Ας τελειώνουμε με την γελοία κλισέ-αντίληψη: ΔΕΝ είναι χαφιές, όποιος, έχοντας έννομο συμφέρον υπέρ της δημοκρατίας (Nikos Libertas / SOOC).

Πριν στεγνώσει το μελάνι του προηγούμενου κειμένου, βάλθηκαν ποικίλοι ενδιαφερόμενοι να μας δικαιώσουν. Και χύθηκαν πάλι άπειρα κλισέ στους δρόμους, για να ‘χουμε να γλιστράμε πάνω τους και να γκρεμοτσακιζόμαστε.

Χάνουμε ανθρώπους μέσα από τα χέρια μας, γιατί ξύνονται τα ασθενοφόρα στην Ολυμπία και δεν βρίσκεται καρδιολόγος στο Νοσοκομείο του Ρίου, οπότε δεν προκάνουμε να τους διασώσουμε στα Γιάννενα… Ίσως γιατί σε όλα τα πεδία της ζωής μας, όταν συναντάμε προβλήματα, αντί να γκρεμίζουμε τείχη, ορθώνουμε κλισέ.

Στοκοπροσήλωση** σε μπαλκάν κομμουνίστ κλισέ

Ξανάρχισε ΤΟ Σύστημα να διοργανώνει ‘απεργίες’, που δεν συνιστούν απεργίες, αλλά βίαιη κατάληψη δημόσιου χώρου («Η ηθική και η αισθητική της απεργίας»). Όμως, καταλαβαινόμαστε τώρα: ορθώς ΤΟ Σύστημα απεργεί, γιατί φοβάται τις μεταρρυθμίσεις που το απειλούν. Και αναγκαστικά σαμποτάρει/καθυστερεί τις αναπόδραστες αλλαγές, οι οποίες, όμως, είναι όρος επιβίωσης του έθνους.

Μάλιστα, χοντροψεύδεται ΤΟ Σύστημα: ΔΕΝ πάσχουμε από Νεοφιλελεύθερο Μινώταυρο, αλλά από έλλειψη μεταρρυθμίσεων. Οι Δυτικές Φιλελεύθερες Δημοκρατίες έχουνε κάνει αυτές τις αλλαγές και οι εργάτες τους ευημερούν. Ενώ οι δικοί μας εργάτες πένονται, στερούμενοι πολιτική-κοινωνική-οικονομική ευημερία, ακριβώς γιατί η μπανανία μας αρνείται να μεταρρυθμιστεί σε Δυτική Φιλελεύθερη Δημοκρατία. Απορία ψάλτου βηξ και απορία συνδικαλιστού απεργία, δηλαδή. Να-τα-λέμε-κι-αυτά.

Αντιμνημονιακή Δημοσιογραφία πάλι

Έλεγε η δημοσιογράφος κατά την αποτυχημένη απεργία: «Για να δούμε τώρα πώς απεργούν οι εργαζόμενοι:», δείχνοντας την μακάβρια εικόνα (αραία-αραία-να-φαινόμαστε-καμιά-κατοσταραία) ενός τελειωμένου/ξεπουπουλιασμένοιυ μαζικού κινήματος. Ποιοι εργαζόμενοι, μαντάμ; Μόνο λίγοι προνομιούχοι συνδικαλιστές απεργούσαν. Οι υπόλοιποι κατάλαβαν: χαμαί-πέσε-Δαίδαλος-αυλά…

Ανάμεσα στους ενόχους και η προνομιούχα Αντιμνημονιακή Δημοσιογραφία μας***, που μεγαλούργησε στα χρόνια της Αγανάκτησης μαζί με την Αντιμνημονιακή Δικαιοσύνη και οδηγήσαν μια γενιά στα πιο βαθιά τα χαμηλά. Η Δικαιοσύνη ιάθηκε, αλλά η Δημοσιογραφία συνεχίζει: απέργησε «ενάντια στις μνημονιακές παρεμβάσεις που προωθεί το “αναπτυξιακό” πολυνομοσχέδιο». Ποιος, λοιπόν, απορεί γιατί είμαστε δεύτεροι στον κόσμο σε ρούφηγμα παραπληροφόρησης (δες εδώ και εδώ). Οία η δημοσιογραφία τοιάδε και η εικόνα της πραγματικότητας. Άλλα συμβαίνουν, άλλα καταλαβαίνουμε, η δημοσιογραφία μας να-ν’-καλά.

Ο καρατέκα συνδικαλιστής.

Μπογδανολογώντας

Εν τω μεταξύ, μπορεί πράγματι ο Μπογδάνος να «κατάντησε δεξιός Ζουράρις», όμως, ορθώς αποκάλυψε τον εγκληματία τραμπούκο, που χτύπησε βάρβαρα/ύπουλα έναν αστυνομικό. Ας τελειώνουμε με την γελοία κλισέ-αντίληψη: ΔΕΝ είναι χαφιές, όποιος, έχοντας έννομο συμφέρον υπέρ της δημοκρατίας, βοηθάει στην αποτροπή εγκλημάτων κατά του Κράτους Δικαίου. Χαφιές είναι μόνο εκείνος που βοηθάει κάθε φασιστική/σταλινική δικτατορία να συλλάβει/βασανίσει/εξουδετερώσει όποιον αντιστασιακό δρα εναντίον της και απεργάζεται την επάνοδο της δημοκρατικής νομιμότητας. Αλλά, πέρα από τον Μπογδάνο, τι θα γίνει με τους τραμπούκους καθ’ εαυτούς;

Έχουμε γνωρίσει τραμπουκάκους γάβρους πχ που άσκησαν αιματηρή βία σε βάζελους (και-τούμπαλιν), αλλά ταυτόχρονα και σε μπα-γου-δολ (μπάτσους-γουρούνια-δολοφόνους). Αυτό το είδος πρέπει να αποθαρρυνθεί: ναζί-κατά-σκούρων, κνίτες/εξαρχειώτες-κατά-μπα-γου-δολ, τζιχάντηδες-κατά-δυτικών, κρητίκαροι-λεβεντοβούβαλοι-κατά-αντίπαλων-από-βεντέττα, γάβροι-κατά-βάζελων. Όλοι τους είναι αντικοινωνικοί εχθροί της Δημοκρατίας.
Κάθε γουρλωμένος μαστουρβάτορας της μηχανής Εχθρός-Μίσος-Βία, πρέπει πλέον να τρώει ηθική και νομική απομόνωση. Και να καταγγέλλεται διωκόμενος, αλλά κυρίως να καταλάβει πόσο άκυρο ήταν το κίνητρό του: εκεί που (ντιριντάχτα γαλουχημένος τύπου «του-Έλληνος-ο-τράχηλος,-ζυγόν-και-τα-λοιπά») νόμιζε ότι είναι μάγκας, ας μάθει ότι τελικά μάλλον δεν ήταν παρά αντικοινωνικός/απεχθής χοντρομ@λ@κ@ς. Μια αναστοιχείωση αξιακού κώδικα επί το νεωτερικότερον θα μας ήταν χρησιμότατη, λοιπόν.

Φασιστική «περιφρούρηση»

Είδαμε πάλι Τάγματα Εφόδου Ροπαλοφόρων Τραμπουκάδων του ΠΑΜΕ στην ΑΛΦΑ-ΜΠΑΝΚ να αποκλείουν τις εισόδους για να μην εργαστεί όποιος ήθελε να εργαστεί. Νταξ, αυτή είναι παλιά τους συνηθέστατη πρακτική, απλώς εμείς τώρα ξυπνήσαμε και εξοικειωνόμαστε με την ποιητική του «αγωνιστή» στην Δικτατορία του Τραμπουκαριάτου.

Χαιρόμαστε κάποιοι ότι έχουμε διαπληκτισθεί με τραμπούκους που δεν μας άφησαν να μπούμε να ψωνίσουμε ένα βιβλίο ή να πληρώσουμε στη ΔΕΗ, διαρκούσης μιας αντικοινωνικής απεργίας. Και που ρωτάγανε «είσαι-με-τον-εργάτη-ή-με-τον-αστό» και τους απαντάγαμε ότι απλώς είναι άθλιοι στόκοι… Γιατί δικαίωμά σου είναι να απεργείς, όσο και δικαίωμά μου είναι να εργαστώ και είμαι-και-με-τον-εργάτη-και-με-τον-αστό. Γιατί αντίθετα με εσένα, εγώ πιστεύω στην ενότητα και όχι στην βλαμμένη/βίαιη διαίρεση της κοινωνίας…

Και όποιος θέλει να κατανοήσει καλύτερα την χαζομάρα του φασιστοτραμπούκου περιφρουρητή, ας θυμηθεί ποιο καράβι τον σέρνει. Του το ξεκαθάρισε ο Μαρξ ότι «ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ» έχει δίκιο, αφού. Άρα εφόσον αυτός αποφάσισε να απεργήσει, οφείλεις να απεργήσεις και εσύ, αλλιώς είσαι απεργοσπάστης και φασίστας/τσιράκι των αστών. Αυτή η θηριώδης παρεξήγηση της χαζής «αντικειμενικότητας» έκανε ως τώρα την ζημιά. Ώσπου κατέρρευσε ο ψάθινος πύργος της. Αλλά οι χαζές οι-γοργόνες-οι-αδερφές-του-Μεγαλέξανδρου ακόμα ρωτάνε τους περαστικούς αν ζει ο Βασιλιάς Αλέξανδρος. Όταν κατανοήσουν ότι κατέρρευσε το Αντικειμενικό Δίκιο και η Απόλυτη Αλήθεια τους, ότι απέσβετο-και-λάλον-ύδωρ, τότε η Ελλάδα θα πάρει ανάσα και θα ανακάμψει, όπως ακριβώς παλιότερα οι δυτικές χώρες.

Παραλειπόμενο κλισέ

Λαθρομετανάστες; Ναι! Λαθρομετανάστες!
Το γελοίο επιχείρημα ότι χρησιμοποίησαν κατά κόρον την λέξη οι ναζί, δεν μπορεί να ματαιώσει την ακριβολογία της υπέροχης λέξης «λαθρομετανάστης», που αποκαλύπτει και την ομηρική τόλμη όσων παππούδων μας λαθρομετανάστευσαν ένα αιώνα πριν στην Αμερική. Είναι βλαμμένο κλισέ ότι όποιος την χρησιμοποιεί είναι ακροδεξιός. Εξ ίσου χαζή είναι και η θλιβερή κορρεκτίλα, που μας έχει λάθρα βυσματώσει με «παράτυπη μετανάστευση».

Καμία προσωπικότητα δεν «προσβάλλεται» με τον όρο λαθρομετανάστευση, που απλώς ορίζει ένα ιστορικοκοινωνικό φαινόμενο χωρίς πρόσημο… Ανάλογα δεν είναι προσβλητικοί οι όροι λαθρεπιβάτης-λαθροθήρας-λαθραναγνώστης-λαθρέμπορος κα. Αφού δεν υπάρχει ακριβέστερη λέξη να τους περιγράψει. Με την ίδια κορρεκτιλέ-λογική, θα έπρεπε και τον δολοφόνο να τον λέμε αφαιρέτη ζωής και τον κλέφτη υπεξαιρέτη αντικειμένων… Επίσης, ουδόλως μας απασχολεί αν τους λέει λαθρομετανάστες και ο αποδιοπομπαίος Άδωνις (άλλο κλισέ και τούτο: τι-είπε-και-τι-δεν-είπε-ο-Άδωνις). Ξέρετε, εμάς ούτε αυτό το κλισέ μας αγγίζει…

Προσβλητικοί είναι οι ναζί, όχι όσοι μιλούν ελληνικά. Και φυσικά χαζοί είναι όσοι ταυτίζουν με τους ναζί με εκείνους που μιλούν ελληνικά… Δεν θα πάψουμε να λέμε θάλασσα την θάλασσα, επειδή και οι ναζί την λένε θάλασσα… Και φυσικά δεν θρέψαμε τους ναζί εμείς που λέγαμε λαθρομετανάστες τους λαθρομετανάστες.
Τους ναζί τους έκανε μάγκες ο Ψεκαζμένος Αντιμνημονιακός Ανεξυριζαυγιτισμός. Γιατί, ΚΑΙ τους εμβρυούλκησε στην Άνω Πλατεία, αλλά ΚΑΙ τους έδινε διαρκές πάτημα, όταν καλούσε όλης της γης τους πικραμένους, στοιχημένους πίσω από τους πρόσφυγες. Να έρθουν λάθρα, να τους δώσουμε ΑΜΚΑ και επιδόματα, γιατί ήμασταν χρεωκοπημένοι, αλλά και ρομαντικοί ψυχοπονιάρηδες. Λεφτά υπήρχαν, αφού.

 

** ευχαριστούμε τον εκλεκτό φίλο μεταφραστή Τάκη Δρεπανιώτη για τον προσφυή νεολογισμό

*** «Γιατί αυτογελοιοποιείται η καθεστωτική ΕΣΗΕΑ»

 

Διαβάστε ακόμα: Αντ(ρε)ι-δεξιό Σύνδρομο ζεις, εσύ μας οδηγείς στον πάτο!

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top