url

Με τον Σκοτσέζο αρχιδιαιτητή μας Χιού Ντάλας πιο εύκολα θα συζητούσες μαζί του το σκοτσέζικο δημοψήφισμα παρά την παρουσία των Ελλήνων διαιτητών.

Δηλαδή τι άλλο πρέπει να γίνει, για να αλλάξει κάτι σε αυτό το ρημάδι το ελληνικό ποδόσφαιρο; Ε, ναι, ντρέπομαι για την κατάντια του «προϊόντος», όπως το αποκαλούν πλέον.

Η διαιτησία στην Τρίπολη είναι απλώς μια ακόμη σταγόνα σε ένα ποτήρι που έπρεπε να έχει ξεχειλίσει από καιρό, αλλά παραμένει για αδιευκρίνιστους λόγους μισοάδειο.

Πού είναι ο Σκοτσέζος αρχιδιαιτητής, ο οποίος ασχολείται θεωρητικά με τους ορισμούς και την εποπτεία των διαιτητών και παρατηρητών της Σούπερ Λίγκας; Ζήτησε πίστωση χρόνου, αλλά μέχρι πότε; Παρά τις εξαιρετικά υψηλές περγαμηνές του, δείγματα γραφής δεν έχουμε δει και νομίζω ότι πιο εύκολα θα συζητούσες μαζί του το σκοτσέζικο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία παρά την παρουσία των Ελλήνων διαιτητών το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Πού είναι οι ομάδες που θίγονται από αυτήν την κατάσταση; Εκτός από κάτι γραφικές κινήσεις τύπου «παράγκα και όραμα» και βίντεο – ντοκιμαντέρ, τι άλλο έχει γίνει; Πότε θα κάνετε επιτέλους κάτι δραστικό; Καλά τα ντοκιμαντέρ, αλλά είναι για το φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης και για πουθενά αλλού.

Σε μία χώρα που έχει υπογράψει μνημόνια και μεσοπρόθεσμα προγράμματα με την οκά, που έχει καταστραφεί κόσμος, τι έχει αλλάξει στο ποδόσφαιρο;

Πού είναι η συνδρομητική τηλεόραση, η οποία πληρώνει και πληρώνεται από αυτό το «προϊόν»; Δηλαδή, με το χέρι στην καρδιά, ας απαντήσουν οι επιτελείς της NOVA: Θα πλήρωναν για να δουν τους αγώνες και πότε πήγαν τελευταία φορά στο γήπεδο και πλήρωσαν εισιτήριο; Πώς μου ζητάνε να πληρώνω για να βλέπω αυτά τα αίσχη;

Πού είναι οι δημοσιογράφοι να προστατεύσουν την τιμή, την υπόληψη και την δουλειά τους. Και δεν μιλάω για όσους βρίσκονται στο payroll κάθε Προέδρου ή εργάζονται σε κάθε κόκκινη, πράσινη, ασπρόμαυρη εφημερίδα. Ούτε γι’ αυτούς που σπέρνουν τη διχόνοια και το μίσος κάθε πρωί από τα ραδιόφωνα. Μιλάω για τους άλλους. Δυστυχώς τους λίγους που έχουν απομείνει και βλέπουν την μπάλα ως άθλημα και όχι ως «προϊόν».

Άφησα για το τέλος το καλύτερο. Πού είναι η Πολιτεία και ο αρμόδιος Υφυπουργός; Σε μία χώρα που έχει υπογράψει μνημόνια και μεσοπρόθεσμα προγράμματα με την οκά, που έχει καταστραφεί κόσμος, τι έχει αλλάξει στο ποδόσφαιρο; Τίποτα. Με συγχωρείτε, όμως, που το ξέχασα: ένα γεμάτο «Καραϊσκάκη», μια γεμάτη «Λεωφόρος» ή μια γεμάτη «Τούμπα» δεν είναι άνθρωποι. Είναι σταυρουδάκια πάνω σε ψηφοδέλτια. Έτσι δεν είναι;

Αν κάνω κάπου λάθος, αγαπημένες μου γλάστρες, διαψεύστε με. Αλλιώς, πάρτε μια γενναία απόφαση και σταματήστε το για δυο – τρία χρόνια. Κόψτε από όλους τον ομφάλιο ρόλο του χρήματος. Κάντε κάτι, τελοσπάντων…

ΥΓ.: Αναρωτιέμαι αν οι υγιείς φίλαθλοι του Ολυμπιακού φχαριστιούνται ποδόσφαιρο. Καλύτερα άτιτλος και στο Europa League, παρά πρωταθλητής με αυτόν τον τρόπο. Εκτός κι αν τρώτε κι εσείς -οι πολλοί- από την πίτα, που δεν το νομίζω!

 

Διαβάστε ακόμα: Η Εθνική μας χάνει τα χαρακτηριστικά της.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top