Most Viewed
Σακελλάρης Σκουμπουρδής Η βία δεν είναι μαγκιά, μ@λ@κί@ είναι 

Τι κι αν η τηλεόραση και τα sites μας ενημερώνουν για ακραία περιστατικά βίας; Εμάς δεν ιδρώνει το αυτί μας, δείχνοντας να έχουμε εξοικειωθεί με αυτό το τέρας της καθημερινότητάς μας. Σε τέτοιο βαθμό, που ούτε καν μπαίνουμε στον κόπο να μιλήσουμε για το πρόβλημα που βρίσκεται μπροστά μας. Γράφει ο Σακελλάρης Σκουμπουρδής.

03.06.2024

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Σακελλάρης Σκουμπουρδής Πενήντα χρόνια κομμάτια (17/11/1973-2023) 

«Η Χούντα -ευτυχώς- έπεσε από την βλακεία της, όχι από την εξέγερση του Πολυτεχνείου μήτε από την τάχα αγωνιστικότητα του Ελληνικού Λαού». Ο Σακελλάρης Σκουμπουρδής γράφει για τη συνεχιζόμενη σύγχυση μας γύρω από ζητήματα επαναστατικότητας και προοδευτικότητας.

18.11.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Σακελλάρης Σκουμπουρδής «Και όμως, οι ανισότητες διώχνουν την φτώχεια»(!) 

Η ελεύθερη οικονομία παράγει πλούτο για όλους. Για τους πλούσιους, αλλά -εν προόδω- και για τους μη προνομιούχους. Η προσπάθεια να καταργήσουμε μαρξιστικά, με πίστη σχεδόν μεταφυσική, τις ανισότητες (που είναι δομικό στοιχείο της ανθρώπινης φύσης και κοινωνίας) δεν οδηγεί παρά σε δυστυχία, υποστηρίζει ο Σακελλάρης Σκουμπουρδής. Μια ανάλυση από τον Ανταμ Σμιθ ως τη σημερινή εποχή.

13.06.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Σακελλάρης Σκουμπουρδής Πρώτη φορά χάνει ταπεινωτικά ο Λαϊκισμός 

Για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά ηττήθηκε στρατηγικά ο λαϊκισμός έναντι της κοινής λογικής. Αυτή τη φορά δεν ψηφίσαμε συναισθηματικά με γνώμονα την καρδιά, αλλά με βάση τη σταθερότητα της χώρας. Καταλύτης ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος παρά τα λάθη του ενέπνευσε σιγουριά στους ψηφοφόρους, υποστηρίζει ο Σακελλάρης Σκουμπουρδής.

25.05.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Σακελλάρης Σκουμπουρδής Μια πολύ προοδευτική μπακαλιαρία ρουστικάνα 

Το Σύστημα στη χώρα μας «ξέρει» να επιτίθεται στον Διονύση Σαββόπουλο, να γίνεται στρεψόδικο, να πουλάει προοδευτιλίκι και να κάνει το άσπρο-μαύρο για να αποκομίζει ιδεολογικά κέρδη. Αντίπαλον δέος του θα είναι πάντα η Φιλελεύθερη Δημοκρατία που ενδιαφέρεται για την πρόοδο και την ευημερία και όχι για τον ριζοσπαστικό λαϊκισμό. Υποστηρίζει ο Σακελλάρης Σκουμπουρδής.

17.05.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Σακελλάρης Σκουμπουρδής Η Αυτοκρατορία (ΤΟΥ Συστήματος) αντεπιτίθεται 

Η οδυνηρή σταδιακή ανατροπή ενός πελατειακού και ωχαδερφικού Συστήματος που έχει ριζώσει για δεκαετίες στη χώρα, είναι το μόνο προοδευτικό όραμα που θα έπρεπε να συνομολογήσουμε σ΄αυτές τις εκλογές. Ωστόσο, είναι φανερό πως κάποιοι τρέφονται απ' αυτό, τη στιγμή που λίγοι το πολεμούν, υποστηρίζει ο Σακελλάρης Σκουμπουρδής.

09.05.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Σακελλάρης Σκουμπουρδής Νεότερη Τάξη Πραγμάτων: μετά την Νέα, η Νεότερη 

Το σάλτο του Πούτιν προς την παράνοια σπρώχνει τα παγκόσμια πράγματα σε μια νέα φάση στην οποία η διεθνής κοινότητα οφείλει, πλέον, επιτακτικά να δώσει λύσεις σε χρονίζοντα θέματα. Να τελειώνουμε με τα πυρηνικά, τους Αναθεωρητισμούς και τους εισβολείς τύπου Πούτιν. Γράφει ο Σακελλάρης Σκουμπουρδής.

01.03.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Σακελλάρης Σκουμπουρδής «Έλα, μωρέ Γρηγόρη, αυτά είναι ερωτικά!» 

Ο Σακελλάρης Σκουμπουρδής γράφει αποκλειστικά για την άγνωστη συνάντηση συμφιλίωσης ανάμεσα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη και τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, μετά την χούντα. Στην οποία είχε την τύχη να είναι αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας.

13.09.2021

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Σακελλάρης Σκουμπουρδής Κουφοντινηδόν 

Ήταν εξαρχής λάθος η πρόταξη της δολοφονικότητας Κουφοντίνα και όχι της νομιμότητας, έτσι ώστε να παίρνουν αφορμή οι θαυμαστές του υπονοώντας ότι η κυβέρνηση τον εκδικείται γιατί ήταν σήριαλ-κίλλερ. Το όλο ζήτημα δεν ήταν ηθικό, αλλά καθαρά νομικό, υποστηρίζει ο Σακελλάρης Σκουμπουρδής.

07.03.2021

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Σακελλάρης Σκουμπουρδής Ελλάδα: μια χώρα ευδοκίμως προνεωτερική 

Με αφορμή το φιάσκο της ημέρας των Θεοφανείων που διαδέχτηκε τα αντίστοιχα περιστατικά ανυπακοής της ημέρας του Πολυτεχνείου, ο Σακελλάρης Σκουμπουρδής γράφει ότι παραμένουμε ως κοινωνία, δέσμιοι δύο πανίσχυρων δογμάτων: του μαρξισμού και της ορθοδοξίας.

11.01.2021

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Σακελλάρης Σκουμπουρδής Η στρεβλή βάση του «Τη υπερμάχω» 

Τη στιγμή που ο Ερντογάν απομονώνει τη χώρα του από τον δυτικό κόσμο, γιατί και στην Ελλάδα εξακολουθούμε να αναμοχλεύουμε αναχρονιστικούς μύθους για την Παναγία που θα πολεμάει πάντα στο πλευρό μας; Γράφει ο Σακελλάρης Σκουμπουρδής.

27.07.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Σακελλάρης Σκουμπουρδής Επιδημία χολής κατά Σαββόπουλου, Άλκηστης κ.α. 

Για κάποιους η εχθροπάθεια είναι συνώνυμη της ύπαρξής τους. Αδυνατούν να κατανοήσουν πως υπάρχουν άνθρωποι που ενισχύουν την εθνική αισιοδοξία έναντι της κορονοκρίσης, γράφει ο Σακελλάρης Σκουμπουρδής.

27.04.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top