Οι ειδικοί προβλέπουν ότι είναι η επόμενη  πρωταγωνίστρια της ακροδεξιάς / εθνικιστικής πολιτικής σκηνής της Γαλλίας. (Φωτογραφία: lcp.fr)

Αν πέσεις τυχαία σε φωτογραφίες της στο Google search, δεν γίνεται παρά να την προσέξεις. Όχι άδικα: είναι 27 ετών, με όμορφο πρόσωπο, μακριά ξανθά μαλλιά, χαμογελαστή, μοντέρνα, απόφοιτη της Νομικής σχολής, μητέρα εδώ και μερικούς μήνες και βουλευτής. Μην σας ξεγελάει όμως αυτό το look. Έχει δύο μειονεκτήματα για κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο: το επίθετό της και τις πολιτικές της απόψεις. (1) Είναι το νεότερο πολιτικό μέλος της οικογένειας Le Pen και (2) μοιράζεται τις ίδιες εθνικιστικές αντιλήψεις με τους «διάσημους» συγγενείς της.

Η Marion Maréchal-Le Pen είναι η ανιψιά της Marine Le Pen, εγγονή και αγαπημένο παιδί του ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου Jean-Marie Le Pen και κατά πολλούς η μελλοντική ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς. Γεννήθηκε το 1989 στο Ιβελίν και είναι κόρη της Yann Le Pen και του στελέχους του Εθνικού Μετώπου Samuel Maréchal. Ή τουλάχιστον έτσι πίστευαν και έλεγαν όλοι, καθώς το 2013 έγινε γνωστό ότι ο βιολογικός της πατέρας ήταν ο πράκτορας της Μοσάντ και δημοσιογράφος Roger Auque. Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε την Marion να κρατήσει το επίθετο του Maréchal, δείχνοντάς του πόσο τον αγαπάει.

«Ποζάροντας» στην αφίσα του Εθνικού Μετώπου το 1992.

Η «εμπλοκή» της με την πολιτική και το Εθνικό Μέτωπο ξεκινάει από μικρή ηλικία, πολύ μικρή. Για την ακρίβεια από τότε που ήταν 3 χρονών, καθώς «πόζαρε» μαζί με τον παππού της στην προεκλογική αφίσα του FN το 1992. Μεγαλώνοντας η ίδια έλεγε ότι δεν την απασχολεί η πολιτική. Ξεκίνησε τις σπουδές της στη Νομική σχολή και έδειχνε να ακολουθεί τα βήματα της μητέρας της – δηλαδή μια ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

«Τα μέλη του Εθνικού Μετώπου σεβόμαστε τους νόμους. Τουλάχιστον μέχρι να γίνουμε κυβέρνηση και να τους αλλάξουμε», Marion Maréchal-Le Pen.

Όλο αυτό θα άλλαζε το 2008. Κάνει τα πρώτα της βήματα στα πολιτικά δρώμενα της Γαλλίας, φυσικά ως μέλος του Εθνικού Μετώπου, χωρίς επιτυχία. Τέσσερα χρόνια μετά όμως όλα θα άλλαζαν. Στις εκλογές του 2012 γίνεται το νεότερο μέλος της γαλλικής Βουλής (ήταν μόλις 22 όταν εκλέχθηκε) και βλέπει τη δημοτικότητά της στα ακροδεξιά στρώματα να αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

Και όπως ήταν αναμενόμενο, η Marion στοχεύει όλο και πιο ψηλά – και αυτό δεν είναι άλλο από την ηγεσία του FN. Άλλωστε, πηγές μέσα από την ακροδεξιά παράταξη, έχουν δηλώσει πώς η 25χρονη είναι η αγαπημένη του Jean-Marie Le Pen. «Έχει τις ίδιες ιδέες με τον παππού της. Αυτός είναι ο σύμβουλός της, αυτός την καθοδηγεί στα βήματά της» λένε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι την θέλει για διάδοχό του.

Ο παππούς της και ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου Jean-Marie Le Pen ονειρεύεται μια μέρα να την δει στην ηγεσία του κόμματος. (Φωτογραφία: Marion Maréchal-Le Pen)

Απόψεις που τους τελευταίους μήνες έχουν φέρει σε σύγκρουση τις δύο ισχυρές Le Pen. Όσο κι αν τα στελέχη του Εθνικού Μετώπου προσπαθούν να το κρύψουν, μια κόντρα έχει γεννηθεί ανάμεσα στην Marion και τη Marine. Η πρώτη αντιδράει στη συντηρητική πολιτική της θείας της θέλοντας πιο «επιθετικές» κινήσεις, ενώ η 48χρονη Marine βλέπει να χάνει τη δύναμή της.

Δεν είναι τυχαίο ότι σε δημοσκόπηση που έγινε ανάμεσα στους δεξιούς / ακροδεξιούς / εθνικιστές ψηφοφόρους, δύο στους τρεις δήλωσαν ότι έχουν θετική γνώμη για την Marion Maréchal-Le Pen, επειδή έχει πιο φιλικό πρόσωπο και δεν βγάζει το μίσος της θείας της.

Όλα τα παραπάνω δίνουν πλέον τη δυνατότητα στη Marion να αμφισβητεί ανοιχτά της επιλογές της θείας της. Ενώ η Marine δεν είχε πρόβλημα να ξεκαθαρίσει δημόσια ότι σε περίπτωση νίκης της στις εκλογές, δεν θα υπουργοποιήσει την ανιψιά της «εξαιτίας της απειρίας της». Πάντως η «άπειρη» πολιτικός έχει στον πλευρό της τον παππού της και ιδρυτή του FN. Άλλωστε και ο Jean-Marie Le Pen είδε την κόρη του το 2015 να τον διώχνει από το κόμμα που εκείνος ίδρυσε, σε μια προσπάθεια ανανέωσης και εκμοντερνισμού της παράταξης.

Και όπως φαίνεται έχει στο μυαλό της και τις ακραίες απόψεις του. «Τα μέλη του Εθνικού Μετώπου σεβόμαστε τους νόμους» λέει περήφανα η Marion Maréchal-Le Pen, για να συμπληρώσει τρομάζοντας τους πάντες: «Τουλάχιστον μέχρι να γίνουμε κυβέρνηση και να τους αλλάξουμε».

 

Διαβάστε ακόμα: Albert Rivera – Ποιος είναι ο «Ισπανός Μacron»;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top