Βαμμένη στα χρώματα της σημαίας του Βατικανού, με τον ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα των 5,2 λίτρων να αποδίδει 580 ίππους, θύμιζε περισσότερο ένα μικρό έργο τέχνης πάνω σε τέσσερις τροχούς παρά αυτοκίνητο. (Φωτογραφία: Sotheby’s)

Τον κοιτάς στις φωτογραφίες, βλέπεις αυτό το ευγενικό -στα όρια του αθώου- πρόσωπο και δεν σου πάει στο μυαλό ότι μπορεί να κρύβει μέσα του ένα άγριο νιάτο. ΟΚ, η αλήθεια είναι ότι ο Πάπας Φραγκίσκος, μάλλον δεν είναι λάτρης της ταχύτητας.

Κι όμως, πριν από μερικούς μήνες η Lamborghini του έκανε δώρο μια custom Huracan RWD, στο πλαίσιο του προγράμματός της Ad Personam και το αποτέλεσμα ήταν άκρως εντυπωσιακό. Βαμμένη στα χρώματα της σημαίας του Βατικανού, με τον ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα των 5,2 λίτρων να αποδίδει 580 ίππους, θύμιζε περισσότερο ένα μικρό έργο τέχνης πάνω σε τέσσερις τροχούς παρά αυτοκίνητο.

Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων, περίπου το 70%, θα δοθεί ως οικονομική βοήθεια στην ιρακινή πόλη Νινευή που καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό από τις επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Ποντίφικας από τότε είχε ανακοινώσει ότι θα δημοπρατήσει το supercar της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας και όπως φαίνεται έφτασε αυτή η στιγμή. Όπως έγινε γνωστό, η Lamborghini του Πάπα θα βγει στο «σφυρί» στις 12 Μαΐου από τον οίκο Sotheby’s στο πλαίσιο του Γκραν Πρι του Μονακό και αναμένεται η τιμή της να φτάσει τα 400.000 δολάρια.

Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων, περίπου το 70%, θα δοθεί ως οικονομική βοήθεια στην ιρακινή πόλη Νινευή που καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό από τις επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα δοθεί σε διάφορες άλλες φιλανθρωπικές οργανώσεις.

 

Διαβάστε ακόμα: Gullwing-door cars, 5+1 αυτοκίνητα με πόρτες… γλαρωτές

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top