H Mαρέβα Γκραμπόφσκι σε ανέμελες στιγμές στον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας.

Σαν βγεις στον πηγαιμό για motocross να εύχεσαι να ‘ναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις, (και χωρίς λακούβες). Κανένας ιός να μην σε σκιάζει και διάρα να μην δίνεις για την εικόνα που δίνεις στους συμπολίτες σου. Γιατί να το κρύψομεν άλλωστε, που έλεγε και πατήρ Μητσοτάκης, “έτσι σοφοί που έγιναν” όπως λέει και ο Καβάφης, ο Κυριάκος και η Μαρέβα, με τόση πείρα, ήδη θα το κατάλαβαν οι “Ιθάκες” της Πάρνηθας τί σημαίνουν…

Τι τους πιάνει, ώρες-ώρες, τους πολιτικούς, μπορεί να μας εξηγήσει κανείς; Είναι κάτι σαν σαράκι που τους τρώει και θέλουν να γκρεμίσουν την εικόνα που επιμελημένα χτίζουν μόνοι ή μαζί με τους επικοινωνιολόγους τους; Προς τι όλη αυτή η έκθεση στο φακό και μάλιστα σε στιγμές αταίριαστες με τη σκληρή πραγματικότητα;

Ο πολιτικός ελέγχεται για τις πράξεις του και τη σύμπλευσή του με τα κοινά προβλήματα και όχι για τις αθλητικές του επιδόσεις.

Πήγαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γραμπόφσκι να κάνουν ποδηλατάδα στην Πάρνηθα. Υπό άλλες συνθήκες θα λέγαμε μπράβο. Οταν όμως όλοι οι συμπατριώτες τους είναι κλεισμένοι στο καβούκι τους και όσοι τολμούν να ξεμυτίσουν λίγο από το σπίτι το κάνουν υπό το φόβο του προστίμου, με ποιο δικαίωμα ο πρωθυπουργός να παίρνει τα βουνά εκτός των ορίων του δήμου όπου κατοικεί;

Εδώ δεν υπάρχει η έννοια της ατομικής ευθύνης; Ή λειτουργεί κατά το δοκούν και όπου χρειάζεται να ρίξουμε την άγκυρα των τύψεων για να αποσείσουμε άλλου είδους ευθύνες; Το να θέλει να αθληθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι μεμπτό. Άλλωστε, από την αρχή της θητείας του προσπαθεί να περάσει προς τα έξω ένα fit πρόσωπο, κάτι που μάλλον στα θετικά του λογαριάζεται.

Όταν όμως ο ιός αφήνει πίσω του νεκρούς συμπολίτες μας, κουρασμένους ανθρώπους και μια οικονομία σε κομμάτια, το τελευταίο που πρέπει να σκεφτείς ως πρωθυπουργός είναι να δείξεις στο πόπολο πόσο fit και δραστήριος είσαι. Λαϊκισμός; Τότε, κι αυτό που κάνει ο Μητσοτάκης είναι ανώφελος ελιτισμός. Σαν να μας λέει με τον τρόπο του ότι ζει σε παράλληλο σύμπαν.

Όσο αδυνατούμε να κατανοήσουμε ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπεράνω κομμάτων, τόσο θα μένουμε στάσιμοι ως κοινωνία.

Κάπως έτσι δεν πράττει και ο Παύλος Πολάκης όταν μας δείχνει ότι μας έχει όλους «γραμμένους»; Αναλόγως δεν κατηγορούσε η Νέα Δημοκρατία τον Αλέξη Τσίπρα; Την περίοδο που στην Ελλάδα συνέβαιναν πυρκαγιές και λοιπές τραγωδίες εκείνος περί άλλα ετύρβαζε. Λίγο μυαλό θέλει και κοινή λογική. Φαίνεται, όμως, πως η εξουσία μεθάει. Ακόμη και σε εποχές που είναι άνυδρες και δεν βρέχει στάλα ελπίδας.

Το πιο σοβαρό ατόπημα, σοβαρότερο και από την άθληση εκτός των ορίων του δήμου όπου διαμένει ο πρωθυπουργός (για τη μάσκα δεν τίθεται θέμα αφού αθλούνταν στο ύπαιθρο) είναι το μότο κρος μέσα στον εθνικό δρυμό. Αυτό απαγορέυεται ασχέτως Covid και είναι επικίνδυνη και αντικοινωνική συμπεριφορά. Το ότι υπάρχουν πολλοί που το κάνουν δεν αποτελεί δικαιολογία. Από το πρωθυπουργικό ζεύγος απαιτούμε σεβασμό στους νόμους.

Τέλος, εκείνοι που λένε ότι παίζουμε το παιχνίδι της αντιπολίτευσης στηλιτεύοντας τέτοιες συμπεριφορές, ας αναλογιστούν το εξής: Όσο αδυνατούμε -διακομματικά- να κατανοήσουμε ότι η προστασία του περιβάλλοντος και ο σεβασμός στους νόμους είναι υπεράνω κομμάτων, τόσο θα μένουμε στάσιμοι ως κοινωνία.

 

Διαβάστε ακόμα: Αγωνιστικούς χαιρετισμούς στο Μπάντεν – Μπάντεν.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top