Photo Credit: uefa.com

Ακόμα κι οι καινούργιοι πάικτες έδιναν χθες την εντύπωση ότι παίζουν χρόνια μαζί στον Ολυμπιακό. Photo Credit: uefa.com

Ποιος, τελοσπάντων, είναι αυτός ο περίεργος δανδής που ήρθε στον Πειραιά από τη Μαδρίτη και –τουλάχιστον στην πρώτη φάση της θητείας του– άκουσε πως είναι «τηλεσχολιαστής», «μάνατζερ», «μιζάκιας», «μοντέλο» και άλλες γραφικότητες που, μαζεμένες, κάνουν χειρότερες κι από τα τσολιαδάκια που πουλούσαν μια εποχή στις παρυφές της Ακρόπολης;

Ο Μίτσελ, λοιπόν, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας προπονητής που, στην πραγματικότητα, κάνει το «αγροτικό» του στον Ολυμπιακό, προσδοκώντας στην επιτυχία της ομάδας του Πειραιά –κι όταν λέμε για επιτυχία, εννοούμε την ευρωπαϊκή και όχι την εγχώρια, όπου κάθε «τηλεεισαγγελέας» έχει τη δυνατότητα κάθε Δευτέρα βράδυ να αποδομεί το ελληνικό πρωτάθλημα, γιατί η ομάδα του αφεντικού του έχει εθιστεί τα τελευταία 17 χρόνια στην ήττα–, προκειμένου να δεχτεί πρόταση από κάποια ισπανική ομάδα και ιδανικά από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Οπότε, ο Μίτσελ δεν είναι ούτε «μοντέλο» ούτε «υπερπροπονητής», είναι απλώς ένας φιλόπονος επαγγελματίας, ο οποίος αγαπά αυτό που κάνει και θεωρεί ότι ο δρόμος προς την επιτυχία περνά μόνο μέσα από τους διαύλους της οργάνωσης, της συλλογικής προσπάθειας και του ρεαλισμού. Με ρεαλιστικό πνεύμα, λοιπόν, αντιμετωπίζεται η πραγματικότητα στον Ολυμπιακό, παρά τις κραυγές και τις οιμωγές φίλων και αντιπάλων.

Κινούμενοι πάνω σε πραγματιστική βάση, οι αρμόδιοι έδωσαν τη συγκατάθεσή τους, ώστε να μετακινηθούν σε ποδοσφαιρικά κλαμπ της Εσπερίας σημαντικοί παίκτες από την περσινή ομάδα (κερδίζοντας ένα διόλου ευκαταφρόνητο χρηματικό ποσό, το οποίο θα επιτρέψει στον Ολυμπιακό να εναρμονιστεί με τις νόρμες που επιβάλλει το Financial Fair Play της UEFA), επέλεξαν τους αντικαταστάτες τους (από τους οποίους προσδοκά να καρπωθεί υπεραξία) και, φυσικώ τω λόγω, αντιμετώπισαν στο χθεσινοβραδινό παιχνίδι στο γήπεδο «Καραϊσκάκη» την περσινή φιναλίστ του Champions League και πρωταθλήτρια Ισπανίας.

Δεν αρκεί, όμως, μόνο αυτό για να κερδίσεις μια κατά τεκμήριο ανώτερη ομάδα, με αγωνιστικές παραστάσεις που ξεπερνούν κατά πολύ εκείνες που θα αποκομίσει ο μέσος Έλληνας ποδοσφαιριστής σε όλη τη διάρκεια της θητείας του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το στοιχείο που δημιούργησε την κατάλληλη χημική αντίδραση, ερχόμενο σε επαφή με τον πραγματισμό, είναι η προσωπική αίσθηση υπεροχής του Μίτσελ έναντι κάθε ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού συλλόγου που καλείται να αντιμετωπίσει.

Όλα χθες ήταν πολύ απλά, και οι γνώστες του «αντικειμένου» ήταν βέβαιοι για την τελική έκβαση του αγώνα.

Κι αυτό γιατί, ως ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης, έπαιξε αντίπαλος όλων των μεγάλων κλαμπ της Ευρώπης και ήταν εκείνος –με τους συμπαίκτες του– που αποχωρούσε νικητής από το γήπεδο. Κι επειδή το ποδόσφαιρο δεν κρύβει καμία μεταφυσική, όλα χθες ήταν πολύ απλά και οι γνώστες του «αντικειμένου» ήταν βέβαιοι για την τελική έκβαση του αγώνα.

Η μεγάλη εικόνα ανέδειξε ένα Θρύλο συγκεντρωμένο στη ροή του παιχνιδιού, προσηλωμένο στο στόχο του –σφιχτή άμυνα, η οποία ξεκινούσε από την επίθεση, και εκμετάλλευση των χώρων που άφηναν κενούς οι Μαδριλένοι– και βέβαιο για την ανωτερότητα που του προσδίδει η αύρα της έδρας του. Στα pixels της μεγάλης εικόνας αναδείχτηκαν οι μικροί και μεγάλοι ήρωες της μαγικής βραδιάς: ο δαιμονικός Μαζουάκου, ο φλεγματικός Μποτία, ο αεικίνητος Μιλιβόγεβιτς, ο «θωρακισμένος» Κασάμι, ο «tanguero» Τσόρι, ο ευφυής Μήτρογλου.

Συζητώντας σήμερα το πρωί μεταξύ μας οι «γαύροι» για τα του αγώνα, όλοι συμφωνούσαμε πως αυτή είναι μια σημαντική νίκη, αλλά σημαντικότερη θα είναι η επόμενη. Κι αν αυτό δεν το αναγνωρίζετε ως επιτυχία του Μίτσελ –σε μια ομάδα που μια εποχή διέλυε τη φιναλίστ του Champions League Μπάγερ Λεβερκούζεν με σκορ 6-2 και στη συνέχεια γνώριζε ήττες από γνωστούς και «άγνωστους» ευρωπαϊκούς συλλόγους, αλλά παρά ταύτα μέχρι το τέλος της χρονιάς μιλούσαμε για την 6άρα στους Γερμανούς–, τότε απελπιστείτε: δεν υπάρχει σωτηρία από την παροιμιώδη ελληνική μιζέρια σας.

ΥΓ.: Το σημερινό πρωτοσέλιδο πράσινων αποχρώσεων καθημερινής αθλητικής εφημερίδας διατρανώνει το πώς «το γαρ πολύ του έρωτος γεννά παραφροσύνη». Λυπηρό…

Δείτε εδώ τα γκολ της χθεσινοβραδινής αναμέτρησης:

Διαβάστε ακόμα: Αποκλειστική συνέντευξη του Σοφοκλή Πιλάβιου.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top