Most Viewed
Ελισσαίος Βγενόπουλος Η θερινή ουκρανική αντεπίθεση: θα την πάθει άσχημα ο Πούτιν; 

O,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Η τακτική των ουκρανικών δυνάμεων αποδεικνύεται επιτυχημένη. Έχοντας τη βοήθεια των μεγάλων δυνάμεων είναι σε θέση να προκαλέσουν πολλαπλά ρήγματα στους Ρώσους. Μένει να φανεί αν θα τα καταφέρουν. Γράφει ο Ελισσαίος Βγενόπουλος.

06.09.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Ιωάννης Χουντής de Fabbri Η άνοδος και η πτώση του Μπόρις Τζόνσον 

Υπήρξε ένας από τους πλέον ιδιόμορφους πολιτικούς των τελευταίων δεκαετιών. Γεμάτος αντιθέσεις που του προκάλεσαν ουκ ολίγα προβλήματα, αλλά και συμπάθειες. Τώρα φαίνεται πως γράφει το τελευταίο κεφάλαιο της πολιτικής του καριέρας. Ή μήπως όχι; Γράφει από το Λονδίνο ο Ιωάννης Χουντής de Fabbri.

21.06.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κώστας Πετρόπουλος Οι γυναίκες θα μπορούν να βουτάνε topless στις πισίνες του Βερολίνου. Στην Ελλάδα; 

Οι τοπικές αρχές του Βερολίνου αποφάσισαν να επιτρέψουν στις γυναίκες να κολυμπούν topless στις δημόσιες πισίνες της πόλης. Μπορούμε να φανταστούμε στις σκηνές απείρου... κάλλους αν κάτι τέτοιο συνέβαινε στην πουριτανική Ελλάδα, όπου ακόμη θεωρούμε το γυμνό σώμα πηγή αμαρτίας;

10.06.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Ιωάννης Χουντής de Fabbri Ιωάννης Χουντής: «Βιώνοντας τις ελληνικές εκλογές στο Λονδίνο» 

Πώς αφουγκράζεται η ελληνική παροικία της αγγλικής πρωτεύουσας τις ελληνικές εκλογές; Ποια θέματα την απασχολούν; Πόση έκταση έχει δώσει ως τώρα ο βρετανικός Τύπος στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας; Ο Ιωάννης Χουντής περιδιαβάζει τους λονδρέζικους δρόμους και καταγράφει την επικαιρότητα.

20.05.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Διονύσης Μαρίνος Είναι τρελοί αυτοί οι Τούρκοι ή ο Ερντογάν είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει; 

Μπορεί να μην μας αρέσει, αλλά ο Ερντογάν είναι ένας από τους σημαντικότερους πολιτικούς παγκοσμίως και για μια μεγάλη μερίδα των Τούρκων ο αναμορφωτής της χώρας. Το χθεσινό αποτέλεσμα των εκλογών δείχνει πως το σύστημα που έχει φτιάξει δεν μπορεί να διαλυθεί έτσι εύκολα. Θα πρέπει να μάθουμε, επιτέλους, να ζούμε μαζί του.

15.05.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Ελισσαίος Βγενόπουλος Η εαρινή ουκρανική αντεπίθεση: ένας λαός στέκεται ακόμη όρθιος με ηρωισμό 

Εμείς μπορεί να τους ξεχάσαμε αλλά αυτοί συνεχίζουν να αντιστέκονται. Οι Ουκρανοί πολεμούν για την πατρίδα τους και την Ευρώπη. Τώρα όλα δείχνουν πως επίκειται αντεπίθεση κατά των Ρώσων που ενδέχεται να καθορίσει σημαντικά την εξέλιξη του πολέμου. Γράφει ο Ελισσαίος Βγενόπουλος.

10.05.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Ιωάννης Χουντής de Fabbri Ο συμβολικός και ψυχολογικός ρόλος της Βρετανικής Μοναρχίας 

Σήμερα ο Κάρολος γίνεται ο τεσσαρακοστός Μονάρχης της Μεγάλης Βρετανίας. Μπορεί, πλέον, να μην έχει καμία εξουσία, εντούτοις αποτελεί μια σταθερά για το βρετανικό έθνος. Τι είδους βασιλεία κομίζει και γιατί η δική του θητεία μοιάζει με «γέφυρα» με τελικό προορισμό τον γιο του, Γουίλιαμ. Γράφει ο Ιωάννης Χουντής.

06.05.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Φώτιος Καλιαμπάκος Η ομογένεια της Νέας Υόρκης τίμησε τον Νικόλαο Τσάκο 

Ο Χιώτης εφοπλιστής, ένας από τους σημαντικότερους της χώρας, ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στο φετινό ετήσιο γκαλά του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου που πραγματοποιήθηκε στο πολυτελές Rainbow Room του Μανχάταν. Ο Φώτιος Καλιαμπάκος παραβρέθηκε στη συγκινητική εκδήλωση και γράφει τις εντυπώσεις του.

03.04.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Διονύσης Μαρίνος Δίωξη Τραμπ: Κανείς δεν πρέπει να ξεφεύγει από τη Δημοκρατία -ούτε στη χώρα μας 

Υπάρχουν Έλληνες πολίτες που ακόμα φαντασιώνονται λαϊκά δικαστήρια και κρεμάλες στο Σύνταγμα. Όμως η ποινική δίωξη κατά του Τραμπ (παλιότερα κατά του Μπερλουσκόνι ή του Σαρκοζί) αποδεικνύει πως το δημοκρατικό πολίτευμα είναι το μόνο ικανό να ελέγξει τους πολιτικούς που προσπαθούν να λειτουργήσουν εκτός νόμου.

31.03.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Διονύσης Μαρίνος Η λερναία ύδρα της κορεκτίλας 

Είναι ο Τζέιμς Μποντ και ο Ηρακλής Πουαρώ φορείς ρατσισμού; Είναι πορνογραφικός ο γυμνός Δαβίδ του Μιχαήλ Αγγελου; Ως πού μπορεί να φτάσει η πολιτική ορθότητα των ημερών μας που ζητάει -ως άλλος εισαγγελέας- να ξαναγραφτούν τα έργα του παρελθόντος;

29.03.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Φώτιος Καλιαμπάκος To Λονδίνο ακούει; 29 κλεμμένες αρχαιότητες επέστρεψαν στην Ελλάδα 

Η παράδοσή τους στο ελληνικό κράτος έγινε πριν από λίγες ημέρες στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη. Η αξία των αντικειμένων (είχαν κλαπεί ή εξαχθεί παράνομα από την Ελλάδα στο παρελθόν) αγγίζει τα 20 εκατ. δολάρια. Γράφει από τη Νέα Υόρκη ο Φώτιος Καλιαμπάκος.

24.03.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Ιωάννης Χουντής de Fabbri 45 ημέρες ως τη στέψη του Καρόλου: όλα τα τελευταία νέα της τελετής 

Ποιο εθιμοτυπικό θα ακολουθηθεί, ποιες αλλαγές έχουν επιβληθεί σε σχέση με τη στέψη της Ελισάβετ Β' και ποια θα είναι τα πρώτα ταξίδια του νέου Βασιλιά στο εξωτερικό. Ο Ιωάννης Χουντής γράφει από το Λονδίνο όλες τις τελευταίες πληροφορίες.

22.03.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top