Για να μην καταλήξετε σαν τον Πόλεμο των Ρόουζ.

Η εντολή από τα headquarters ήταν: «Πώς να μείνεις (αντέξεις;) με τον ίδιο άνθρωπο για πολλά, πάρα πολλά χρόνια. Τι πρέπει να ξέρεις, πώς να αγαπήσεις τους αναγκαίους συμβιβασμούς». Με βλέπουν τα headquaters, τόοοσα χρόνια με τον ίδιο άνθρωπο, σου λέει, για κάτσε, κάτι παίζει εδώ, δεν είναι νορμάλ πράγματα αυτά,  μήπως ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε;

Θα γράψω ό,τι ξέρω. Θα τα πω όλα, όπως μου τα δίδαξε η ζωή, για να περάσεις πολλά χρόνια με τον ίδιο άνθρωπο με αγάπη, κάποιες αμοιβαίες υποχωρήσεις (το τζάμπα πέθανε και στις σχέσεις) και κρατώντας το ποινικό σου μητρώο πάλλευκο.

1. To know us (much) better 

Καλό θα είναι, αν αγαπήσεις κάποιον σφόδρα και αποφασίσετε να συμβιώσετε αρμονικώς, ερωτικώς, να ενώσετε τις περιουσίες σας και να κάνετε αναπαραγωγικά ανοίγματα, να γνωρίζεστε αρκετά καλά πριν λάβετε την απόφαση. Και λέγοντας αρκετά καλά, εννοώ να τον ξέρεις, να είναι φίλος σου, να τον έχεις ζήσει στην καθημερινότητα, δηλαδή και στο χαβαλέ, και στο σοβαρό, και στη μαλακία, και στο θυμό, να ξέρεις πως αντιδρά, είναι τσιγκούνης 11%, είναι τώρα μαλάκας 34% (η καλή μαλακία είναι κυμαινόμενη, θα μιλήσουμε άλλη φορά γι αυτό), είναι οξύθυμος 0%, πλένεται τακτικά, έχει ωραία φωνή 53% κ.ο.κ.

Κι ένα μίξερ να αγοράσεις, κοιτάζεις και τις τιμές και τις κριτικές, και την εγγύηση. Δεν θα το κάνεις για έναν σύζυγο;

Εδώ που τα λέμε, κι ένα μίξερ να αγοράσεις, κοιτάζεις και τις τιμές και τις κριτικές, και την εγγύηση. Και ένα κινητό να πάρεις, κοιτάς τα  χαρακτηριστικά του, τις δυνατότητές του, τα μειονεκτήματα, και αποφασίζεις. Όχι ότι σου φέρνουν κάποιο κατάλογο με άντρες να ξεφυλλίσεις δηλαδή, ούτε ότι όλα τα μοντέλα είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όσο καλύτερα και περισσότερο ξέρεις κάποιον, τόσο λιγότερες εκπλήξεις θα έχεις στο μέλλον.

Το ενδεχόμενο να έχεις ευχάριστες εκπλήξεις στο μέλλον το αποκλείουμε. Αν για παράδειγμα  εκεί που δεν μαγείρευε, ξαφνικά μετά από κάποια χρόνια φτιάξει σφυρίδα αθηναϊκή με σπιτική μαγιονέζα, αυτό δεν είναι ευχαριστώ έκπληξη, είναι ότι έχει γκόμενα και τύψεις.

Να έχετε κάνει πραγματάκια μαζί, σε μια ευρύτερη παρέα. Να τον  ζήσεις τον άλλον σε κανονικές συνθήκες. Αλλιώς είναι να γνωρίσεις κάποιον που είναι εμφανισιακώς του γούστου σου και επειδή προσπαθεί να σε γοητεύσει (κι εσύ το ίδιο βέβαια), να είναι περιποιημένος, να μυρίζει ωραία, να είναι ευγενικός, να έχει τέλος πάντων όλα τα τυπικά κουτάκια τσεκαρισμένα, και μετά στην πορεία να αρχίσει  να πέρδεται ρουκέτες κρότου λάμψης, να βρίζει σαν προπονητής των Κύθνος Warriors, να αφήνει για κάποιον άλλον εσώβρακα στο πάτωμα για πλύσιμο (για την νεράιδα των λερωμένων εσώβρακων ή για σένα),  να φοβάται τις αράχνες κλπ.

Δεν πειράζει, κλάσε, βρίσε, άσε στο πλακάκι το εσώβρακο (θα πληρώσω μια νεράιδα να έρθει), τρέξε μόλις δεις αράχνη, αλλά από την αρχή, να το ξέρουμε, για να ληφθεί υπόψη την ώρα λήψης κρίσιμης απόφασης.  Αλλιώς είναι όταν ξέρεις τι σε περιμένει και το γουστάρεις (επειδή έχεις προσωρινή ερωτική τύφλωση),  ή δεν σε ενοχλεί,  και αλλιώς να ξεκινάς με don’t stop me now και τελικά να καταλήγεις μαραμένα τα γιούλια κι οι βιόλες, μαραμένα και τα γιασεμιά. Η μόνη αλλαγή που δεν μπορείς να προβλέψεις με σιγουριά είναι η επερχόμενη καράφλα.

Σε ένα γάμο θα χρειαστεί να παίξεις και μπακότερμα, και επιθετικός άμα λάχει.

Οι ρόλοι (όχι role play βρωμόπαιδα, άλλο)

Καλό θα είναι να μην είναι σταθερές οι θέσεις και οι ρόλοι στο νοικοκυριό σας. Να μην πείτε ααααα εγώ παίζω μόνο τερματοφύλακας και εσύ πάντα αμυντικό χαφ. Θα χρειαστεί να παίξεις και μπακότερμα, και επιθετικός άμα λάχει.

Οι ρόλοι, (πλην των βιολογικώς προκαθορισμένων) θα πρέπει να μπορούν να εναλλάσσονται, επιβάλλεται να εναλλάσσονται. Δεν υπάρχουν ανδρικές και γυναικείες δουλειές, υπάρχουν δουλειές που γίνονται από έναν άντρα αλλά μπορούν (όταν το πρόβλημα είναι η δύναμη)  να γίνουν και από 2 γυναίκες, αν δεν μπορεί η μια μόνη της. Πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα, η ικανότητα και (καλό θα είναι) η διάθεση, να παίζουμε ρολόι τις δουλειές, (θυμάστε το ρολόι στο μπάσκετ που σουτάρεις από όλες τις θέσεις γύρω από την μπασκέτα).

Μέσα σε έξι μήνες μαθαίνεις αν αξίζει ο άντρας ή όχι (Φωτογραφία από την ταινία «Αlfie»).

Ενδέχεται πάνω στους δύο μήνες να έχεις βαρεθεί και να νιώθεις έτοιμη να σπάσεις με όμορφο ντελικάτο σφυράκι όλη την λίστα γάμου από τα νότος γκάλερις.

Ο κανόνας του εξαμήνου

 Καλό θα είναι να αναγνωρίζετε τον κανόνα του εξαμήνου Αν για κάποια ανδρική δουλειά που δεν έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά: α. δεν τρέχει νερό, β. δεν τρέχει σκατό, γ. δεν χαλάει το ίντερνετ, δ. Δεν κάνει κρύο, ήτοι για κάτι όχι επείγον,  (μερεμέτι, βίδωμα, τρύπα στον τοίχο, λύσιμο επίπλου και μεταφορά του στην αποθήκη), έχει πει ότι θα την κάνει, έχει δεσμευτεί δηλαδή, προφορικά  ”όχι ρε ποιον μάστορα, σιγά μην πληρώσουμε μάστορα για να κρεμάσουμε 2 κάδρα, θα σου κάνω εγώ τζάμπα σε μισή ωρίτσα’, εσείς πρέπει να ακούτε αυτό:  ‘όχι ρε ποιον μάστορα, σιγά μην πληρώσουμε μάστορα για να κρεμάσουμε 2 κάδρα, θα στο κάνω εγώ τζάμπα σε μισή ωρίτσα, σε 6 μήνες”.

Μετά, αν έχεις βαρεθεί, πάνω στο 2μηνο περίπου που οι συνθήκες δεν θα έχουν ωριμάσει, αλλά νιώθεις έτοιμη να σπάσεις με όμορφο ντελικάτο σφυράκι όλη την λίστα γάμου από τα νότος γκάλερις, υπάρχουν 2 λύσεις:  ή παίρνεις τηλ τον μάστορα, που στο κάνει σε μισή ωρίτσα, σε ένα μήνα, ή παίρνεις πρωτοβουλία. Εγώ καταφεύγω στην πρωτοβουλία, με μικτά αποτελέσματα, κάποιες φορές τα κάνω άριστα, κάποιες άλλες τα κάνω βαλκανιζέ αλλά γίνεται πάντως. Σε μισή ωρίτσα σε μία εβδομάδα. Και πλέον από τα αγαπημένα μου καταστήματα είναι αυτά με τα εργαλεία, βίδες, πένσες κλπ.

Με την καλή κουβέντα στο στόμα είσαι

Καλό θα είναι όσο συχνά κάνετε παρατήρηση, άλλο τόσο συχνά λέτε καλό λόγο. Είναι πολύ εύκολο να πεις ή να σκεφτείς χωρίς να το πεις πχ “δε σου πάει αυτό το ρούχο”,” όλο γκρινιάζεις” “με αγχώνεις”, “μου τα χεις κάνει τσουρέκια”, “πάλι ξέχασες να πάρεις ψωμί (ω να σου γμ, μου είχες πει θα πάρεις εσύ και βασίστηκα βρε μαλάκα)”. Και για κάποιον λόγο που μου διαφεύγει, είναι πολύ πιο δύσκολο να πεις (και όχι να σκεφτείς) “,είσαι πολύ ωραίος σήμερα”, “ωραία μυρίζουν τα μαλλιά σου”, “σε αγαπάω”.  Δηλαδή αν αγαπάς πες το κι ας εννοείται. Και κρύο όταν κάνει λες κάνει κρύο κι ας το ξέρουμε. Αλλά το λες.

Και οι αγκαλιές είναι ωραίο πράγμα. Ζωογόνο. Θρεπτικό. Η αγκαλιά είναι σαν μικρό δωράκι. Σαν να ανακαλύπτεις σε ένα ντουλάπι σοκολάτα που είχες κρύψει και το είχες ξεχάσει. Δεν κάνουμε συχνά αλλά θα έπρεπε. Θα έπρεπε να είναι καθημερινή ρουτίνα.

Φράσεις “σπίρτο μέσα σε βενζινάδικο”, που αν τις πείτε καλό θα είναινα φοράτε κράνος εργοταξίου:

– Κουράζομαι μπλα μπλα σπιτι μπλα μπλα παιδια μπλα μπλα

– Ε σιγά και τι κάνεις δηλαδή και κουράζεσαι, με τα παιδιά είσαι και τα χαίρεσαι ενώ εγώ γυρνάω από το πρωί. 

ή

– Κ×@×€÷#*×[![× ##&@&×@  ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ !@##%%% ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΕΡΊΟΔΟ !@+#=@@+

– Πώς κάνεις έτσι σαν υστέρω. 

Η παπλωματική αυτονομία είναι τεράστια ανακάλυψη γιατί κινείσαι αυτόνομα.

Γενικώς οι γυναίκες να απαιτείτε τεράστιο σεβασμό, δουλοπρέπεια και γλείψιμο στις σύντομες μηνιαίες περιόδους ορμονικών διαταραχών. Αυτό είναι win win διότι όχι μόνο αποβαίνει εις όφελος σας, αλλά η τεχνογνωσία στην αντιμετώπιση τέτοιων ορμονικών “υφάλων” θα βρει τον άνδρα κατάλληλα προετοιμασμένο για τα επερχόμενα ορμονικά “παγόβουνα” των οποίων φαίνεται μόνο η κορυφή (εγκυμοσύνη, λοχεία, κλιμακτήριος), και τα οποία άλλως κινδυνεύουν να γίνουν ο τιτανικός της σχέσης. Εν τω μεταξύ ένιωθα απολογητικά όσο έγραφα για τα ορμονικά και αυτοαναφλέχθηκα, λες και φταίμε κιόλας, αισιχτίρ.

Καλό θα είναι, να έχετε διαφορετικά σκεπάσματα στο κρεβάτι (Φωτογραφία: από τη σειρά «Σκηνές από ένα γάμο» που προβάλλεται στο HBO Max).

Διαφορετικό σκέπασμα 

Καλό θα είναι, να έχετε διαφορετικά σκεπάσματα στο κρεβάτι. Δηλαδή 2 παπλώματα, 2 πανωσέντονα κλπ. Η παπλωματική αυτονομία είναι τεράστια ανακάλυψη, αποκάλυψη θα τολμούσα να πω. Γιατί κινείσαι αυτόνομα. Στριφογυρνάς όσο θέλεις, κουνιέσαι, ξεσκεπάζεσαι, σκεπάζεσαι παραπάνω, ξύνεις το κουνούπι σου, χωρίς να κουνήσεις το σκέπασμα  του συντρόφου και να τον ξυπνήσεις.

Και μιας και βρεθήκαμε στην συζυγική κλίνη, το ροχαλητό λύνεται ενεργητικά με ιατρικές μεθόδους για τον ροχαλίζοντα, είτε παθητικά, με ωτοασπίδες για τον ροχαλιζόμενο. Καλό θα είναι λοιπόν να έχουμε ωτοασπίδες στην φαρέτρα μας.

Μακριά από τσιγκούνη, μακριά από αυτόν που έχει καταπιεί app «cost benefit analysis».

Καρμίρης

Εδώ δεν θα πούμε καλό θα είναι, θα πούμε επιβάλλεται  να μην είναι καρμίρης. Και όχι, δεν έχει να κάνει με την αγοραστική δύναμη του καθενός, η καρμιροσύνη είναι διαπολιτισμική, διαεισοδηματική και αφόρητη. Μακριά από τσιγκούνη, μακριά από αυτόν που έχει καταπιεί app ‘cost benefit analysis’ και το έχει σε συνεχή λειτουργία για τα πάντα για να μην βγει χαμένος.

Tα κοινά ενδιαφέροντα όπως και το κοινό χιούμορ παίζουν ρόλο (Φωτογραφία: από την ταινία Couples Retreat).

Κοντινά χιούμορ(α)

Βασικό, από τα τοπ 3 θα έλεγα. Καλό θα είναι να έχετε πολύ παραπλήσια αίσθηση χιούμορ. Δηλαδή αν ο ένας ξεκαρδίζεται με την γιαγιά και ο άλλος με the office, τότε χωρίς να θέλω να σας ανησυχήσω,υπάρχει πρόβλημα.

Αυτά πάνω κάτω, καλό θα είναι να μην τα δένετε κόμπο, μπορεί να γνωρίσετε κάποιον στην ουρά για την 7η booster δόση εμβολίου και να ζήσετε για πάντα αγαπημένοι και ευτυχισμένοι μέχρι την 400η booster τουλάχιστον.

ANNEX: κυμαινόμενη μαλακία (την καλή μαλακία όχι την κακή).

Η γραφική παράσταση που απεικονίζει ρεαλιστικά την ποσότητα μαλακίας που μας δέρνει κατά την διάρκεια της εφηβικής και ενήλικης ζωής μας, ομοιάζει με ένα κεφαλαίο W. Στη νιότη μας, κατά κανόνα δεν έχουμε έγνοιες, το αίμα βράζει, το σώμα ακολουθεί τις ακροβασίες του μυαλού, κάνουμε όσο περισσότερες μαλακίες χωράνε σε ένα εικοσιτετράωρο, οι άνδρες κυρίως είναι πιο επιρρεπείς σε αυτό.

Πλησιάζοντας στην μέση ηλικία η καθημερινότητα σε αφυδατώνει κι αρχίζεις και αναρωτιέσαι, ποιος είμαι, που πάω.

Όσο περισσότερο συνδέεσαι με την αγορά εργασίας, όσο εμπλουτίζεις το βιογραφικό σου, όσο μειώνεται ο ελεύθερος χρόνος, η μαλακία βαίνει μειούμενη, για να μηδενιστεί όταν κάνεις σοβαρή σχέση και ίσως οικογένεια. Τότε, είσαι γονιός, κομμένες οι μαλακίες, αλλάζουν οι προτεραιότητες, βρισκόμαστε στην πρώτη γωνία του W.

Πλησιάζοντας στην μέση ηλικία, και έχοντας τα παιδάκια λίγο μεγαλωμένα και πιο αυτάρκη, και ενώ η καθημερινότητα σε αφυδατώνει, αρχίζεις και αναρωτιέσαι, ποιος είμαι, που πάω, (υπάρχει ειδικό άρθρο για τα σημάδια του ότι είσαι μεσήλιξ, παρακαλώ να διαβαστεί), έτσι θα την βγάλουμε μέχρι το τέλος (;), οπότε η μαλακία γίνεται λίγο πιο χλιδάτη, πιο πολυέξοδη και παίρνει την ανιούσα αλλά όχι όσο παλιά, δηλαδή έχει ένα ταβάνι η μαλακία της μέσης ηλικίας, το ταβάνι των αντοχών και της σχετικής ωριμότητας. Εξ ού και η μεσαία γωνία του W που βλέπει προς τα επάνω είναι χαμηλότερη.

Στη συνέχεια, και αφού κατακτηθεί η μεσαία κορυφή του W, ξαναμειώνεται και κινείται σε κανονικές για την εποχή τιμές μέχρι να πιάσει εκ νέου το ναδίρ λίγο πριν την συνταξιοδότηση. Ε, μετά, πολλοί αστάθμητοι, απρόβλεπτοι και ηλικιακοί δυστυχώς παράγοντες, της δίνουν νέα ώθηση και ξανά τραβά προς την δόξα.

Επομένως, ανάλογα με την ηλικία στην οποία γνωρίζεις κάποιον και σου γυαλίζει, ο άλλος έχει και τα αντίστοιχα ποσοστά. Τα ποσοστά αυτά δεν πρέπει να αποτελούν κριτήριο επιλογής διότι είναι κυμαινόμενα όπως αναλύσαμε πιο πάνω και δεν συμβάλλουν στην τελική εικόνα.

 

Διαβάστε ακόμα: Από τον Αγούδημο στο Instagram. Πώς ήταν οι διακοπές μας και πώς έγιναν.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top