Στη συνάντησή της με τον «Τσάρο» στο Sochi, η Άνγκελα Μέρκελ καυτηρίασε τις διώξεις που υφίστανται οι ομοφυλόφιλοι στην Τσετσενία. (Φωτογραφία: Maxim Shemetov / Business Insider)

Δεν πρόλαβε να επιστρέψει από τη Σαουδική Αραβία όπου συναντήθηκε με τον βασιλιά Σαλμάν χωρίς να φορά μαντίλα, και η Άνγκελα Μέρκελ «πάτησε πόδι» σε έναν ακόμα φαλλοκράτη ηγέτη: Τον ίδιο τον Βλαντιμίρ Πούτιν, που τόσους θαυμαστές έχει στη χώρα μας αλλά είναι κόκκινο πανί για τους περισσότερους σκεπτόμενους πολίτες στον υπόλοιπο ελεύθερο κόσμο λόγω σωρείας παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ιδιαίτερα τελευταία για τις διώξεις των gay.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότεροι από 100 πολίτες έχουν συλληφθεί και βασανιστεί από το καθεστώς του Ραμζάν Καντίροφ στην Τσετσενία. (Φωτογραφία: Stephen Chung / NBC News)

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που διαρρέουν από τη συνάντησή της με τον «Τσάρο» στο Sochi, η Άνγκελα Μέρκελ καυτηρίασε τις διώξεις που υφίστανται οι ομοφυλόφιλοι στην Τσετσενία. Εκεί, περισσότεροι από 100 πολίτες έχουν συλληφθεί και βασανιστεί από το καθεστώς του Ραμζάν Καντίροφ. Ο πολέμαρχος Καντίροφ και οι πραιτωριανοί του αρνούνται ακόμα και την ύπαρξη LGBT ανθρώπων στην Τσετσενία. Όμως στα social media βοούν οι καταγγελίες για γενικευμένες διώξεις, ακόμα και για ένα φρικώδες «gay στρατόπεδο συγκέντρωσης», στην περιοχή Argun.

Η Claire Underwood μαζί με τον τον gay ακτιβιστή Michael Corrigan σε Ρωσικό κελί, από τη σειρά House of Cards.

Μέχρι σήμερα δεν είχαμε δει τέτοιες παρεμβάσεις σε ανώτατο επίπεδο παρά μόνο σε… σήριαλ και συγκεκριμένα στο House of Cards όπου η Claire Underwood αγωνίζεται να δοθεί χάρη από τον Ρώσο Πρόεδρο Victor Petrov (χαρακτήρας εμπνευσμένος ως ένα βαθμό από τον Πούτιν) στον gay ακτιβιστή Michael Corrigan που έχει συλληφθεί διαδηλώνοντας στη Μόσχα για τα δικαιώματα των gay. Στο 30ο επεισόδιο της σειράς, ο Corrigan τελικά θα βρεθεί κρεμασμένος στο κελί του.

Μπορεί στη χώρα μας η Άνγκελα Μέρκελ να απολαμβάνει την αντίστροφη δημοτικότητα από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, όμως στη δύση έχει αρχίσει να θεωρείται κάτι σαν ντε φάκτο ηγέτις του «ελεύθερου κόσμου»: Με τον σεξιστή Τραμπ στην Αμερική, το Brexit υπό εξέλιξη στη Μεγάλη Βρετανία και με τη φιλελεύθερη και δημοκρατική Γαλλία να πασχίζει να αποφύγει μια Προεδρία Λε Πεν, η Μέρκελ ηγεμονεύει όχι μόνο οικονομικά στην Ευρώπη αλλά σε ένα βαθμό και αξιακά διεθνώς. Ακόμα και ο Αλέξης Τσίπρας αναγκάστηκε να την επαινέσει για το χειρισμό της στο προσφυγικό (η Γερμανία υποδέχτηκε πάνω από 1 εκατομμύριο μετανάστες) ενώ τώρα τα εκατομμύρια των καταπιεσμένων gay στη Ρωσία και αλλού, βρίσκουν μια γενναία σύμμαχο.

 

Διαβάστε ακόμα: Albert Rivera – Ποιος είναι ο «Ισπανός Μacron»;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top