15-011a

Καλλιτεχνική αναπαράσταση του διαστημόπλοιου New Horizons της NASA καθώς θα προσεγγίζει στον Πλούτωνα, τον Ιούλιο του 2015. Credit: NASA/JHU APL/SwRI/Steve Gribben

Αφού έγινε πρωθυπουργός της χώρας ο Αλέξης Τσίπρας, ήρθε επιτέλους η ώρα να απαγκιστρωθούμε από το μνημόνιο (κατά Κουβέλη), να σκίσουμε το μνημόνιο (κατά Σαμαρά), να καταργήσουμε το μνημόνιο (κατά ΣΥΡΙΖΑ).

Όσο πλούσια κι αν είναι η ελληνική γλώσσα, δεν μπορεί να προσδιορίσει με ακρίβεια αν, στη φράση το «Μνημόνιο της Χρεωκοπίας», το μνημόνιο είναι αίτιο ή αιτιατό. Μπόρεσε, ωστόσο, να δώσει μία ακόμα αφορμή στην ελληνική κοινωνία να διχαστεί και να παραμυθιαστεί.

Η κατάργηση του Μνημονίου έγινε απώτερος σκοπός, η λύτρωση που θα έρθει αν βρεθεί μια κυβέρνηση που θα διώξει τους κακούς ξένους δανειστές.

Να που βρέθηκε. Μπορεί να χλευάστηκε αρκετά η θέση του ΣΥΡΙΖΑ «θα καταργήσουμε το Μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο», αλλά η πραγματικότητα είναι ότι είναι άκρως ρεαλιστική και αληθινή. Η σκληρή πραγματικότητα όμως είναι ότι, όταν καταργηθεί, θα πρέπει πλέον εμείς να φτιάξουμε ένα οικονομικό σχέδιο και να πάρουμε μέτρα. ώστε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της χώρας μας.

Ακόμα και στο τρελό σενάριο όπου ο Γ. Βαρουφάκης, ως υπουργός Οικονομικών, απευθυνόμενος στην Τρόικα, τους πείσει με το πολλών τόνων μαγκιάς και εφυές επιχείρημα «Αφού δεν έχουμε, δεν σας πληρώνουμε» να μας χαρίσουν το μεγαλύτερο μέρος των δανείων μας, μετά τι θα κάνει;

– Θα συνεχίσει το Δημόσιο να είναι δεξαμενή ψήφων μέσω ενός πελατειακού συστήματος;
– Θα μείνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι στο απυρόβλητο; Αναξιολόγητοι και άριστοι;
– Θα συνεχίσουν να παίρνουν οι 50άρηδες συντάξεις;
– Θα συνεχίσει το Κράτος να δυσκολεύει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα;
– Θα συνεχίσουν οι πτυχιούχοι φαρμακευτικής να μην μπορούν να ανοίξουν φαρμακείο;
– Θα συνεχίσει να φορολογείται η ακίνητη περιουσία, απλώς επειδή υπάρχει;
– Θα συνεχίσει το επιστημονικό δυναμικό της χώρας να βρίσκει καταφύγιο στο εξωτερικό, αρνούμενο να συμβιβαστεί με 
ένα σαθρό σύστημα;
– Θα συνεχίσουν τα Πανεπιστήμια να είναι άντρο κομματικών στελεχών και τσιφλίκι οικογενειών;
– Τα ασφαλιστικά ταμεία θα συνεχίσουν να επιδοτούνται με δεκάδες δις ευρώ κάθε χρόνο από τον κρατικό προϋπολογισμό;
Και η λίστα συνεχίζεται.

Διότι αυτά δεν είναι προβλήματα που ήρθαν μαζί με το Μνημόνιο, είναι τα προβλήματα που έφεραν το Μνημόνιο, που έφεραν τους ξένους δανειστές μας να μας αναγκάσουν να κάνουμε αυτά που τόσα χρόνια κάτω από κίβδηλες επιγραφές και προνόμια αρνούμαστε να κάνουμε.

Εκεί θα κριθεί και η πορεία της χώρας: ή θα χάσει το σάπιο πάτωμα κάτω από τα πόδια της και θα χρεωκοπήσει ή θα προχωρήσει στις αλλαγές για την οριστική μετατροπή της σε μια ευνομούμενη κοινωνία και οικονομία υπεύθυνων πολιτών.

Ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμώ ότι δεν θα κάνει την περίφημη κωλοτούμπα και θα καταργήσει το Μνημόνιο. Και καλώς θα πράξει, διότι οι μύθοι είναι καλό να καταρρίπτονται. Πόσω μάλλον οι μπαμπούλες μιας κοινωνίας με σκέψη και αντανακλαστικά ενός παιδιού. Όταν γίνει αυτό, ο μέσος Έλληνας θα βρεθεί στη μεγαλύτερη συνειδητοποίηση της ζωής του. Τα προβλήματα πρέπει να τα αντιμετωπίσει μόνος του και όχι υπό την απειλή ενός βαρβάρου που του λέει τι να κάνει.

Εκεί θα κριθεί και η πορεία της χώρας: ή θα χάσει το σάπιο πάτωμα κάτω από τα πόδια της και θα χρεωκοπήσει ή θα προχωρήσει στις αλλαγές για την οριστική μετατροπή της σε μια ευνομούμενη δυτική κοινωνία και οικονομία υπεύθυνων πολιτών. Αυτό θα σημαίνει πολλά πράγματα και το κυριότερο, λιγότερα χρήματα, λιγότερα ψευδεπίγραφα προνόμια, περισσότερη δουλειά.

Οι οιωνοί δεν είναι καλοί, η σύμπραξη με τον Πάνο Καμμένο, η όλη προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ που υπόσχονταν τα πάντα ως άλλος Παπανδρέου, αλλά και τα ετερόκλητα στοιχεία μέσα στο κόμμα, θα κάνουν τρομερά δύσκολο το όλο εγχείρημα

Ο σοφός λαός επέλεξε κάτι εύκολο και απλό, να πέσουν οι μάσκες και για τον ίδιο και για όσους ευαγγελίζονται εύκολους δρόμους. Επέλεξε να τιμωρηθεί για τις επιλογές του τα τελευταία 40 χρόνια, έχοντας παράλληλα και αυτήν τη μικρή ελπίδα -που ήρθε- ότι όλα αυτά ίσως είναι ένα καπρίτσιο κάποιων κακών ξένων και τώρα θα απολαύσουμε τα λάφυρα της απελευθέρωσής μας.

Ο Τσίπρας δεν θα κάνει την περίφημη κωλοτούμπα και θα καταργήσει το Μνημόνιο. Και καλώς θα πράξει, για να καταρριφθεί ένας μεγάλος μύθος, ότι για όλα έφταιγε η τρόικα.

Το διαστημόπλοιο της NASA “New Horizons” έφτασε μετά από 9 χρόνια στον Πλούτωνα -τον έως πρόσφατα 9ο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος- μετά από ταξίδι 5 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων. Έχει ήδη αρχίσει να στέλνει φωτογραφίες, ενώ τον Ιούλιο θα έρθει στην πλησιέστερη απόσταση -περίπου 13 χιλιάδες χιλιόμετρα από την επιφάνειά του.

 Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα σχηματίζεται κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Είναι πραγματικά εκπληκτικό πως η ανθρώπινη κοινωνία είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Έχουμε φτάσει στον Πλούτωνα την ίδια στιγμή που γίνεται κυβέρνηση ένα κόμμα που υποστηρίζει ανοιχτά ότι μια μυστική νέα τάξη πραγμάτων μάς ψεκάζει με αεροπλάνα που πετούν στα 30.000 πόδια, ώστε να παθαίνουμε καρκίνο και να υπνωτιζόμαστε.

Επίσης εκπληκτικό είναι και το timing, διότι τον Ιούλιο που θα δούμε για πρώτη φορά με τα μάτια μας την επιφάνεια του Πλούτωνα, η Ελλάδα, αδυνατώντας να πληρώσει το ομόλογο των €7 δις και εγκλωβισμένη στις προεκλογικές υποσχέσεις δύο ανεύθυνων κομμάτων, ίσως θα χρεωκοπεί, χάνοντας σε οικονομικό, γεωπολιτικό και ιστορικό επίπεδο.

ΥΓ1: Το ότι βγήκε 3ο κόμμα η Χρυσή Αυγή είναι κυρίως αποτέλεσμα της έλλειψης παιδείας. Όταν δέχεσαι να κάνει μάθημα στα παιδιά σου ένας δάσκαλος που δεν δέχεται να αξιολογηθεί ή να λογοδοτεί σε κανέναν, τότε μην περιμένεις να ξέρουν οι νέοι τη διαφορά της σβάστικας από τον μαίανδρο και από το τράιμπαλ.

ΥΓ2: Και δύο θετικά των εκλογών: Ορισμένοι σκελετοί και «καρκίνοι» της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ έμειναν οριστικά εκτός πολιτικού συστήματος, και η εξελέγησαν κάποιοι αξιόλογοι νέοι βουλευτές με το πρωτοεμφανιζόμενο Ποτάμι.

 

Διαβάστε ακόμα: Τι ζητάμε από τον Αλέξη Τσίπρα.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top