Μόνο τον Μίκυ και την Μίνι δεν ρώτησε ο Prime Minister GR για το αν θα πρέπει να πάει σε εκλογές (George Vitsaras / SOOC).

Εκ του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού – Non Paper 9

 

Οι εκλογές γίνονται για να δούμε αν είναι σωστές οι δημοσκοπήσεις
Robert Orben (1927-)

 

Και οι δημοσκοπήσεις για να δούμε αν κοιμάστε το μεσημέρι
Ο Πρωθυπουργός σας (1979-)

 

Όχι, φταίω εγώ; Σας ρωτάω να μου πείτε. Ναι, εσάς ρωτάω. Εσάς ντε, που διαβάζετε την αφήγησή μου με τόση φρίκη αγαλλίαση, και περιμένετε να δείτε πότε θα φουντάρει η χώρα θα βγούμε από το τούνελ. Επίσης, πότε θα κάνει ξαστεριά, πότε θα ανθίσουν τα λουλούδια, θα βγάλει η γη χορτάρι, θα φυτρώσουν τα γένια του σπανού, θα πάρουμε πίσω την Πόλη (από τους Τούρκους), τη Μύκονο (από τους Άραβες), τη Σαντορίνη (από τους Κινέζους), τη Μελάνια (από τον Ντόναλντ), την επιστροφή φόρου (από το Κράτος). Αφού ξέρετε, τι με ρωτάτε; Μα, μετά τις εκλογές φυσικά!

Αυτό τόνισα με σθένος κι αποφασιστικότητα στην ομιλία μου στη Βουλή: Ότι η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές το γρηγορότερο δυνατόν για να διακοπεί η πορεία που έχει πάρει προς την καταστροφή, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Κατόπιν, με διέκοψαν για να μου υπενθυμίσουν ότι δική μου ήταν η κυβέρνηση κι εγώ ήμουν ο πρωθυπουργός· κι ότι εγώ αποφάσιζα πότε θα πάει η χώρα σε εκλογές. Αμέσως, έσπευσα να λύσω την όποια παρεξήγηση και τόνισα ότι η χώρα έχει πάρει πορεία προς την καταστροφή, με αποκλειστική ευθύνη της πρώην κυβέρνησης και του πρώην πρωθυπουργού. Κι ότι αυτή την πορεία δεν καταφέραμε να την επιταχύνουμε επιβραδύνουμε αρκετά τα τέσσερα χρόνια που κυβερνούσαμε, αλλά θα χρειαζόμασταν τουλάχιστον άλλα (σαράντα)τέσσερα.

 

Στην ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης τι μας εμπόδισε να σώσουμε τη χώρα αυτά τα τέσσερα χρόνια, απάντησα με ακλόνητα επιχειρήματα:

Η μείζονα αντιπολίτευση

Η ελάσσονα αντιπολίτευση

Ο ανάδρομος Ερμής

Το θέλημα του Θεού

Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο

Επίσης, παραλάβαμε χάος*

(*Αλλά το φυλάμε ως κόρη οφθαλμού)               

 

Οι απαντήσεις μου φάνηκαν να πείθουν την κυβερνητική πλειοψηφία, αλλά και την πλειοψηφία των πολιτών της χώρας, οι οποίοι, απόλυτα ευχαριστημένοι όπως ήταν από τα κυβερνητικά πεπραγμένα, μας έδιναν στην τελευταία δημοσκόπηση μία άνετη διαφορά κοντά στο (+/-) 9%. Το ποσοστό μού φαινόταν πολύ ελπιδοφόρο και ρώτησα τους συμβούλους μου αν το άριστα στη δημοσκόπηση ήταν το 10. Οι σύμβουλοί μου αποφάσισαν να παραπέμψουν την ερώτηση στους παπαρολόγους επικοινωνιολόγους μας, οι οποίοι ήταν διαλεγμένοι ένας προς έναν.

Παρήγγειλα ένα τηλεφωνικό γκάλοπ με ζαμπόν, πεπερόνι και πιπεριές με ενδεικτικές ερωτήσεις.

Πρώτος πήρε το λόγο ο Πινόκιο, που απάντησε ότι στα δυναμικά κοινά 0-10 ετών είχαμε μια σαφή αύξηση της επιρροής μας και ότι υπήρχε ακόμη δρόμος μέχρι τις εκλογές (και την ενηλικίωση των ψηφοφόρων). Δεύτερος μίλησε ο βαρώνος Μυνχάουζεν, που μας έδειξε μία άλλη δημοσκόπηση, στην οποία συγκεντρώναμε το 48%, με σαφή τάση ανόδου στους άντρες 55-165 ετών με πανεπιστημιακή μόρφωση (με πλαστά πτυχία). Τρίτος μίλησε ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, που πρότεινε να πούμε στους πολίτες παραμύθια την αλήθεια: Ότι, δηλαδή, μυστικές δημοσκοπήσεις μάς έδιναν άνετη πλειοψηφία με ποσοστό γύρω στο 70%, αλλά δεν το λέγαμε για να μη στεναχωρήσουμε τους αντιπάλους μας και για να μην κάνουν ζάπινγκ οι πολίτες την ώρα των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Ακολουθείστε / διαβάστε τον Prime Minister Gr έως τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Σταθμίζοντας όλες τις προτάσεις, αποφάσισα να ζητήσω μία ακόμη δημοσκόπηση για να είμαι σίγουρος πριν πάρω αποφάσεις. Οι μπουρδολόγοι επικοινωνιολόγοι είχαν ετοιμάσει μία μεγάλη ποικιλία σε σχέδια και μεγέθη και τελικά διάλεξα μία με όμορφες δημοσκοπικές πίτες και μικρές αποκλίσεις λάθους (+/- 271%), η οποία και θα δημοσιευόταν την επόμενη μέρα στο πρωτοσέλιδο μίας επιδοτούμενης ανεξάρτητης εφημερίδας και στην αδέσμευτη έγκριτη έγκυρη αμερόληπτη ΕΡΤ. Επίσης παρήγγειλα ένα τηλεφωνικό γκάλοπ με ζαμπόν, πεπερόνι και πιπεριές με ενδεικτικές ερωτήσεις του τύπου:

 

-Πόσο ευχαριστημένοι είστε από την κυβέρνηση;

 Α) Πολύ Β) Πάρα Πολύ Γ) Αφάνταστα

-Πόσο λατρεύετε τον πρωθυπουργό;

Α) Πολύ Β) Πάρα Πολύ Γ) Αμέτρητα

-Πόσο θέλετε να μη γίνουν μεταρρυθμίσεις;

Α) Πολύ Β) Πάρα Πολύ Γ) Ανεκτίμητα

-Πόσο καταλάβατε την προηγούμενη ερώτηση;

Α) Πολύ Β) Πάρα Πολύ Γ) Αδιαπραγμάτευτα

-Πόσο IQ έχετε;

Α) Πολύ (ελάχιστο) Β) Πάρα Πολύ (ελάχιστο) Γ) Αβάδιστα (ανύπαρκτο)

 

Επίσης, τόνισα στους συνεργάτες μου ότι έπρεπε να επικοινωνήσουμε με πιο δυναμικό τρόπο το έργο της κυβέρνησης στους πολίτες και ζήτησα τις απόψεις τους, οι κυριότερες εκ των οποίων ήταν:

-Ποιο έργο;

-Ποια κυβέρνηση;

-Ποιος χέζει ρωτάει τους πολίτες;

-Έχω τρεις δημοσκοπήσεις ακόμα*

*Κάντες τέσσερις και φέρε κι ένα καραφάκι ούζο

 

Καταλαβαίνετε ότι ελλείψει κυβερνητικού έργου προβλημάτων προς επίλυση, έπρεπε να σκαρφιστούμε κάτι σατανικό για να πάρουμε τις εκλογές κάτι δημιουργικό για να στριμώξουμε την αντιπολίτευση, και αποφασίσαμε να κάνουμε σημαία μας τη μάχη κατά της διαφθοράς. Με κατεπείγουσες κοινοβουλευτικές διαδικασίες, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε προανακριτικές επιτροπές για να διερευνηθούν τα μεγάλα σκάνδαλα που προέκυψαν για τα εξής έργα:

-Τον σιδηρόδρομο του Τρικούπη

-Τη διώρυγα της Κορίνθου

-Τους Ολυμπιακούς Αγώνες (του 1896)

-Την κατασκευή του Παρθενώνα

-Το μοντάρισμα του Δούρειου Ίππου

Χρηματιστήκατε, κύριοι, για τις τριήρεις του Αθηναϊκού στόλου;

Κατά σύμπτωση, σε όλες τις υποθέσεις που ερευνήθηκαν, υπήρξαν αποχρώσες ενδείξεις ευθύνης πολιτικών προσώπων που ανήκαν στο χώρο της αντιπολίτευσης. Στις οργισμένες αντιρρήσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης ότι δε ζούσαν καν όταν γίνονταν τα συγκεκριμένα έργα (κι ότι αν δίνονταν ακόμη προμήθειες, γιατί δεν πήραν το μερτικό τους), απάντησα με οργή ότι θα έπρεπε να περιμένουν πρώτα την εκκαθάριση των κρατικών μιζών εταιριών, κι ότι δεν αρκεί να είσαι τίμιος, αλλά πρέπει να φαίνεσαι κιόλας. Όταν, μάλιστα, τους έθεσα το καυτό ερώτημα γιατί δεν άνοιγαν τους λογαριασμούς τους και δε δημοσίευαν το πόθεν έσχες τους, μου απάντησαν ότι αυτό απαγορευόταν από τους νόμους των νησιών Κεϋμάν του κράτους. Απάντησα ότι ήξερα κι εγώ πολύ καλά τους νόμους των νησιών Κεϋμάν του κράτους κι ότι απέφευγαν να απαντήσουν επί της ουσίας στην καυτή ερώτηση:

Χρηματιστήκατε, κύριοι, για τις τριήρεις του Αθηναϊκού στόλου;*

 

*Κι αν ναι, σε τι νόμισμα, με πόσο επιτόκιο, και σε ποιας χώρας τράπεζα; Εγκυκλοπαιδικά ρωτάω, μη νομίζετε ότι ενδιαφέρομαι. 

 

// Ο Ξενοφών Φύτρος γεννήθηκε στη Σαντορίνη τον Νοέμβριο του 1979. Από μικρός ονειρεύεται να γίνει Πρωθυπουργός. Ως τότε, θα γράφει και θα επιμελείται κείμενα. Έχει γράψει δύο αστυνομικά διηγήματα που βραβεύτηκαν σε διαγωνισμούς δημιουργικής γραφής και εκδόθηκαν σε συλλογικούς τόμους (Στο μυαλό των πιο διάσημων ντετέκτιβ & Noir road stories 2). Από τις Εκδόσεις BELL κυκλοφορεί το μυθιστόρημά του Ο Θεός του Πολέμου.

 

Διαβάστε ακόμα: 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top