Καλά θα κάνει ο Κυριάκος να αφήσει τις «κωλοτούμπες», καθώς όπως έχει αποδειχθεί αυτές τσακίζουν την αξιοπιστία – είτε είσαι ο «σπουδαίος» Ανδρέας είτε ο «ασήμαντος» Αλέξης. (Φωτογραφία: Konstantinos Tsakalidis / SOOC)

Άτιμο πράμα η επικαιρότητα, εσχάτως επαναφέρει διαρκώς τον απρόσεκτο Κυριάκο ενώπιον διάφορων δυσάρεστων εκπλήξεων από απανωτές συνιστώσες μιας «ακροδεξιάς» συγκυρίας. Πριν εξηγηθούμε, κάνουμε μια αναγκαία/λυτρωτική διευκρίνιση, προκαταβολικά ντριπλάροντας/αποκρούοντας όσες νέες γκρίνιες διεγερθούν από το ακόλουθο κείμενο.

Οι επιταγές του περιρρέοντος κομματικού πλαισίου

Επειδή τα γραπτά μένουν, τεκμαίρεται ότι είμαστε από κείνους, που πολύ πριν ΣΥΡΙΖΑ εξουσίαν κατακτήσαι τρις, προέβλεψαν καταλεπτώς το επικείμενο καταστροφικό χάος της ανίκανης Πρώτη-Φορά-«Αριστεράς». Προαναγγέλλαμε/αποκαλύπταμε δε αρχικά τις επερχόμενες κωλοτούμπες και αργότερα τη γύμνια της, σθεναρά/απρόσκοπτα/επίμονα/συστηματικά. Επίσης, πριν εκλεγεί Πρόεδρος της ΝΔ, επισημάναμε ότι «Αρχή Κυριάκον δείκνυσι». Άρα, ουδέν έχουμε πρόβλημα να στηρίξουμε την Κυριάκεια Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να οδηγηθούμε στην καθαρτήρια αποσυριζοποίηση, άνευ της οποίας εθνική ανασυγκρότηση γιοκ.

Ιδιαίτερα τώρα, μάλιστα, που (καθώς το Ποτάμι οριστικά έγινε καπνός κοπανιστός, καίγοντας τα όνειρα περί ευρω-μεταρρυθμιστικής επισπεύδουσας που λέγαμε…) πλέον ως μοναδική δύναμη -ελπίζουμε- μεταρρύθμισης απομένει η Νέα Δημοκρατία… Έστω και υπό τον σώγαμπρο Κυριάκο, έστω και παρά την θέληση του αντιδραστικού Κωστακικού/Παλαιοδεξιού πυρήνα της, που ουδεμία σχέση διατηρεί με τον ιδρυτή Καραμανλή*. Και όλα αυτά, διότι χωρίς μια καθαρή/αποφασιστική νίκη του Κυριάκου, ουδόλως θα ξεκουμπιζόταν η χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης.

Ιδίως, όταν βλέπεις την Φώφη προχτές πάλι να προτάσσει «ίσες αποστάσεις», μάλιστα φαιδρώς υποσχόμενη «αύξηση κατώτατου μισθού» και λοιπές πτωχογόνες/χρεωκόπες συνάφειες τύπου «λεφτόδεντρα-έχω-λέγετε!»… Παρόμοιες «φιλεργατικές» πιπεριές αμόλησε ταυτόχρονα, όμως, και η ευειδής-πλην-αδαής Αχτσιόγλου, όπως και άλλοι έμποροι σανού-και-λοιπών-«προοδευτικών-προσήμων».

Τώρα ο τσουρουφλισμένος από την χρεωκοπία του αντικοινωνικού «φιλεργατισμού» ΤΟΥ Συστήματος (του Γαλάζιου-Πράσινου-Ροζ-Κόκκινου-Μαύρου-ΠΑΣΟΚ) εχέφρων ψηφοφόρος, ίσως έμαθε να στέκεται σοφότερα μπροστά στην κάλπη. Αυτό προφανώς ευνοεί τον Κυριάκο.

Ο Κυριάκος ατζαμήδικα/άπειρα παρασύρθηκε από την δυναμική των δημοσκοπόδουλων συμβουλατόρων και υπέκυψε στην αντεθνική επιλογή.

Και συ, τέκνον Κυριάκο;

Όμως, τι σημαίνει αυτό; Μήπως ότι όποιος μη νεοδημοκράτης (άνευ του οποίου ο Κυριάκος δεν παίρνει την αναγκαία πλέον -άνευ Ποταμιού- αυτοδυναμία) σκέφτεται πατριωτικά και στηρίζει αυτό τον μονόδρομο, προσφέρεται να στηρίξει όποια διευκόλυνση βολεύει τακτικά τον Κυριάκο και το επιτελείο του; Μπα, όχι ακριβώς!…

Στη δημοκρατία, κομματικές ηγεσίες και επιτελεία, οφείλουν να δέχονται κριτική από την κοινωνία, όταν πιθανότατα κάνουν στραβωμάρες, τέτοιες μάλιστα ακριβώς που έκαναν και προηγούμενες ηγεσίες… Έτσι, καυτηριάσαμε πρόσφατα την αντεθνική κωλοτούμπα Κυριάκου**, που έκανε στον Τσίπρα ακριβώς όσα έκανε ο Αντρέας στον πατέρα Μητσοτάκη, προτάσσοντας την πρωθυπουργική καρέκλα έναντι της πατρίδας**.

Για τον Αντρέα εκείνο δεν ήταν έκπληξη. Όμως, για τον Κυριάκο ήταν. Ίσως στο υποθετικό/μεταφυσικό ερώτημα «τι θα του έλεγε ο πατέρας του από κει πάνω» η απάντηση ήταν «Κι εσύ, τέκνον Κυριάκο;». Μάλλον, όμως, ως παλαιοκομματικός γάτος θα έλεγε: «Κάμε τους όσα μου έκαμαν, γιε μου!»… Αλλά ως έμπειρος/καλοδιαβασμένος/εκσυγχρονιστής Μητσοτάκης, ο Κυριάκος ήξερε πολύ καλά ότι το εθνικό συμφέρον επέτασσε να στηρίξει την κυβερνητική προσπάθεια, κι ας του κόστιζε κάπως.

Απλώς, ατζαμήδικα/άπειρα παρασύρθηκε από την δυναμική των δημοσκοπόδουλων συμβουλατόρων και πανικοβληθείς υπέκυψε στην αντεθνική επιλογή. Παρά τις προβληθείσες χτες, όπως και τις κατόπιν-εκλογικής-εορτής προβληθησόμενες μεθαύριο δικαιολογίες, όταν πρωθυπουργεύων πολύ καθυστερημένα πραγματοποιήσει μια αυτονόητη μακεδονική συμβιβαστική κωλοτούμπα, δυστυχώς κάποιος λεκές θα μείνει στο πέτο του. Επί πλέον, οι κωλοτούμπες τσακίζουν την αξιοπιστία μας, συνεπώς μας καθιστούν αναποτελεσματικούς, όπως έχει πάθει κάθε λαϊκιστής/ψεύτης, «σπουδαίος» Αντρέας ή «ασήμαντος» Τσίπρας.


Διαβάστε ακόμα: Αυτός ο «πατριωτισμός», θα μας κοστίσει το Μακεδονικό


Επικίνδυνες γελοιότητες περί «εσχάτης προδοσίας»

Και μέσα σε όλα αυτά, να-σου πετιούνται κάποιοι Παμμακεδονισμένοι ουτιδανοί καρριερίστες «πατριώτες» και κάποιοι άλλοι λεβεντογεννημένοι! Επίγονοι όσων Εθνολαϊκιστών πανομοιότυπα προξένησαν εθνικές καταστροφές (1897-1922-1974), απειλούν με ποινή θανάτου όποιους βουλευτές ψηφίσουν τον εθνικά πολύτιμο ελληνο-σλαβομακεδονικό συμβιβασμό… Νταξ, δεν καταλογίζεις υποχρεωτικά δόλο σε τέτοια «νούμερα», μάλλον ανοησία**.

Πόθεν άντλησαν τα θάρρητα, όμως, να εγείρουν τέτοιο χαζό πατριωτόμετρο; Μήπως, η άτυπη-πλην-ουσιαστική στήριξη, που τους παρέσχε ο Κυριάκος για την διοργάνωση των συλλαλητηρίων, τούς έδωσε παλμό; Και στο κάτω-κάτω, γιατί τώρα ο αυριανός πρωθυπουργός δεν καταδίκασε τέτοιο μήνυμα Αντεθνικού-Υπερπατριωτισμού-Μίσους-Βίας-Διχόνοιας σε τέτοιους δίσεκτους εθνικά ευαίσθητους καιρούς; Εάν στήριζε την κατόπιν Βουκουρεστίου ειλημμένη διακομματική/εθνική συμβιβαστική απόφαση, της οποίας -τώρα πεντάρφανης- ουδείς διεκδικεί την πατρότητα, προφανώς αυτά τα νούμερα δεν θα τολμούσαν εγκληματικά να απειλούν Έλληνες βουλευτές. Τράτζικ; «Μπράβο», λοιπόν, Κυριάκο!…

Αφήστε (εκτός της ουδόλως θορυβημένης αδιάφορης κοινωνίας) που ούτε η Δικαιοσύνη αντελήφθη καμιά ανωμαλία στο όλο Παμμακεδονισμένο εγχείρημα… Σε μια χώρα που πρόκανε να καταργήσει την θανατική ποινή, κάτι τέτοιο συνιστά δολοφονική απειλή, βέβαια! Αλλά, για τους εντροπαλούς πολιτικούς αντιπάλους των απειλουμένων και την αισχυντηλή Δικαιοσύνη, απλώς, σήμερα είναι Πέμπτη…

Είναι ξεκάθαρη η πρεμούρα του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην ερεθίζεται η υπερσυντηρητική/νεοδημοκρατική «Δεξιά-του-Κυρίου» και το δείχνει με κάθε ευκαιρία. (Φωτογραφία: Alexandros Michailidis / SOOC)

Αντιμνημονιακή Δικαιοσύνη και Κυριάκος

Όμως, έχει και άλλες πρόσφατες περγαμηνές ετούτος ο συντονισμός Κυριάκου-Δικαιοσύνης. Ο «να-σαπίσει-το-χέρι-του-Φίλη» Αμβρόσιος που εξωθεί παρανοϊκούς/ομοφοβικούς ρατσιστές να εγκληματήσουν κατά ομοφυλόφιλων, στο πάγιο κλίμα της Δεξιάς-του-Κυρίου, αθωώνεται πανηγυρικά, με περίεργο σκεπτικό.

Καπάκι έρχεται η δικαστική ακύρωση των αλλαγών στο μάθημα των Θρησκευτικών εκ της (απροπαράσκευης/τσαπατσούλικης, πλην εύλογης) Υπουργικής Απόφασης Φίλη. Αυτή η Αντιμνημονιακή Δικαιοσύνη, που πρυτανεύει από εποχής Θάνου και εντεύθεν, έχει μεγάλο γούστο και αθώωσε προχτές τον Ψεκαζμένο, που είχε πει «Λυντσάρετε τον Πάχτα!». Απλώς, εσχάτως βολεύει πολύ τον Κυριάκο, πάντα λόγω Δεξιάς του Κυρίου.

Έτσι και η κοινωνία που απορρίπτει Τσίπρα για τα καλά που κάνει, σου λέει «κάτω κάθε ενέργεια ΣΥΡΙΖΑ!». Και, εφόσον, η Δεξιά-του-Κυρίου κοντράρει τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε, Ζήτω η Δεξιά-του-Κυρίου! Μούγκα και ο Κυριάκος, που ελπίζει ανάλογα εκλογικά οφέλη, αν και ολοφάνερα η δυτικοφιλελεύθερη ηθική του συγκρότηση τού δείχνει αντίθετο δρόμο. Νταξ, φαίνεται, ηθικό είναι ό, τι μας βολεύει εκλογικά, ακόμα και αν αξιακά μας απωθεί.

Είμαστε εγκλωβισμένοι σε ένα απαράδεκτο/φονταμενταλιστικό Σύνταγμα, που επιβάλλει «επικρατούσα θρησκεία» στο Προοίμιο. Αυτό περιορίζει την βούληση των δικαστών, αλλά κάποιος υπερβολικός/σωτηριολογικός ζήλος έφταιξε. Έτσι, η Συνταγματική ερμηνεία απέφερε περίεργο σκεπτικό τύπου «κλονίζει τη Θρησκευτική Χριστιανική συνείδηση», στην αξιανάγνωστη απόφαση της «Ιεράς Συνόδου» του ΣτΕ, η μειοψηφούσα άποψη της οποίας είναι πιο αξιανάγνωστη

Και περνάμε στην σχετική «ακροδεξιότητα» Κυριάκου. Μπορεί να είναι γελοία η συνήθης συριζαϊκή/ψεκαζμένη πιπεριά περί «νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς ατζέντας Μητσοτάκη». Ουδόλως είναι γελοία, όμως, κάθε αναφορά στην πρεμούρα του να μην ερεθίζεται η υπερσυντηρητική/νεοδημοκρατική «Δεξιά-του-Κυρίου», που εσχάτως αβαντάρει διαρκώς η επικαιρότητα. Και τότε σου επιτίθενται στρατευμένοι νεοδημοκράτες, τροφοδοτώντας τέτοια αποκρουστική για το κεντρώο ακροατήριο φιλολογία. Έτσι χάνει ολοφάνερα ο Κυριάκος, ποντάροντας/αρκούμενος στην διασφάλιση του ακροδεξιού ακροατηρίου.

Όλα τα προηγούμενα δίνουν πάτημα στην «Αριστερά», που διαμαρτύρεται. Κακώς, βέβαια, αφού έχουμε αποδείξει ότι ΔΕΝ δικαιούται να υπερασπίζεται τα ανθρώπινα (ατομικά) δικαιώματα, καθόσον μόνο από «συλλογικά» σκαμπάζει (θυμηθείτε γιατί: «1917 Ανθρώπινα Δικαιώματα, “Αριστερά”, Ελευθερία», «Και ο Μαρξ ξένος με τα ανθρώπινα δικαιώματα»). Και οι μάχες ανάμεσα σε ποικίλα πατριωτόμετρα και φιλελευθερόμετρα καλά κρατούν. Νικητής παραμένει το ποδόσφαιρο. Φυσικά και ο προνεωτερικός ανορθολογισμός μας.

Εάν ο Κυριάκος δεν επιβληθεί στο «Γαλάζιο ΠΑΣΟΚ» χωρίς εκπτώσεις, τότε ούτε και θα κυβερνήσει χωρίς εκπτώσεις.

Είμαστε κι εμείς εδώ, Κυριάκο! Λίγοι, αλλά ΕΔΩ

Εμείς εδώ, λοιπόν, οι-λίγοι-πλην-κρίσιμοι απελευθερωμένοι ψηφοφόροι, δεν τσιμπάμε στην ουσιωδώς αντεθνική ρητορεία του Βλαχαδερομακεδονιζμένου Δέντρου, αλλά ανησυχούμε για το πραγματικά επικίνδυνο Τουρκικό Δάσος. Δεν τσιμπάμε στην τρομοκρατική αντίδραση «μην κριτικάρεις τον Κυριάκο, που τον ζορίζουν οι υπανάπτυκτοι/αντιδραστικοί νεοδημοκράτες, αλλιώς δεν θα πέσει ο ολετήρας ΣΥΡΙΖΑ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει, ούτως-ή-αλλέως, όσο και αν θυσιάζει την κοινωνική πλειονότητα εξαθλιώνοντας τους όρους επιβίωσής της, υπηρετώντας ΤΟ-Σύστημα-Των-Ολοένα-Και-Λιγότερων-Προνομιούχων-Πελατών-ΤΟΥ. Ζήτημα εδώ είναι να αντιληφθεί η σιωπηλή-μη-προνομιούχος-κοινωνική πλειοψηφία ότι αυτό ΤΟ-Μειοψηφικό-Σύστημα την ζημιώνει. Δεν χρειάζεται επί τούτου να κάνει αξιακές εκπτώσεις ο Κυριάκος. Εάν, μάλιστα, δεν επιβληθεί στο Γαλάζιο ΠΑΣΟΚ χωρίς εκπτώσεις, τότε ούτε και θα κυβερνήσει χωρίς εκπτώσεις.

“Μα είναι τώρα στιγμή, τώρα που το Συριζαϊκό «χτικιό» στριμώχνεται απομονωμένο, να του δώσεις το φιλί της ζωής, χτυπώντας τον Κυριάκο;”, μας λένε κάποιοι αγαπητοί κολλητοί, όψιμοι ρεαλιστές. Και τους απαντάμε. Είναι στιγμή να θωρακιστεί με ευθύνη ο Κυριάκος, ώστε να υπερβεί τους δύο κέρβερους ΤΟΥ Συστήματος: τον εντός Ν.Δ. (=Γαλάζιο-ΠΑΣΟΚ) και τον εκτός Ν.Δ. (=Όλα-Τα-Υπόλοιπα-ΠΑΣΟΚ-Ως-Αυριανή-Αντιπολίτευση). Χωρίς τέτοιο σθένος δεν θα αξίζει την ψήφο μας, γιατί θα αφεθεί να τον βουλιάξουν αυτοί οι δύο κέρβεροι/δεινόσαυροι.

Είπαμε σε αγαπητό φίλο: ψευδοδιλήμματα τύπου: «Εκκλησία-ή-ΣΥΡΙΖΑ;» δεν τα ψωνίζω, με την έννοια προσεγγίζω θεματικά/εμπεριστατωμένα, αλλά δεν υποδουλώνομαι πλήρως σε ισχυρούς αντιπάλους. Μας απάντησε υπενθυμίζοντας τις προτεραιότητες που διαμόρφωσαν Τσώρτσιλλ-Ρούσβελτ: συμμάχησαν με Στάλιν, προκειμένου να νικήσουν τον Χίτλερ. Τέτοια στατική αξιολόγηση, όμως, ξεχνάει/αγνοεί την δυναμική των σχετικών φαινομένων. Ότι η ίδια η Δημοκρατική Δύση, με τις αντιφατικές/άτολμες/νωθρές ως τότε κινήσεις της, άφησε αμφότερους τους μεσοπολεμικούς ισχυρούς τυράννους να θεριέψουν… Θυμίζουμε μόνο δύο-συμφωνίες-τέσσερα-ονόματα (Τσάμπερλαιν-Μόναχο / Ρίμπεντροπ-Μολότωφ). Άλλως ειπείν, ναι, πρόσεχε μην κάνεις κάποιες μπιπ, αλλιώς αναγκάζεσαι να τις «διορθώσεις» με άλλες μπιπ. Αυτό ακριβώς λέμε τώρα και στον Κυριάκο…

Μπορούμε προσκαίρως, άλλωστε, να κάνουμε τα στραβά μάτια μπροστά στην ανωτέρω αντι-δυτικοφιλελεύθερη «Ακροδεξιά Ατζέντα», γιατί αυτή «μαζεύεται» με μετεκλογική κωλοτούμπα. Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες: δεν μπορεί να διασώσει ΟΛΗ την φιλελεύθερη ατζέντα ο μοναχικός Κυριάκος μέσα σε τέτοιο καταθλιπτικό παλαιοδεξιό/αντιφιλελεύθερο περιβάλλον…

Δεν ανεχόμαστε, όμως, εκπτώσεις και στην «Εθνική Ατζέντα», που κάνει πως παραβλέπει την (αντεθνική-κάργα-τουρκόδουλη) επιβάρυνση μιας καθυστέρησης στην επίλυση του Μακεδονικού με πακέτο σύνθετης ονομασίας. Τέτοια ζημιά δεν ξεπερνιέται με μια (προφανή/ρεαλιστική) μετεκλογική κωλοτούμπα (την οποία αδιαμαρτύρητα θα ρουφήξουν κάποιοι χτεσινοί Μακεδονιζμένοι διαδηλωτές, αλλά θα είναι αργά). Αφού δύσκολα θα ξαναβρεθεί εκσυγχρονιστής πρωθυπουργός στα Σκόπια. Τώρα μόνο, στη βράση του σίδερου, είναι αναπάντεχα πιθανή η εθνικά ωφέλιμη λύση, που λόγω δόλιας-ηγεσίας-και-λαϊκής-αφελείας ήταν ως τώρα ξεγραμμένη, όπως έχουμε προσφάτως εξηγήσει αναλυτικά**…

Ας μην αναφέρουμε τώρα το πιθανότερο σενάριο, που ουδόλως θα μας εκπλήξει, βλέποντας ο Τσίπρας να αποτυγχάνει ΚΑΙ λόγω Κυριάκου η Εθνικά-Ωφέλιμη-Συμβιβαστική-Λύση, να πουλήσει δολίως την καυτή-πατάτα-μουντζούρη στον επόμενο. Και, γεια-χαραντάν, χαμένη ευκαιρία… Τότε, όμως, με διεγερμένη εκατέρωθεν την ελληνο-σλαβομακεδονική εθνολαϊκιστική ανορθολογοπαγίδα, τίποτε δεν προοιωνίζεται ευμενέστερο σχετικό εντός-και-εκτός περιβάλλον και τάιμινγκ υπέρ ευνοϊκής/ικανοποιητικής για μας λύσης.

Έτσι, θα συνεχιστεί η μη λύση, δηλαδή η ντε φάκτο σκέτη Μακεδονία και θα ικανοποιηθεί το Μακεδονικό Δόγμα Οζάλ της Τουρκικής Στρατηγικής (που ελπίζουμε οι αναγνώστες μας ποτέ να μην ξεχνούν**), υπέρ υγείας Ερντογάν και Πούτιν, ό,-τι-κι-αν-σημαίνει-κάτι-τέτοιο στους σημερινούς χαλεπούς για την πατρίδα καιρούς… Σε τέτοια περίπτωση, η Ιστορία ουδέποτε θα ξεχάσει τον προαναφερθέντα λεκέ στο πέτο του Κυριάκου.

* «Καραμανλικοί (γέλια…)»
** «Όταν Τσίπρας κυριακίζει και Κυριάκος τσιπρίζει»
και «Нова-Македонија: Να πούμε καμιά αλήθεια;»

 

Διαβάστε ακόμα: Κι αν είχε «ενωθεί» η FYROM με την Ελλάδα;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top