O Αϊτόρ «γκρέμισε» την Τούμπα.

Eπανερχόμαστε, αλλά εδώ επανέρχεται για τα καλά ο Παναθηναϊκός, επομένως όλα επιτρέπονται. Τώρα, έπειτα από έξι αγωνιστικές στο πρωτάθλημα και με τους «πράσινους» να έχουν ένα εκκωφαντικό 6/6, ακόμη και οι οπαδοί του έχουν κάθε δικαίωμα να σκέφτονται, στο πίσω μέρος του μυαλού τους, ότι ο τίτλος δεν είναι απαγορευτικός φέτος.

Η επικράτηση στην Τούμπα είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς άπαντες. Είναι μια ανατροπή στο σκορ που δείχνει πως ο φετινός Παναθηναϊκός έχει άλλο μέταλλο. Καταρχάς έχει περισσότερες και πιο ποιοτικές λύσεις, κάτι που φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Η εξαιρετική περίπτωση του Αϊτόρ θα πρέπει να υποσημειωθεί με όλους τους τόνους.

Έπειτα από 5,5 χρόνια ο ΠΑΟ φεύγει με διπλό από την Τούμπα. Αυτό δεν ενδιαφέρει μόνο τους στατιστικολόγους, καθώς είναι μια ασφαλής ένδειξη.

Εχει, φυσικά, και έναν προπονητή, τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που είναι «μανούλα» στο διάβασμα ενός αγώνα. Το ότι διατήρησε τον Αϊτόρ στην πλευρά του Βιεϊρίνια έδειξε πώς και από πού ήθελε να χτυπήσει. Το όπλο ήταν φανερό, η απειλή επίσης, αλλά ο Λουτσέσκου δεν το κατάλαβε. Ή, μάλλον, όταν το κατάλαβε ήταν πια πολύ αργά.

Έπειτα από 5,5 χρόνια ο ΠΑΟ φεύγει με διπλό από την Τούμπα. Αυτό δεν ενδιαφέρει μόνο τους στατιστικολόγους, καθώς είναι μια ασφαλής ένδειξη. Το πρωτάθλημα έχει μπόλικο δρόμο ακόμη. Ο Ολυμπιακός δεν έχει πει την τελευταία του λέξη. Ήδη η έλευση του Μίτσελ και κάμποσων ποιοτικών παικτών δείχνουν πως δεν θέλει να χάσει τα σκήπτρα του πρωταθλητή.

Από την άλλη, η ΑΕΚ είναι αναβαπτισμένη λόγω του νέου γηπέδου. Εννοείται πως το γήπεδο δεν… παίζει μπάλα, αλλά διαμορφώνει κατάσταση και ανεβάζει στα ύψη την ψυχολογική διάθεση των παικτών, αλλά και συνολικά του κλάμπ. Ο μόνος που δεν δείχνει ικανός επί του παρόντος να κουβαλήσει ελπίδες για τίτλο είναι ο ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός είναι μια νέα ομάδα. Ακόμη σωστότερα: μια ομάδα υπό διαμόρφωση ακόμη..

Ομως, η έκπληξη του πρωταθλήματος είναι ο Παναθηναϊκός ως τώρα. Για μια ομάδα με το εύρος, την ιστορία και τη βαριά φανέλα του Παναθηναϊκού είναι άσχημο να μιλάς για έκπληξη, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τι έχει τραβήξει αυτή η ομάδα τα τελευταία χρόνια, σε τι ανυποληψία έπεσε και πώς έχασε σχεδόν ολότελα την μενταλιτέ του πρωταγωνιστή.

Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί ως το τέλος του δρόμου. Θα υπάρξουν άσχημες στιγμές για όλες τις ομάδες. Γκέλες που δεν τις περιμένουν. Στραβές που δεν είχαν υπολογίσει. Άλλωστε, πρωταθλητής βγαίνει μόνο αυτός που έχει διάρκεια, επιμονή και υπομονή.

Ο Παναθηναϊκός είναι μια νέα ομάδα. Ακόμη σωστότερα: μια ομάδα υπό διαμόρφωση ακόμη. Οι μεταγραφές δεν έχουν ενταχθεί όλες στο σύστημα και σίγουρα έχει ακόμη δυνατότητες εξέλιξης. Αυτό που πρέπει να αποδείξει στον εαυτό της πρώτα κι ύστερα στους λοιπούς διεκδικητές είναι ότι έχει τη θέληση και τις δυνάμεις να τραβήξει ως το τέλος.

Η καλή αρχή λέει κάτι, αλλά δεν λέει και τα πάντα. Είναι μια ένδειξη, αλλά όχι και μια απόδειξη. Η διαφορά των επτά βαθμών που διατηρεί αυτή τη στιγμή από τον Ολυμπιακό προσφέρει μια σχετική ασφάλεια, αλλά το γνωρίζουμε πολύ καλά πως εύκολα εξανεμίζεται στην πρώτη ανάποδη.

Όταν ο ΠΑΟ έκανε το 2/2 γράψαμε σχετικά με την επισφάλεια που πρόσφεραν οι πρώτες αγωνιστικές. Τώρα, τα συμπέρασμα πατούν καλύτερα στο έδαφος, αλλά εύκολα σηκώνονται στον αέρα. Θα τον περιμένουμε τον Παναθηναϊκό διότι το στοίχημα που έχει βάλει φέτος με τον εαυτό είναι άκρως δελεαστικό.

 

Διαβάστε ακόμα: Είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ με… γήπεδο.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top