απίδια πιάνει ο σάκος των μεταλλαγμένων Τσιφτετελλήνων. Μέσα σε αυτόν τον σάκο μπορεί ευρύχωρα να στρογγυλοκάτσει και η υπερήφανη δραχμή. Γιατί όχι;

***

Δεν θέλαμε να πανικοβάλουμε τον κόσμο, όταν ανοίξαμε το θέμα ανήμερα των ΦώτωνΣωρ(ρ)ευμένες αμαρτίες, αφήστε ήσυχο το Ευρώ!»). Απλώς διαφαινόταν διακριτικά από τότε ότι το δημοσκοπικό τσίμπημα των φιλόδραχμων, που ζουν ανάμεσά μας, αρχίζει να κλιμακώνεται επικίνδυνα. Και αυτό μύριζε κάτι, που από χτες βρομάει.

Ποιος δεν συνδέει ευθέως την αλλαγή κλίματος εις βάρος της αποδοχής του Ευρώ στην κοινωνία με την συνεχιζόμενη εμμένουσα αδράνεια/αβουλία/ανικανότητα της Κυβέρνησης Περονόσπορου να κλείσει τις εκκρεμότητες με τους δανειστές;

Ο κ. Ξυδάκης δεν αμόλησε τυχαία τον χτεσινό Μπακαλιάρο. Αυτό κατέστη ολοφάνερο, τόσο με την εισαγωγική του εκφορά όσο και με τις διορθωτικές παλινωδικές υπαναχωρήσεις/δηλώσεις: όλα γίναν πολύ οργανωμένα και μεθοδικά. Ο εν λόγω λειτούργησε βολιδοσκοπικά σαν λαγός.

Τα παιδιά ψάχνονται. Δεν αντέχουν, δεν τους βγαίνει η κανονικότητα (αυτονόητη μεν στις άλλες μνημονιακές χώρες, αλλά όχι και σε εμάς, γιατί ΤΟ Σύστημα κλωτσάει). Οπότε, πουλάμε τρέλα. Οι δανειστές κάνουν ό,τι μπορούν για να προξενήσουν κακό στην Ελλάδα μας, ας πάει στο διάολο το Ευρώ τους. Η Ελλάδα μεγαλούργησε επί Δραχμής!

Tρομάζουν, που η κουλουβάχατη διαχείρισή τους έφερε τα πράγματα στο αδιέξοδο. Και τώρα η δραχμή φαντάζει ως μονόδρομος για να διατηρηθούν στην εξουσία μετά μια επικείμενη Καταστροφή/Γκρέξιτ.

***

Και φυσικά, δεν ήρθε ξεκούδουνα να κυριαρχήσει στον ευρύτατο εθνικό καφενέ η δραχμοσυζήτηση. Ποιος δεν θυμάται Τον Βασικό Υπαίτιο της Τσιπρασιατικής Καταστροφής, που έλεγε ότι «το νόμισμα δεν είναι ταμπού» υπό ποικιλόμορφες εκδοχές («όχι πάση θυσία» κτλ);

Αυτός δεν καλλιεργούσε, χρόνια τώρα, το κλίμα, σταδιακά καταφέρνοντας να γυρίσει τούμπα μια βεβαιότητα δεκαετιών πως ΔΕΝ συζητούμε την Ευρώπη και το Ευρώ μας; Σήμερα αυτή η πρώην καθολική (90+%) βεβαιότητα έχει μεθοδικά πετσοκοφτεί σε συζητήσιμη (στην καλύτερη εκδοχή: 2/3 προς 1/3) περιπτωσιολογία…

Και η προσπάθεια συνεχίζεται φιλότιμα. Το χειρότερο, που χαρακτηρίζει τους στημένους πονηρούς κυβερνητικούς δραχμολόγους, είναι που μεθοδεύουν δόλια την ολοφάνερη εθνική υποβάθμιση δια της δραχμοποίησης της πολιτικής τους. Είναι σατανικά απλό και γελοίο το γιατί.

Απλώς και μόνο τρομάζουν, που η κουλουβάχατη διαχείρισή τους έφερε τα πράγματα στο αδιέξοδο. Και τώρα η δραχμή φαντάζει ως μονόδρομος για να διατηρηθούν στην εξουσία μετά μια επικείμενη Καταστροφή/Γκρέξιτ. Τώρα μάλιστα που την ξαναδείχνει η Τρόικα ως μοιραίο αποτέλεσμα της αποδρομής μας, καθόσον ακόμα αρνούμαστε να συνεργαστούμε μαζί της… Τώρα εξ αίφνης όλα φαίνονται ανοιχτά.


Διαβάστε ακόμα: Για όλα φταίει η μιζέρια μέσα στην οποία (νομίζουμε) ότι ζούμε


***

Ακούμε με ενδιαφέρον αγαπητούς φίλους που συστήνουν ψυχραιμία, εκτιμώντας ότι στο τέλος νομοτελειακά θα πρυτανεύσει η ισχυρή βούληση για παραμονή στο Ευρώ. Και έτσι δεν θα ολοκληρωθεί η Τσιπρασιατική Καταστροφή. Νταξ, η ψυχραιμία χρειάζεται αδιακρίτως του αντικειμένου της συζήτησης.

Αλλά μπορείς να εφησυχάζεις στηριζόμενος στις επιταγές της λογικής; Τέτοιες (Ευρω-)επιταγές πρυτάνευαν στους ήρεμους καιρούς της προχρεωκοπικής ευφορίας. Όμως, όχι ως επιταγές λογικής, αλλά βολεψιάς, που τώρα από πλευράς Κουτόφραγκων ετελεύτησε… Άλλωστε, από έλλειμμα λογικής και χρεωκοπήσαμε και ακόμα αντιστεκόμαστε στην ανασυγκρότηση. Ή-μήπως-όχι;

Τα παιδιά της κυβέρνησης ψάχνονται και πουλάνε τρέλα. Οι δανειστές κάνουν ό,τι μπορούν για να προξενήσουν κακό στην Ελλάδα μας, ας πάει στο διάολο το Ευρώ τους. Η Ελλάδα μεγαλούργησε επί Δραχμής!

***

Τώρα, το έθνος έχει ψεκαστεί γερά, τρομοκρατημένο που έχασε την λαθρο-ευδαιμονία του «Πλούσιου-Κομμουνισμού-Με-Ξένα-Λεφτά». Αυτό, λοιπόν, δεν προοιωνίζεται πρυτάνευση της λογικής (ως ενστίκτου αυτοσυντήρησης) που θα απομακρύνει την αυτοκαταστροφή (πόσω μάλλον, που και διεθνώς κλιμακώνεται λαϊκιστικό ξεσάλωμα).

Όχι μόνο γιατί αυτός ο πανικόβλητος τρόμος ήταν ο κακός σύμβουλος που ενθάρρυνε τον κ. Τσίπρα δόλια να ανοίξει το Κουτί της Πανδώρας, από όπου εξήλθαν οι όποιες τερατογονίες του κυρίαρχου σήμερα Ψεκαζμένου Αγανακτισμένου Αντιμνημονιακού Ανεξυριζαυγιτισμού.

Αλλά, κυρίως, γιατί κάνουμε πως δεν ξέρουμε ότι ένα από τα κύρια στοιχεία που μετάλλαξαν/μεταξίωσαν τον φιλότιμο Έλληνα σε μεταλλαγμένο Τσιφτετέλληνα/Τεμπέλληνα (ου μην και Κωλοέλληνα), ήταν ο τοξικός συνδυασμός της κακής πλευράς της Μεταπολίτευσης.

Δηλαδή, το ζόρικο χαρμάνι: Εκδημοκρατισμός της Διαφθοράς μαζί με πρόκριση της ήσσονος προσπάθειας, απάρνηση της αριστείας και διαρκή υποβάθμιση Εκπαίδευσης/Παιδείας. Τώρα δρέπουμε τους καρπούς αυτής της εκδίκησης της γυφτιάς, που ουδέποτε τολμήσαμε να ανασχέσουμε.


Διαβάστε ακόμα: Η κατάρα του να είσαι Ελληνάρας


***

Τίποτε δεν εγγυάται ότι στο τέλος θα τα καταφέρει ένας λαός, που δεν ξέρει ποια είναι η διαφορά μεταξύ χρέους και ελλείμματος. Που δεν μπορεί να κατανοήσει την αιτιοκρατική σύνδεση μεταξύ εκατομμυρίου και δισεκατομμυρίου. Που αδυνατεί επίσης να εντοπίσει πόθεν πέρδεται η τρίγλη η μυστακοφόρος (κοινώς μπαρμπούνι).

Δύσκολα την γλιτώνει το συστηματικό κορόιδο, που ρουφάει το ψέμα με θορυβώδη αγαλλίαση, αλλά γίνεται έξω φρενών όταν (αργά-ραν-ταν-πλαν) συνειδητοποιεί τι έπαθε. Και από αντίδραση κυνηγάει απεγνωσμένα να ρουφήξει κάποιο χειρότερο/θρασύτερο ψέμα, όπως η μύγα ελκύεται από το ζέχνον αφόδευμα.

Είδατε το κορόιδο να αντιδράσει στις πελατειακών βλέψεων διαστημικές επιχειρήσεις του Υπουργού, που απέτυχε να κυριαρχήσει στα κανάλια και τώρα προσανατολίζεται να διακριθεί στον ελκυστικό για τους ανθρώπους της δημιουργίας χώρο του επέκεινα;

Δεν κωλώνει ως αποτυχών Καναλάρχης, ο επίδοξος Διαστημάρχης Παππάς. Πάλι θα δικαιωθεί, όπως δικαιώθηκε στην υπόθεση των βοσκοκάναλων, παρά τον βρόμικο πόλεμο που του κήρυξε η Δικαιοσύνη μέσω ΣτΕ… Όσο υπάρχει ο ευεπίφορος Τσιφτετέλληνας να πίνει τα όμορφα τα ψέματα επί ξυρού δραχμής, δεν κινδυνεύει η κυριαρχία της εθνικής ανωμαλίας.

 

Διαβάστε ακόμα: Γι αυτό πεθαίνουμε σαν χώρα

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top