Ο Πάνος Μαγιντόμπε εκπροσωπεί την Νέα Ελληνική Γενιά και κάνει το όνειρό του πραγματικότητα στην αγγλική λίγκα, παίζοντας στην Durham Wildcats! Έγινε Ισότιμος Πολίτης μόλις πριν 3 μήνες που πολιτογραφηθήκε, μετά από 8 (!) χρόνια αναμονής.

Ο Πάνος Μαγιντόμπε είναι ένας νέος Έλληνας που κάνει το όνειρό του πραγματικότητα στην αγγλική λίγκα, παίζοντας στην Durham Wildcats. Έγινε ισότιμος πολίτης μόλις πριν 3 μήνες που πολιτογραφηθήκε, μετά από 8 χρόνια αναμονής.

Ακούμε καθημερινά για τους μετανάστες, νόμιμους και παράτυπους (όχι «λαθραίους», αφού δεν είναι εμπόρευμα, αλλά άνθρωποι και μάλιστα βασανισμένοι): Από πού έρχονται, πώς επιβιώνουν, αν θα γυρίσουν ποτέ στην πατρίδα τους. Τι γίνεται, όμως, με τα παιδιά τους που γεννιούνται εδώ και δεν είχαν το ταλέντο ή την τύχη του Γιάννη Αντετοκούνμπο;

Γνωρίζατε ότι υπάρχουν 200.000 παιδιά, γεννημένα και/ή μεγαλωμένα στην Ελλάδα, τα οποία έχουν γονείς μετανάστες, αλλά δεν αναγνωρίζονται επίσημα από το ελληνικό Κράτος;

Μετά το νόμο Ραγκούση που προσπαθούσε να βάλει τάξη στην κοινωνική αυτή βόμβα, η νέα κυβέρνηση αυστηροποίησε δρακόντεια το νόμο περί ιθαγένειας, στερώντας σε αυτά τα διαφορετικά παιδιά της Ελλάδας την αξιοπρέπειά τους.

Χωρίς την ιθαγένεια και τα δικαιώματα που έχει κάθε πολίτης και σε συνδυασμό με την κακή συχνά οικονομική τους κατάσταση ή και τη χαμηλή μόρφωση των γονιών τους, είναι φυσικό οι νέοι αυτοί άνθρωποι να περιθωριοποιούνται.

Φανταστείτε να είχατε γεννηθεί ή μεγαλώσει από μικρή ηλικία σε μια χώρα που αρνείται να σου αναγνωρίσει τα νόμιμα δικαιώματα ενός πολίτη, δεν σου χορηγεί ταυτότητα, δεν σου επιτρέπει να ψηφίζεις και ούτω καθεξής. Πώς θα αντιδρούσατε, αν δεν είχατε τίποτα να χάσετε;

Πρώτον, η κοινωνία μας είναι γερασμένη και χρειάζεται νέο αίμα. Δεύτερον, αρνούμενοι την ιθαγένεια σε ανθρώπους που έχουν γεννηθεί εδώ τους προτρέπουμε να μισήσουν τη μόνη τους πατρίδα.

Πρόσφατα, η ένωση Generation 2.0 που διεκδικεί τα δικαιώματα των «αόρατων» Νεοελλήνων ξεκίνησε να συγκεντρώνει ηλεκτρονικά υπογραφές, για να προωθήσει τα αιτήματά τους. Στο σύνδεσμο ithageneia.org μπορείτε να υπογράψετε το κάλεσμα τους για απονομή της ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών.

Στηρίζουμε την πρωτοβουλία αυτή για δύο επιπλέον λόγους, πέραν του προφανούς ανθρώπινου δικαιώματος στο ανήκειν: Πρώτον, διότι η κοινωνία μας είναι γερασμένη και χρειάζεται νέους ανθρώπους που θα τη βοηθήσουν να σταθεί στα πόδια της από την τόνωση του παραπαίοντος ασφαλιστικού συστήματος μέχρι το βηματισμό της στη νέα παγκοσμιοποιημένη πραγματικότητα.

Δεύτερον, διότι αρνούμενοι την ιθαγένεια, δηλαδή την ανθρώπινη αξιοπρέπεια σε ανθρώπους που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει εδώ, τους ωθούμε όχι μόνο στο κοινωνικό περιθώριο, αλλά και τους προτρέπουμε να μισήσουν τη μόνη τους πατρίδα.

Η μυωπική πολιτική που ακολουθείται και δημιουργεί αρκετά προβλήματα χωρίς να λύνει κανένα είναι φοβική, για να μην πούμε ρατσιστική. Καιρός να αλλάξει.

 

Δείτε το βίντεο: “Έλληνας όσο κι εσύ!”

 

Διαβάστε ακόμα: Παράτυποι ή παράνομοι μετανάστες;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top