Πιθανότερο και δυσμενέστερο σενάριο: Νίκη/κατίσχυση Φώφης Γεννηματά. (Φωτογραφία από την επίσημη σελίδα της Φώφης Γεννηματά στο Facebook)

Απόψε έχουμε τελικό ντημπαίητ και την Κυριακή πρώτο γύρο εκλογής «Κεντροαριστερού» Προέδρου. Αδίκως αδιαφορεί (προηγούμενο ντημπαίητ: 3% τηλεθέαση…) η μείζων κοινωνία: αυτή έστειλε/προώθησε τον μεταρρυθμιστή Κυριάκο στην κεφαλή της Ν.Δ.

Χωρίς αυτήν, οι δεξιοί μηχανισμοί θα αναδείκνυαν κάποιον άλλο από το Κλίμα/Δόγμα «Πακισμός-Κωστακισμός-Σκέψη-Μάκη-Γιακουμάτου», διαιωνίζοντας όσα πελατειακά αδιέξοδα συνδημιούργησαν.

Όσο λιγότερο συμμετάσχει η κοινωνία την Κυριακή, τόσο οριστικοποιείται ο ΣΥΡΙΖΑ ως δεύτερος Πόλος, άρα και η διάσωση του ψεκαζμένου εθνολαϊκισμού… Ας ψαχτούν, επίσης, όσοι, επαναπαυόμενοι στην Ν.Δ., αδιαφορούν/αγνοούν/ξεχνούν ότι «ο-εχθρός-είναι-όλο-ΤΟ-Κουμουνιζμένο-Σύστημα,-όχι-μόνο-ο-ΣΥΡΙΖΑ». Πώς το λένε; Όλα τα ΠΑΣΟΚ! Και-το-Γαλάζιο-ΠΑΣΟΚ-αντάμα!

 

«Κεντροαριστερά» και εθνικό πρόβλημα

Χρεωκοπήσαμε/πονέσαμε, αλλά δεν αλλάξαμε. Δεν μαζέψαμε τη ζημιά της (λόγω μνημονίου ευτυχώς-συντεταγμένης-&-όχι-άτακτης) χρεωκοπίας μας. Αμετανόητα συνεχίζουμε αυτο-καταστρεφόμενοι: ξοδεύουμε περισσότερα από όσα κερδίζουμε. Πριν, τη διαφορά την κάλυπταν οι «Τοκογλύφοι»/δανειστές-κουτόφραγκοι, τώρα, που μας πήρανε χαμπάρι και κλείσανε (κάπως-μόνο!) τη στρόφιγγα, την καλύπτει ο (υπερφορολογούμενος) βαστάζος ιδιωτικός τομέας…

Αυτά κάνει ΤΟ Σύστημα, αποκλειστική αιτία της προετοιμαζόμενης εθνικής καταστροφής. Την πλήρη μορφή ΤΟΥ Διακομματικού Συστήματος διαμόρφωσε το ΠΑΣΟΚ, αλλά την κλωτσιά στον γκρεμό την έδωσε ο Κωστακισμός. Η εκλογή Κεντροαριστερού Προέδρου κακώς αποφεύγει τέτοια συζήτηση, που αγγίζει τον πυρήνα του εθνικού προβλήματος.

Την ολοκληρούμενη ολετήρια ακολουθία μπορεί να ανασχέσει ΜΟΝΟ η κατάλυση ΤΟΥ Συστήματος, γοργή-αλλά-και-προσεκτική-σταδιακή, μια που εγκλωβισμένη/εμπλεγμένη στα δίχτυα ΤΟΥ παραμένει η μείζων κοινωνία. Και θα αντιδράσει σε κάθε δυναμική ανατροπής ΤΟΥ, χειραγωγούμενη από το πολιτικό ΤΟΥ προσωπικό: Ευρω-κρατιστές-(Γαλάζιο/Πράσινο-ΠΑΣΟΚ) και Δραχμο-κρατιστές-(Μαύρο/Ροζ/Κόκκινο-ΠΑΣΟΚ). Εσχάτως η κρίση ανέδειξε απέναντι τους Ευρω-μεταρρυθμιστές-εκσυγχρονιστές (Ποτάμι-πλας) ως μονόδρομη πλην ολιγάριθμη/αδύναμη απάντηση στην κρίση.

Βάσει αυτών ακούγεται παράταιρη/αντιφατική (άλλος-για-Χίο-τράβηξε-κι-άλλος-για-Μυτιλήνη) η άπελπις ενοποιητική κουμπαριά «Κεντροαριστερών»-(Κεντρώων-Φιλελεύθερων-Σοσιαλδημοκρατών-Οικολόγων). Αφού συνυπάρχουν, ανάμεσά τους, ο συνιδρυτικός Πυρήνας ΤΟΥ Συστήματος (Πράσινο-ΠΑΣΟΚ) με τον Ευρω-μεταρρυθμιστικό Πυρήνα (Ποτάμι-πλας), δηλαδή, ο-γραμματέας-μαζί-με-τον-αλήτη-κι-η-Παρθένα-με-τον-Σατανά. Μάλιστα, ο πρώτος τάχα αγνοεί πως η διαχωριστική γραμμή δεν είναι «δεξιά»-«αριστερά», αλλά λαϊκισμός-εκσυγχρονισμός. Ας δούμε, λοιπόν, αν διασώζεται τέτοια κουμπαριά.

 

Απιθανότερο και ευμενέστερο σενάριο: Οριακή νίκη Σταύρου Θεοδωράκη. (Φωτογραφία από την επίσημη σελίδα του Σταύρου Θεοδωράκη στο Facebook)

Κεντροαριστερά: μόνη, με ΣΥΡΙΖΑ ή με Ν.Δ.;

Αφού το Νέο-υπό-διαμόρφωση-Κόμμα (Ν.Κ.) το πολύ-πολύ θα βγει τρίτο, οφείλει εθνικά δρων να δεσμευτεί προεκλογικά (αλλιώς ακυβερνησία) ΜΟΝΟ προς μια στρατηγικο-συμμαχική κατεύθυνση. Με ΤΟ Σύστημα, δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ-Ροζ-ΠΑΣΟΚ-συν-όλα-τα-άλλα-ΠΑΣΟΚ-(Γαλάζιο-Πράσινο-Μαύρο-Κόκκινο-κτλ); Ή εναντίον ΤΟΥ, δηλαδή Ν.Δ.-Κυριάκου-οριακά-επιβληθέντος-του-Γαλάζιου-ΠΑΣΟΚ;

Όθεν, είναι αποπροσανατολιστική/κουτοπόνηρη/ανεύθυνη κάθε στάση τύπου «θα-δούμε-μετά», που ταιριάζει και με την άλλη δόλια/ΨΕΥΔΗ ερμηνεία περί της Κατάρρευσης ΠΑΣΟΚ. ΔΕΝ έχασε το ΠΑΣΟΚ λόγω «Σαμαροβενιζέλειας συγκυβέρνησης», λοιπόν! Απλώς η ζωή επέβαλε επιτακτικά τον κρίσιμο/βίαιο απο-λαϊκισμό του. Τότε που σοβαρά/συγκροτημένα ο Βενιζέλος ανέλαβε/συνέχισε τις δύσκολες/αναπόφευκτες/αντιδημοφιλείς ΣΤΟ Σύστημα πολιτικές εθνικής σωτηρίας.

Οπότε, τώρα η Φώφη της «αντι-δεξιάς»/«Αντι-Ν-Φ» καταβολής ΠΑΣΟΚ, κλείνοντας ματάκι ΣΤΟ Σύστημα, λέει: «εμπρός να επαναλαϊκιστούμε, ώστε να ανακτήσουμε εκλογικά τον Αυριανισμό, που μας υπέκλεψε ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν φερθήκαμε εθνικά υπεύθυνα»…

Αφότου ο Κυριάκος παράδοξα/αντιφατικά ηγείται του Γαλάζιου ΠΑΣΟΚ, η χώρα ξαφνικά αποκτά προοπτική. Χρειάζεται, όμως, έξωθεν βοήθεια από μια επισπεύδουσα μεταρρυθμιστική δύναμη, για να εξισορροπήσει τις εσωτερικές κουμουνιζμένες αντιδράσεις. Τέτοια δύναμη θα γινόταν το Ν.Κ., μόνο εφόσον η κοινωνία τού επιλέξει/φορέσει ανάλογη πολιτική ηγεσία, τροπίζοντας/ωθώντας το προς στρατηγική συμμαχία με την Κυριάκεια Ν.Δ.

Μια νίκη Φώφης έχει εκλογικό ψωμί: ΤΟ Σύστημα πάλι θα εξαπατήσει τους αδύναμους με το «προοδευτικό πρόσημο», συνεχίζοντας / στηρίζοντας την πελατειακή διαφθορά ΤΟΥ.

Φώφη, η νέα ελπίδα ΤΟΥ Συστήματος

Αναλύαμε επί «Σαμαροβενιζέλων» (διαβάστε προσεκτικά: «Η διακριτική (και όχι μόνο) στήριξη της διαφθοράς»-27/09/2014») πώς προετοιμαζόταν ΤΟ Σύστημα για την επερχόμενη τελική(;)/χυδαιότερη Συριζαϊκή εκδοχή ΤΟΥ. Πώς το ΠΑΣΟΚ διεσπάτο σε «αμαρτωλό»-ΠΑΣΟΚ (Μπαντ-Μπανκ) και σε «αγνό»-ΠΑΣΟΚ-που-πάει-ΣΥΡΙΖΑ (Γκουντ-Μπανκ).

Όλα δείχνουν ότι τώρα, που καίγεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ΤΟ Σύστημα με Φώφη το πάει αντίστροφα: Γκουντ-Μπανκ να γίνει το Φωφο-ΠΑΣΟΚ και Μπαντ-Μπανκ ο ΣΥΡΙΖΑ. Όσα ψεκαζμένα εκλογικά λύματα διαρρέουν από τον φλεγόμενο ΣΥΡΙΖΑ ας παροχετευθούν στην λεκάνη απορροής Φωφο-ΠΑΣΟΚ. Γιατί ΤΟ Σύστημα έχει ανάγκες («Πώς νικάει αδιάκοπα ΤΟ Καθεστώς της Διαφθοράς»).

Όθεν, μια νίκη Φώφης έχει εκλογικό ψωμί: ΤΟ Σύστημα πάλι θα εξαπατήσει τους αδύναμους με το (απόλυτο covfefe) «προοδευτικό πρόσημο», συνεχίζοντας/στηρίζοντας την πελατειακή διαφθορά ΤΟΥ, (πλέον-ΧΩΡΙΣ-δανεισμό-ΜΟΝΟ-με-φόρους, άρα φτωχοποιώντας περισσότερους μικρο-μεγαλο-μεσαίους, εξαθλιώνοντας περαιτέρω τους αδύναμους).

 

Οριακή νίκη Γιώργου Καμίνη, εξαφάνιση ευρω-μεταρρυθμιστικής επισπεύδουσας, επιβίωση ενιαίου ΠΑΣΟΚ, επιβίωση-διακρατούντος-δυνάμεις-ΣΥΡΙΖΑ, μετεκλογικά ακυβερνησιακή δυσκοιλιότητα, επιβίωση ΤΟΥ Συστήματος. (Φωτογραφία από την επίσημη σελίδα του Γιώργου Καμίνη στο Facebook)

«Προοδευτική Ατζέντα» (γέλια…)

Αυτή η «Ατζέντα», εξοντώνοντας την παραγωγικότητα δια του Σχιζοφρενούς Δολοφόρου Με Το Πριόνι, κουνελογεννοβολάει δημιουργική φτώχεια και την επιμερίζει «κοινωνικά δίκαια». Έτσι, η υποκριτική μελιστάλαχτη/καλοσυνάτη επίκληση του «προοδευτικού προσήμου», επιτομή του Πασοκτζισμένου Νιου-Σπηκ, δεκαετίες τώρα υπηρετεί την πελατειακή διαφθορά και ενισχύει το εθνικό καθοδικό σπιράλ.

Δυστυχώς, οι τελευταίοι που ψυλλιάζονται ότι πρόκειται για την πλέον πτωχογόνο/χρεωκόπο εθνική απάτη ΤΟΥ Συστήματος, είναι τα ίδια τα θύματα (Ιδιωτικός Τομέας), όσοι ζουν για να τρέφουν τους κηφήνες/πελάτες ΤΟΥ. Κλασικό παράδειγμα οι υπάλληλοι/συνταξιούχοι ΔΕΚΟ, που εργάζονται για περισσότερα, δουλεύοντας λιγότερο, συνταξιοδοτούμενοι νωρίτερα…

Η ερώτηση-του-εκατομμυρίου, λοιπόν, που ουδέποτε απευθύνουν δημοσιογράφοι στα ντημπαίητ, είναι: «εκλεγείς-(εκλεγείσα) εσείς Πρόεδρος, θα καταργήσετε το πελατειακό προνόμιο στους 40-50ρηδες συνταξιούχους, συνομολογώντας ότι για πάρτη τους χρεωκοπήσαμε; Ναι-ή-όχι; Απαντώντας εδώ, αυτόματα εκδηλώνεσαι υπέρ-ή-κατά-ΤΟΥ-Συστήματος…

Από τα συμφραζόμενα μόνο ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει πάρει τολμηρή θέση ως τώρα. Γι’ αυτό αναψοκοκκινισμένες μούρες ωρύονται υπέρ της «Κοινωνικά-Δίκαιης-Προοδευτικής-Ατζέντας». Και κατά του «Νεοφιλελεύθερου» Μινώταυρου/Μπαμπούλα (αυτός είναι το μυστικό της εθνικής εξαυταπάτης, της έσχατης άμυνας ΤΟΥ Συστήματος), ο οποίος θέλει να απολύσει το επίορκο-ή-υπερβάλλον πελατειοκρατικό/πτωχογόνο/χρεωκόπο δημοσιοϋπαλληλικό προσωπικό…


Διαβάστε ακόμα: Φώτης Γεωργελές – «Εναλλακτικός είναι αυτός που θέλει να αλλάξει τα πράγματα, όχι να διατηρήσει τα παλιά συμφέροντα»


 

Ηγετικότητα-Βενιζέλου-και-ιδέες-Σταύρου

Μουρμουρίζουν αρκετοί: «Μόνο ο Βενιζέλος θα μπορούσε να μας ενώσει!». Ίσως. Υπό όρους, όμως: αφότου η Σοσιαλδημοκρατία πέθανε*, ο χώρος ενοποιείται μόνο σε βάση σοσιαλ-φιλελεύθερη. Αλλά η φιλελεύθερη διάσταση/πτυχή της είναι σόκινγκ για την ψεκαζμένη επικράτεια. Οπότε, αν και ιδεολογικοπολιτικά την έχει συλλάβει/εγκολπωθεί ο Βενιζέλος**, οπισθοχώρησε άτολμα, συντηρώντας εκτελεστική-εφεδρεία/κοινοβουλευτική-δεινότητα και περιμένοντας στη γωνία.

Άλλοι υποτονθορύζουν: «όταν λείπει ο Γάτος-Βενιζέλος, χορεύουν τα ποντίκια-μικροδελφίνοι», ξεχνώντας όμως και ότι «θέλουμε συνάμα ηγετικότητα Βενιζέλου και ιδέες Σταύρου». Αφού, (προσώρας) μόνο ο Σταύρος έχει τολμηρά/ξεκάθαρα υιοθετήσει την μεγάλη μεταρρυθμιστική ατζέντα κατάλυσης ΤΟΥ Συστήματος, (άτολμα έπονται στο βάθος Ανδρουλάκης-και-μετά-Καμίνης).

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ως αποκλειστικός (προσώρας) διανομέας των σοσιαλφιλελεύθερων ιδεών αξίζει/δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία.

Δεύτερη ευκαιρία στο Σταύρο, συμφέρει παντού

Εφόσον εκλεγεί ο ΣΘ:

– κερδίζει ο Μητσοτάκης, διασφαλίζοντας μικρό-πλην-ισχυρό κυβερνητικό εταίρο, που θα χρησιμοποιήσει ως επισπεύδουσα μεταρρυθμιστική κυβερνητική συνιστώσα, επιδεικνύοντάς την στους αντιστεκόμενους/αντιμεταρρυθμιστές/κουμουνιζμένους νεοδημοκράτες,

– κερδίζει πρόσκαιρα ο ΣΥΡΙΖΑ, διακρατώντας όσους απογοητευμένους συριζαίους δεν θα παρηγορεί/ελκύει το Ν.Κ.-χωρίς-φωφικό-αντιδεξιό/αντι-Ν-Φ-λαϊκισμό,

– κερδίζει κυρίως και η κοινωνία, αφού η εθνικο-στρατηγικά κρίσιμη μόνη αξιόπιστη μεταρρυθμιστική δύναμη θα παραμείνει ζωντανή, συνεισφέροντας στην συγκρότηση μπλοκ κατά ΤΟΥ Συστήματος, σταδιακά διαμορφώνοντας εύλογο/πραγματικό Διπολισμό «Μεταρρύθμιση-Αντιμεταρρύθμιση».

Βέβαια, κάποιοι ευλόγως λένε: «νταξ, ο Σταύρος έστησε μεν το τολμηρότερο/μεταρρυθμιστικότερο κοινοβουλευτικό κόμμα της Μεταπολίτευσης, αλλά σύντομα το διέλυσε λόγω απειρίας. Παθώς/μαθώς, όμως, ξέρει πια: «η δημοσκοπο-δουλεία είναι το όπιο των ρηχών ηγετών» και «είναι θανάσιμο πολιτικό σφάλμα η κακή διαχείριση της εθνικής αφρόκρεμας, που προσέτρεξε να σε βοηθήσει, αλλά εσύ την έδιωξες κακότροπα»… Έμαθε να ακούει ο Σταύρος, αποκτώντας ηγετικό βάθος. Μάλιστα, ως αποκλειστικός (προσώρας) διανομέας των σοσιαλφιλελεύθερων ιδεών αξίζει/δικαιούται (όπως-όλοι-και-αυτός) μια δεύτερη ευκαιρία.

Και όποιος διαφωνεί, πάλι τον ψηφίζει, γιατί έτσι αρχικά/αριθμητικά ξανακαταγράφεται ο κεντρογενής ευρω-μεταρρυθμισμός. Και κατόπιν ψηφίζει, απέναντι στην Φώφη, Ανδρουλάκη-ή-Καμίνη, εφόσον αποτολμήσουν δήλωση ΑΝΤΙ-ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικής συνεργασίας, στη συνομολογητική βάση: «με-ΤΟ-Σύστημα-ή-εναντίον-ΤΟΥ;».

 

Φρέσκια, εκσυγχρονιστική, ανερχόμενη δύναμη, ο Νίκος Ανδρουλάκης, μπορεί να λογίζεται ως ένας από τους τρεις που αμφισβητούν τα πρωτεία της Φώφης Γεννηματά. (Φωτογραφία από την επίσημη σελίδα του Νίκου Ανδρουλάκη στο Facebook)

Κρίσιμη εκλογή: «Να σωθεί ΤΟ Σύστημα ή όχι;»

Τρία σενάρια θα ακολουθήσουν την εκλογή Προέδρου:

– Πιθανότερο και δυσμενέστερο. Νίκη/κατίσχυση Φώφης, εξαφάνιση του μοναδικού πιθανού σοβαρού ευρω-μεταρρυθμιστικού εταίρου μιας κυβέρνησης Μητσοτάκη, λειτουργία του Ν.Κ. ως λεκάνης απορροής-παροχέτευσης-υποδοχής αυριανικών εκλογικών λυμάτων που εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς,-όμως,-να-αδυνατίζει-η-ψεκαζμένη-«προοδευτική-ατζέντα», ακυβερνησιακό μπλοκάρισμα μετεκλογικών εξελίξεων, περαιτέρω επιβίωση ΤΟΥ Συστήματος και μείζων κλιμάκωση του καθοδικού σπιράλ.

– Απιθανότερο και ευμενέστερο. Οριακή νίκη Σταύρου, διασφάλιση κυβερνητικού εταίρου μετεκλογικά, δυσφορία Παλαιοπασοκτζισμού προκαλούσα κρίση/διάσπαση-Ν.Κ. και δημιουργία-«αντιδεξιάς»-τσόντας-ΣΥΡΙΖΑ.

– Οριακή νίκη Ανδρουλάκη-ή-Καμίνη, εξαφάνιση ευρω-μεταρρυθμιστικής επισπεύδουσας, επιβίωση ενιαίου ΠΑΣΟΚ, επιβίωση-διακρατούντος-δυνάμεις-ΣΥΡΙΖΑ, μετεκλογικά ακυβερνησιακή δυσκοιλιότητα, επιβίωση ΤΟΥ Συστήματος.

***

Κατανοεί κάθε πικραμένος την προοιωνιζόμενη λυσιμέλεια των καταστάσεων. Οι ευσεβείς πόθοι περί την εκλογή «Κεντροαριστερού Προέδρου» κρύβουν κρίσιμα διακυβεύματα για την τύχη ΤΟΥ Συστήματος, το οποίο μόνο από το δεύτερο σενάριο στριμώχνεται/ζορίζεται. Ο ψηφοφόρος να βάλει το χέρι του.

 

 

* «Της Σοσιαλδημοκρατίας τα εννιάμερα» (τολμηρό,-αλλά-αξίζει-την-προσοχή-σας: εξηγεί γιατί όσοι ονειρεύονται σοσιαλδημοκρατική ανασυγκρότηση σκούζουν «Ζει ο Βασιλιάς Αλέξανδρος;». Σοσιαλδημοκρατία είναι το παρελθοντικό αφήγημα, Σοσιαλφιλελευθερισμός το μελλοντικό εισήγημα).
Και επίσης, νεκρή θεωρεί τη Σοσιαλδημοκρατία ο Στρος Καν.
** «Βενιζελικά»


Δες και:
Πες μου το κόμμα, να σου πω τι θα ψηφίσω», Απόστολος Δοξιάδης 
Γιατί θα ψηφίσω Ποτάμι, ή Τριάντα κόμματα τρεις πολιτικές»-(18/09/2015) 
Κεντροαριστερό καλειδοσκόπιο εν όψει εκλογών»-(01/04/2016)


 

Διαβάστε ακόμα: Άρης Αλεξανδρής – «Πίσω από τον χαβαλέ των Συριζανέλ κρύβεται η σαπίλα»

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top