Most Viewed
Τζίνα Μοσχολιού Endgame 

Και τώρα τι θα γίνει; Η Τζίνα Μοσχολιού εντοπίζει τα 5 σημεία που πρέπει να προσέξουμε γύρω από το δημοψήφισμα-blitz. Αυτά θα καθορίσουν τη μοίρα μας τις επόμενες ημέρες.

27.06.2015

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Τζίνα Μοσχολιού Ίσως η διαδήλωση «Μένουμε Ευρώπη» να μην ήταν και τόσο αντικυβερνητική τελικά 

Ό,τι αρχίζει ωραία τελειώνει, αν όχι με πόνο, τότε σίγουρα με κρότο, σαν πύργος από ξύλινα τουβλάκια Jenga.

23.06.2015

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Τζίνα Μοσχολιού Κι αν ο Στουρνάρας υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας; 

Η Πρόεδρος της Βουλής επιστρέφει την έκθεση της ΤτΕ, πράγμα το οποίο θεσμικά, απλώς, δεν επιτρέπεται. Το σημαντικότερο είναι το timing που επέλεξε να το κάνει: Πριονίζει την αξιοπιστία του Διοικητή της Τράπεζας τη μέρα που αυτός διεκδικεί μια ακόμα επέκταση του ELA, ύψους 3 δις.

17.06.2015

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Τζίνα Μοσχολιού Η καλύβα του Χότζα 

Το αισιόδοξο σενάριο για την περιβόητη "διαπραγμάτευση" είναι, πλέον, αυτό της καλύβας του Χότζα. Της δημιουργίας, με απλά λόγια, μιας οριακής κατάστασης, μιας τεχνητής έντασης που θα προκαλέσει τέτοιο αντίκτυπο, ώστε η Κυβέρνηση να μπορεί να ισχυρίζεται πως τα δύσκολα μέτρα που θα φέρει ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να κάνει. Κι αν δεν πιστεύετε εμάς, ρωτήστε και το ΚΚΕ.

16.06.2015

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Τζίνα Μοσχολιού “Ας ήτανε αληθινό το όνειρο το αποψινό” 

Η είδηση βρήκε την Τζίνα Μοσχολιού στο ταξί. Όλους κάπου μας βρήκε. Εσείς τι κάνατε όταν ο Αλέξης δήλωνε ότι είναι κοντά με τον Γιουνκέρ; Όμως, τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα. Και το σίγουρο είναι πως όταν τα πράγματα σφίγγουν, ο λαός ξέρει ότι ακόμα κι η επίσημη μη αγαπημένη της Ευρώπης είθισται να εκδίδεται. Και μάλιστα φτηνά.

11.06.2015

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Τζίνα Μοσχολιού Αλήθεια, τι ακριβώς κάνει ο Γιάννης Πανούσης στο Υπουργείο του; 

Ο Πανούσης είναι ένας βολικός σάκος του μποξ, γιατί μπορεί να χρησιμοποιήσει την Αστυνομία. Το θέμα είναι γιατί απόδέχεται το ρόλο.

10.06.2015

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Τζίνα Μοσχολιού Στα τέσσερα 

Η Τζίνα Μοσχολιού ανάβει τσιγάρο και αναρωτιέται: Σε τι χρησίμευε τελικά η συζήτηση στη Βουλή; Στην ανάδειξη της χυδαιότητας του Καμμένου; Στο να απολαύσει η πρόεδρος Ζωή τα σεξιστικά αστεία που είχε πει ότι θα πατάξει; Στο να πιάσουμε ξανά τα κλασικά κείμενα του Φρόιντ, του Φουκώ και του Λακάν;

08.06.2015

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Τζίνα Μοσχολιού Να δούμε τι θα πουν και τα ταρό 

Χιλιοπαιγμένο το έργο. Στις διαπραγματεύσεις πέφτουν στο τραπέζι προτάσεις περικοπών δαπανών και αύξησης εσόδων. Στο τι θα εφαρμοστεί τελικά το λόγο έχει και η Κυβέρνηση. Η οποία συνεχίζει την αινιγματική της τακτική των μισόλογων, των διαρροών και των υπαινιγμών. Η υπόθεση σηκώνει μαντεία...

04.06.2015

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Τζίνα Μοσχολιού Στη ζώνη του λυκόφωτος 

Από τη μία υπάρχει η επικαιρότητα -και η πραγματικότητα!- και από την άλλη οι συνεδριάσεις της Εξεταστικής για τα μνημόνια. Το να ζεις και τα δύο, είναι σαν να βρίσκεσαι σε παράλληλη πραγματικότητα. Η αποψινή νύχτα, λένε, θα βγάλει ρεπορτάζ. Όποιο όμως και εάν είναι το αποτέλεσμα, η σύναξη της (ιερο)Εξεταστικής Επιτροπής θα κρατήσει για τον εαυτό της το ρόλο του Τρεντινιάν στο Ζ του Γαβρά, για ένα νέο, δριμύ "κατηγορώ".

03.06.2015

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Τζίνα Μοσχολιού Πώς χόρτασα αξιοπρέπεια 

Πλάκα-πλάκα, όπως πάνε τα πράγματα, το σενάριο των εκλογών δεν είναι πλέον καθόλου απίθανο. Ήδη κάποιοι έχουν αρχίσει και το στήνουν. Όμως, αυτήν τη φορά, το θέμα είναι ότι τα επικοινωνιακά τεχνάσματα δεν μπορούν να εμποδίσουν τα "ατυχήματα".

02.06.2015

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Τζίνα Μοσχολιού Όταν τα non papers γίνονται toilet paper 

Το αποτέλεσμα των συνεχών αυτοδιαψεύσεων και της αντιμετώπισης των non papers ως πηγή είδησης είναι να έχουν καταστεί τα ελληνικά ΜΜΕ ακόμη πιο αναξιόπιστα από ό,τι ήδη είναι. Δεν τους φταίει κανείς βέβαια. Χρόνια τώρα καταγίνονται με την παραπολιτική παρά την πολιτική, σε αυτή την εξαίσια χώρα του "παρά-"...

28.05.2015

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Τζίνα Μοσχολιού Ο αδιάβαστος Χρυσοχοΐδης τώρα δικαιώνεται 

Το λυπηρό, αλλά αληθινό, είναι πως κι αυτή η συζήτηση για την επερχόμενη συμφωνία θα είναι πεδίο είτε εσωκομματικών ξεκαθαρισμάτων (για τη ΝΔ) είτε πεδίο ανάδειξης στρατηγικών και φιλοδοξιών (για το ΠΟΤΑΜΙ). Όσο για τον Χρυσοχοΐδη που ψήφισε το πρώτο μνημόνιο χωρίς να το έχει διαβάσει, τζάμπα έφαγε το κράξιμο. Απλώς τόλμησε να πει ευθέως αυτό που ισχύει μια ζωή γι' αυτούς που μας "σώζουν".

27.05.2015

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top