Δημήτρης Διαμαντίδης, Βασίλης Σπανούλης. Οι αρχηγοί των δυο ομάδων, πάντως, σπάνια ανεβάζουν τους τόνους...

Δημήτρης Διαμαντίδης, Βασίλης Σπανούλης. Οι αρχηγοί των δυο ομάδων, πάντως, σπάνια ανεβάζουν τους τόνους…

Ξέρω πολλούς Παναθηναϊκούς που δεν συμφωνούν με το managerial ύφος και ήθος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Αρκετούς Ολυμπιακούς που, αντίστοιχα, δεν συμφωνούν με τον τρόπο του Βαγγέλη Μαρινάκη. Δεν ξεχνώ παρ’ όλα αυτά πόσα έχουν ακούσει (από τους οπαδούς των ομάδων τους!) οι αδελφοί Αγγελόπουλοι ή οι Βαρδινογιάννηδες παλιότερα για το –κατά τη γνώμη τους‒ μαλθακό τους στυλ διακυβέρνησης. Για το ότι «άφηναν την ομάδα απροστάτευτη» και «τους άλλους» να αλωνίζουν. Καθότι –με τον ίδιο τρόπο που ο μέσος Έλληνας άντρας ψάχνει την παρθένα πουτάνα και η μέση Ελληνίδα τον Μίστερ Γκρέι, αλλά να μη βαράει πολύ‒ ο μέσος Έλληνας οπαδός θέλει για πρόεδρο στην ομάδα του έναν καλόκαρδο «πιστολά». Που απλώς δεν υπάρχει.

Δεν ξεχνώ πόσα έχουν ακούσει οι αδελφοί Αγγελόπουλοι ή οι Βαρδινογιάννηδες παλιότερα για το «μαλθακό» τους στυλ διακυβέρνησης…

Δεν υπάρχει τίποτε πιο υποκριτικό από αυτούς που προσμετρούν στα κερδισμένα πρωταθλήματα της ομάδας τους και όσα αποκτήθηκαν «διδάσκοντας ήθος» και σκίζουν σήμερα τα ρούχα τους για τα ντου στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ημίχρονο –και τούμπαλιν. Αφού, ρε παιδιά, κατά βάθος, τη νίκη πάση θυσία γουστάρετε, γιατί δεν το ομολογείτε;

Ξέρω, θα θέλατε, να είναι τα πράγματα αλλιώς. Με τον ίδιο τρόπο που η γενιά της μάνας μου ήθελε έναν γαμπρό σαν τον Κούρκουλο στην «Λόλα». Το πιο γρήγορο μαχαίρι της Τρούμπας, αλλά κατά βάθος χρυσή καρδιά. Ας το πάρουμε απόφαση, δεν υπάρχει. Και δεν θα μπορούσε να υπάρχει σε μια χώρα με τόσο γενικευμένη και βαθιά ριζωμένη παράδοση ανομίας όσο η Ελλάδα.

Οπότε, χαλαρώστε. Και απολαύστε το θέαμα που μας προσφέρουν οι δύο κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, κάτοχοι των τριών τελευταίων τροπαίων της Ευρωλίγκα (κι ας εξελίσσεται ως τώρα η σειρά σε κόντρα… τίγρεις εναντίον γατιών). Σκεφτείτε μόνο πόσες φορές έχει τύχει να δείτε από τον καναπέ σας να διαγωνίζονται για χάρη σας οι κορυφαίοι οτιδήποτε της Ευρώπης (οι κορυφαίοι ηλεκτρολόγοι, σοβατζήδες, δημοσιογράφοι, pole dancer κλπ). Κι αν το κάνουν α λα ελληνικά, θυμηθείτε πως στην Ελλάδα ζείτε (αν το θεωρείτε ευχή ή κατάρα, δεν είναι της παρούσης).

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top