Credit: Donkey Hotey/Flickr

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ ετοιμάζεται, δήθεν, να γυρίσει το νέο του  –μετά τον «Λίνκολν»– biopic, που τώρα αφορά στη ζωή του Μπαράκ Ομπάμα, και βρίσκει τον κατάλληλο ηθοποιό για να τον υποδυθεί: τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις! Και όλα αυτά για τις ανάγκες ενός βίντεο που προβλήθηκε στη διάρκεια του White House Correspondents’ Association Dinner, στις 27  Απριλίου  2013 στην Ουάσινγκτον.

Στο τέλος μιας κουραστικής προεκλογικής ημέρας, στις 21 Οκτωβρίου 2008, στη Φλόριντα, ο Μπαράκ Ομπάμα κάνει μια στάση στο «The Ellen DeGeneres Show» και η Έλεν ντε Τζενέρις μπαίνει κατευθείαν στο ψαχνό: «Ας μιλήσουμε για χορό. Η γυναίκα σου, η Μισέλ, όταν βρέθηκε στο σόου, έριξε αρκετά καρφιά για τις χορευτικές σου ικανότητες». Για να αποδείξει του λόγου ή όχι το αληθές, η Ντε Τζενέρις έπαιξε το «Crazy in love» της Μπιγιονσέ και ο τότε γερουσιαστής και υποψήφιος πρόεδρος άρχισε να λικνίζεται για περίπου είκοσι δευτερόλεπτα. Όχι, ο χορός δεν είναι το δυνατό του σημείο και, ναι, η Μισέλ έχει απόλυτο δίκιο. Όλες οι γυναίκες έχουν δίκιο για όλα όσα αφορούν στους άντρες τους…

Στη διάρκεια μιας φιλανθρωπικής βραδιάς που έγινε στις 19 Ιανουαρίου 2012, στο Apollo Theater στο Μανχάταν, ο Μπαράκ Ομπάμα ανέβηκε στο βήμα και θέλοντας να ευχαριστήσει τον τραγουδιστή της σόουλ Αλ Γκριν, που είχε προηγηθεί στη σκηνή, τραγούδησε ένα στίχο από το τραγούδι του Γκριν «Let’s stay together». Ξεκίνησε με ένα εκφραστικό βιμπράτο, ακολούθησε παύση για χειροκρότημα και ολοκλήρωσε με αισθαντικότητα. Καλύτερα τραγουδιστής, παρά χορευτής.

Εντάξει, οι πιο καχύποπτοι από εμάς είμαστε σίγουροι πως ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κερδίζει κάθε χρόνο το φλουρί σε όλες τις κοπές πίτας που παρευρίσκεται, γιατί οι θαλαμηπόλοι της Ηρώδου Αττικού του έχουν βάλει, φεύγοντας από το μέγαρο, ένα κομμάτι με φλουρί στην τσέπη του σακακιού του –το οποίο ο πρόεδρος έχει μάθει να εμφανίζει την κρίσιμη στιγμή με ταχυδακτυλουργικό τρόπο–, ενώ κάθε Πάσχα τσακίζει κάθε αντίπαλο κόκκινο αβγό με ξύλινο ομοίωμα κόκκινου αβγού. Όμως και οι πιο καχύποπτοι από εμάς δεν καταφέραμε να δώσουμε μια λογική ή έστω λογικοφανή ερμηνεία για το πώς (στην προγραμματισμένη συνάντηση που είχαν με κόσμο στον Λευκό Οίκο, στις 20 Ιουνίου 2011) το μωρό σταμάτησε να κλαίει στην αγκαλιά του προέδρου, ενώ σπάραζε στο κλάμα στα χέρια της Μισέλ. Οι θεωρίες πως το μωρό ήταν γενετικά εξελιγμένο μοντέλο της CIA, προγραμματισμένο να αναγνωρίζει μόνο την προεδρική αγκαλιά, κρίνονται τόσο ανακριβείς όσο και οι προβλέψεις του υπουργού Οικονομίας –του Έλληνα ντε– για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Στις 7 Ιουνίου 2009 ο στρατηγός Ρέι Οντιέρνο φιλοξενείται στο late night σατιρικό σόου «The Colbert report» του Στίβεν Κόλμπερτ και προς το τέλος της εκπομπής εμφανίζεται σε οθόνη από τον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος. Ο Μπαράκ Ομπάμα, αφού απευθύνει τον τυπικό χαιρετισμό στους Αμερικανούς στρατιώτες που βρίσκονται στο Ιράκ, σαρκάζει το μεγάλο μέγεθος των αυτιών του και στο τέλος δίνει διαταγή στον στρατηγό Οντιέρνο να ξυρίσει τα μαλλιά του οικοδεσπότη Στίβεν Κόλμπερτ. Δεν θα ήταν άσχημη ιδέα μετά την προεδρική του θητεία να ακολουθήσει καριέρα στρατιωτικού hairstylist.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top