6480826265_bdab1ef2b0_o

Κάπου διάβασα ότι οι ψηφοφόροι έχουν τους υποψηφίους που τους αξίζουν. Ή μήπως έγραφε το αντίθετο;

Με λένε Λίτσα. Απευθύνομαι σε εσάς γιατί είμαι απελπισμένη. Έχουμε φτάσει μια μέρα πριν από τις εκλογές, κυριολεκτικά στο παρά πέντε, κι ακόμη δεν ξέρω τι να ψηφίσω! Όχι μόνο εγώ, κι ο άντρας μου, ο Μάκης, έχει το ίδιο πρόβλημα. Είμαστε κι οι δύο αναποφάσιστοι. Θέλουμε ένα κόμμα εξουσίας, όχι μικρά κόμματα, ούτε κόμματα διαμαρτυρίας. Έχετε καμιά ιδέα; Μπορείτε να βοηθήσετε;

Αχ, πού οι καλές εποχές στη δεκαετία του ’80 και του ’90, που ψήφιζα χωρίς προβληματισμούς το ΠΑΣΟΚ! Ναι, είμαι ΠΑΣΟΚ, δεν το κρύβω. Μη με ρωτήσετε γιατί είμαι ΠΑΣΟΚ. Ήταν οι γονείς μου κι έτσι έχω μάθει κι εγώ. Ο άντρας μου όμως ήταν ΝΔ, γιατί -όπως λέει- γεννήθηκε δεξιός και αυτό δεν αλλάζει, όπως δεν αλλάζει κι η ομάδα σου. Όμως, και τους δύο δεν μας εκφράζουν πια τα κόμματά μας. Ειδικά με αυτά τα μνημόνια που μας βάλανε, δεν θέλω ούτε ζωγραφιστούς να τους βλέπω! Το ίδιο και ο Μάκης μου!

Όμως, τι να ψηφίσουμε; ΣΥΡΙΖΑ; Το σκεφτόμαστε κι οι δύο. Μάλιστα, μας συμφέρει, γιατί η κουμπάρα της κουνιάδας μου έχει μια ξαδέλφη που ξέρει πρόσωπα και πράγματα μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ. Ε, αυτή μπορεί να κανονίσει να με προσλάβουν στο υπουργείο που θα πάρει ο Δραγασάκης, ή μήπως ο Σταθάκης; Λες να μου είπε “Βαρουφάκης”; Τελοσπάντων, έναν από δαύτους που ασχολείται με τα οικονομικά μου είπε, αλλά τους μπερδεύω.

Και εντάξει, αν δουλέψει το κονέ, εννοείται τον ψηφίζω το ΣΥΡΙΖΑ δαγκωτό! (Θα φύγω και από την τωρινή δουλειά και θα γλιτώσω κι από τον μαλάκα το αφεντικό μου, που όχι μόνο θέλει να μας κάνει τεστ αξιολόγησης, αλλά αποφάσισε να ανοίγει το κωλομάγαζό του και Κυριακές). Όμως, πού ξέρω εγώ αν η ξαδέλφη της κουνιάδας της κουμπάρας μου θα κανονίσει στα σίγουρα την πρόσληψή μου;

Κι αν ψηφίσω Τσίπρα και τελικά δεν γίνει η πρόσληψή μου; Να πάει τσάμπα η ψήφος μου και να έχω και τύψεις ότι συντέλεσα στην καταστροφή της Ελλάδας; Γιατί είναι πολλοί αυτοί που λένε ότι θα καταστραφεί η χώρα, αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Xέστηκα αν θα παραμείνουμε στις Ευρώπες, άλλωστε σαν την Ελλάδα μας δεν έχει πουθενά, αλλά τα παιδιά μου με έχουν φάει να τους πάμε στη Γιουροντίσνεϊ.

Μήπως, λοιπόν, πρέπει να ξαναψηφίσουμε Νέα Δημοκρατία; (Α, ναι, ξέχασα να σας πω: Ο Μάκης στις προηγούμενες εκλογές με έπεισε να ψηφίσω κι εγώ ΝΔ). Μήπως τώρα που -όπως λένε και τα σποτ της ΝΔ- η Οικονομία πήρε μπροστά, πρέπει να κάνουμε υπομονή; Γιατί, δεν πάνε να έχουν διαλυθεί όλα τα υπόλοιπα; Η Οικονομία είναι το παν! Αυτό πρέπει να κοιτάξουμε κι όλα τα άλλα ας περιμένουν.

Και, με τον Τσίπρα, την Οικονομία δεν τη βλέπω καλά. Φοβάμαι ότι θα κινδυνεύσουμε να γυρίσουμε στη δραχμή και να βγούμε από την Ευρώπη! Και με τη δραχμή δεν έχω τόσο πρόβλημα, γιατί ίσως και να περνούσαμε καλύτερα τότε που την είχαμε. Όμως, από την Ευρώπη δεν θέλω να βγούμε. Πώς θα βγούμε εμείς, ένα ευρωπαϊκό κράτος; Και τι σημαίνει “θα βγούμε από την Ευρώπη”; Δεν είμαι σίγουρη, αλλά το φαντάζομαι να μην μπορούμε να ταξιδέψουμε πουθενά στην Ευρώπη. Να χρειάζεται πλέον βίζα και να μη μας δίνουν. Γούστο θά ‘χει να καταντήσουμε σαν τους λαθρομετανάστες που, επειδή δεν έχουν διαβατήρια και βίζες, μας κουβαλιούνται παράνομα. Φαντάσου να γίνουμε και οι Έλληνες έτσι!

Κι εγώ, να σας πω την αλήθεια, χέστηκα να τρέχω στις Ευρώπες, άλλωστε σαν την Ελλάδα μας δεν έχει πουθενά, αλλά έχω τα παιδιά που με έχουν φάει να τα πάμε στη Γιουροντίσνεϊ. Ε, κι εγώ, μεταξύ μας, έχω καλομάθει κάθε Ιανουάριο να πηγαίνουμε με τον Μάκη στα Χάροντς στο Λονδίνο, για τις εκπτώσεις. (Εκεί έχει αληθινές εκπτώσεις, όχι σαν εδώ… Κι επίσης μας βολεύει, γιατί οι Κουτόφραγκοι ανοίγουν τα μαγαζιά τους και Κυριακές κι έτσι με τον Μάκη δεν χρειάζεται να παίρνουμε μεσοβδόμαδα άδεια).

Επίσης, σχετικά με την έξοδο από την Ευρώπη, έχω και την εξής απορία: Αν βγούμε, σημαίνει ότι δεν θα έχουμε δικαίωμα συμμετοχής στη Γιουροβίζιον; Δεν θα μου άρεσε κάτι τέτοιο. Επειδή λοιπόν είχα αυτή την αγωνία, ρώτησα τον Μάκη. Αλλά δεν μου απάντησε, μόνο μου είπε ότι είμαι ηλίθια. Όμως, αμέσως μετά τον άκουσα που πήρε τηλέφωνο τον κολλητό του και τον ρώταγε χαμηλόφωνα αν κινδυνεύει η συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, σε περίπτωση εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα ποιος είναι ο ηλίθιος, δεν ξέρω.

Και, τελοσπάντων, ας βάλω την Ευρώπη στην άκρη. Να δούμε, όμως, μερικά από τα άλλα που ακούω ότι θέλει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ: Λέει θα καταργήσει το ΑΣΕΠ. Ε, μα είναι δυνατόν; Να μην υπάρχει καμιά αξιοκρατία δηλαδή; Επιστροφή στο ρουσφέτι; Δεν συμφωνώ! Επίσης λέει ότι θα καταργήσει τη διαγραφή των αιωνίων φοιτητών από τα πανεπιστήμια. Ωραία! Να γεμίσουν πάλι τα ΑΕΙ κηφήνες! Εντάξει, κι ο Μάκης μου, παλιά που ήταν φοιτητής, τη σχολή του την τέλειωσε στα 14 χρόνια (Θα του έπαιρνε ακόμη περισσότερο, αλλά ευτυχώς μεσολάβησε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στην οποία ήταν μέλος). Αλλά δεν είναι το ίδιο. Τον Μάκη τον είχαν βάλει στο μάτι κάτι κομπλεξικοί καθηγητές και όλο τον κόβανε.

Δεν θα μπορούσαν να φτιάξουν ένα κόμμα μαζί ο Άδωνις, ο Λοβέρδος, ο Κασιδιάρης, η Ραχήλ, ο Βορίδης, ο Φωτόπουλος, ο Γκλέτσος, ο Καμμένος;

Αμ, το άλλο που ακούω πως θέλει να κάνει ο Τσίπρας; Να βγάλει -λέει- τις εικόνες από τα σχολεία και τις δημόσιες υπηρεσίες; Εμ, όχι κι έτσι, κύριε Τσίπρα! Κι εγώ δεν είμαι καμία του κατηχητικού, κι αν θες να σου πω και την αλήθεια, δεν πολυπιστεύω κιόλας (Εντάξει, για το καλό, πήγα τώρα που αγιοποιήθηκε ο γέρων Παϊσιος να προσκηνήσω τον τάφο του. Άλλωστε, τόσες προφητείες του έχουν βγει αληθινές. Όμως, θρήσκα δεν με λες). Άλλο αυτό, όμως, κι άλλο τα σύμβολα της πίστης μας. Και πίστη και παράδοσή μας είναι η Ορθοδοξία! Όλα να τα ισοπεδώσουμε; Να γίνουμε σαν εκείνον τον αλήτη με τα παστίτσια, που κακό ψόφο νά ‘χει, κορόιδευε τον γέροντα Παϊσιο; Σε λίγο δηλαδή, να βγάλουμε και τον Σταυρό από τη σημαία μας!

Ο Μάκης, πάντως, λέει να μη συγχίζομαι, γιατί ούτε ο Τσίπρας ούτε κανείς τολμά να τα βάλει με την Εκκλησία. Δεν είδες, μου λέει, που πήγε ο Τσίπρας και αμολούσε τα περιστέρια στα Θεοφάνεια; Και, εντάξει, λέω του Μάκη, με την Εκκλησία τα “γύρισε”, με τους λαθρομετανάστες; Θα τα “γυρίσει” κι εκεί ή θα γεμίσουμε τζιχαντιστές, μια που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει το φράχτη στον Έβρο;

Ο Μάκης βάζει στοίχημα ότι ο φράχτης στον Έβρο δεν πρόκειται να κουνηθεί με καμία κυβέρνηση, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά μπορούμε να είμαστε σίγουροι; Είδατε τι έγινε στο Παρίσι (που θέλω, τρομάρα μου, να πάω και τα παιδάκια μου!) Αφού, αυτοί οι ισλαμιστές είναι απολίτιστοι, δεν ανέχονται την αντίθετη γνώμη και τη σάτιρα. Μπορούμε να συνυπάρξουμε με τέτοιους μη ανεκτικούς ανθρώπους;

Μη με παρεξηγήσετε, αλλά για να γλιτώσουμε από αυτούς τους τζιχαντιστές, μεταξύ μας, ένας Κασιδιάρης μας χρειάζεται. Όχι, δεν θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή, μην τρελαθούμε, δεν είμαι Ναζί, όμως, αν μπορούν να μου διώξουν τους ισλαμιστές, γιατί να μην εκφραστώ θετικά γι’ αυτό; Γιατί να μην πω καλά λόγια για τον Κασιδιάρη, που έχει έναν τσαμπουκά και που, μεταξύ μας, είναι και ωραίος άντρας;

Τελικά, νομίζω αυτό είναι το πρόβλημα με τις εκλογές. Ενώ υπάρχουν και καλοί υποψήφιοι, είναι στα λάθος κόμματα ή και το αντίθετο. Δεν θα μπορούσαν να είναι στο ίδιο κόμμα κάποιοι που μου αρέσουν πολύ; Ή καλύτερα, δεν θα μπορούσαν να φτιάξουν ένα κόμμα μαζί ο Άδωνις, ο Λοβέρδος, ο Κασιδιάρης, η Ραχήλ, ο Βορίδης, ο Φωτόπουλος, ο Γκλέτσος, ο Καμμένος…; (Σίγουρα ξεχνάω πολλούς ακόμη).

Άσχετο, κάπου σε ένα μπλογκ τις προάλλες διάβαζα ότι οι ψηφοφόροι έχουν τους υποψηφίους που τους αξίζουν. Ή μήπως έγραφε το αντίθετο; Δεν θυμάμαι…

Επίσης, τι θα ψηφίσω αύριο;

 

Διαβάστε ακόμα το μνημειώδες τρολάρισμα του Πάνου Χριστοδούλου: Ποιοι είμαστε εμείς οι Ελληνάρες που ψηφίζουμε ΧΑ; 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top