Κι όμως, ακόμη κανείς δεν έχει τραβήξει το αυτί του Γιάννη Λοβέρδου (Φωτογραφία: Nick Paleologos / SOOC).

Ανοηταίνοντες πολιτικοί υπήρξαν στο παρελθόν στα έδρανα της Βουλής, θα υπάρξουν και στο μέλλον. Κάποιοι ήταν γραφικές μορφές που δεν σου χαλούσαν την ημέρα. Ηταν απόλυτα τοποθετημένοι στη φαιδρή πλευρά της ζωής, που, αν θέλετε, κι αυτή έχει τη χάρη της. Ειδικά αν είναι αυθεντική.

Αλίμονο, όμως, με εκείνους που δεν καταλαβαίνουν πως η ελαφρότητα και το «δεν βαριέσαι» δεν μπορούν να ντυθούν με τη σπουδαιοφάνεια που προσπαθούν να υποδυθούν ως ρόλο. Το σκέρτσο της σοβαρότητας πέφτει από το πρόσωπό τους σαν σοβάς σε ρημαγμένο σπίτι.

Ποιους ήθελε να προστατεύσει ο Γιάννης Λοβέρδος; Σε ποιους έκλεισε το μάτι; Στους κακοποιητικούς συζύγους;

Αλήθεια, ποιον εξέφρασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Λοβέρδος με τις δηλώσεις του στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη συνεπιμέλεια; Ποιους ήθελε να προστατεύσει; Σε ποιους έκλεισε το μάτι; Στους κακοποιητικούς συζύγους; Σε εκείνους που άμα τη εμφανίσει τους στο σπίτι τους ξυλοφορτώνουν τη γυναίκα τους, αλλά κατά τ’ άλλα είναι μέλι γάλα με τα παιδιά τους;

Διότι αυτό είπε ευθέως και όχι με έμμεσο τρόπο. Οποιος σύζυγος δέρνει τη γυναίκα του δεν είναι απαραίτητα κακός πατέρας. Πρόκειται για επικίνδυνη σοφιστεία που μόνο ο Γιάννης Λοβέρδος θα μπορούσε να σκεφτεί. Ισως και οι πραγματικοί και καθημερινοί δράστες οικογενειακών δραμάτων πίσω από τις κλειστές πόρτες των διαμερισμάτων.

Αν έως τώρα έψαχναν κάποιο άλλοθι για την άσκηση των ωμοτήτων τους, τώρα το βρήκαν. Απέκτησαν φωνή μέσα στο κοινοβούλιο και μάλιστα από βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος. Ανοησία ή επικίνδυνη ρητορική; Και τα δύο ταυτοχρόνως.

Ενας άντρας που δέρνει αδιακρίτως δεν μπορεί να είναι σε τίποτα καλός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έπρεπε αμέσως να του τραβήξει το αυτί, ου μην και να τον αποβάλλει από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Τέτοιους εκπροσώπους του λαού δεν τους χρειάζεται. Μπορεί να βρει καλύτερους. Ως τώρα δεν έχει πράξει κάτι, οπότε αναμένουμε.

Στο μεταξύ, καλό είναι να μην χάνουμε την ουσία των προφανών: ένας άντρας που δέρνει αδιακρίτως, που δεν σέβεται τη σύζυγό του, που νομίζει πως μόνο με τη βία (λόγω και έργω) μπορεί να επιβάλλει την άποψή του, αυτός ο άντρας δεν μπορεί να είναι σε τίποτα καλός. Ούτε ως σύζυγος, ούτε ως πατέρας, ούτε ως ανθρώπινη οντότητα.

Aν πρέπει να του δώσουμε το ελαφρυντικό της ανοησίας; Μάλλον το βραβείο πρέπει να του δώσουμε.

Πώς ακριβώς λογίζεται ως καλός πατέρας, κατά τη στρεβλή λογική του Γιάννη Λοβέρδου; Πετάει τη δορά του λύκου όταν πάει να αγκαλιάσει το παιδί του και γίνεται αρνί;

Δυστυχώς, η ενδοοικογενειακή βία δεν περιορίζεται μόνο στις γυναίκες. Το δείχνουν οι μελέτες, αλλά και όσες καταγγελίες καταφέρνουν να έρθουν στο φως της δημοσιότητας. Οι βίαιοι σύζυγοι είναι ομοίως και βίαιοι γονείς. Κυκλοφορούν μέσα στο σπίτι τους με λυμένο το ζωνάρι, σκέτοι φεουδάρχες, όπου θεωρούν ότι όλα τους ανήκουν εκεί μέσα (πράγματα, άνθρωποι, ακόμη και ο αέρας που κυκλοφορεί στα δωμάτια). Μέσα στο πηγμένο με λάσπη μυαλό τους δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφοροποίηση.

Αυτοί, λοιπόν, οι άνθρωποι όχι μόνο δεν πρέπει να επιμελούνται το μέλλον των παιδιών τους, αλλά κανονικά θα έπρεπε να τους απαγορεύεται διά ροπάλου να κάνουν οικογένεια.

Είναι λυπηρό να βλέπεις βουλευτές να εκστομίσουν τέτοιου είδους απόψεις μέσα στο κοινοβούλιο και να τις ντύνουν μάλιστα με ιδεολογήματα και φτηνές ρητορείες. Aν πρέπει να του δώσουμε το ελαφρυντικό της ανοησίας; Μάλλον το βραβείο πρέπει να του δώσουμε. Το κερδίζει άνευ αντιπάλου.

 

Διαβάστε ακόμα: Βαγγέλης Γερμανός – «Δεν μπορείς να λες είμαι άντρας παλαιάς κοπής. Σαχλαμάρες!».

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top