ΟΧΙ στα πολλά και υπερβολικά «Σ´ΑΓΑΠΩ και δεν μπορώ χωρίς εσένα»… Οι (κατά δήλωσιν) πολύ αφοσιωμένοι σε σένα, στη δουλειά σε κλέβουν ασυστόλως και στη ζωή σε προδίδουν συνεχώς… (Φωτογραφία από τον χρήστη του Flickr Bob Dass)

Αγαπητοί φίλοι και friends,

Με την ευκαιρία της εθνικής επετείου (κι ας είμαστε οι μόνοι που εορτάζουμε την αρχή των πολέμων και των πραξικοπημάτων μας και όχι το τέλος τους!).

ΟΧΙ στα ΚΛΑΨΟΥΡΙΣΜΑΤΑ…
Αποφύγετε τις κλάψες κι ας νομίζετε ότι πουλάνε! Δε γίνεσθε συμπαθέστεροι διότι οι πιο πολλοί (κρίνοντας εξ ιδίων) ξέρουν ότι μπλοφάρετε και γελάνε…

ΟΧΙ στα πολλά και υπερβολικά «Σ´ΑΓΑΠΩ και δεν μπορώ χωρίς εσένα»… Οι (κατά δήλωσιν) πολύ αφοσιωμένοι σε σένα, στη δουλειά σε κλέβουν ασυστόλως και στη ζωή σε προδίδουν συνεχώς…

ΟΧΙ στο απατηλό ψέμα: «Αγάπη μου, εμείς τα λέμε όλα».
Μεγάλη μπούρδα κι ας ακούγεται ωραίον!

ΟΧΙ στις απαιτήσεις, μετά την ψήφο σας…
Στην πολιτική οι νεοέλληνες την Κυριακή ψηφίζουν και την Τρίτη ζητούν ρουσφέτια από τον βουλευτή τους και υποδεικνύουν σε όλους τους εκλεγέντες, τι πρέπει να κάνουν για την πατρίδα.

ΟΧΙ στους πολύ πατριώτες.
Ο πατριωτισμός είναι το καλύτερο καταφύγιο των απατεώνων.

ΟΧΙ στα ψεύτικα φιλιά και στις ασφυκτικές αγκαλιές…
Απατηλό το φιλί στον αέρα ακουμπώντας τα μάγουλα.
Ενοχλητικό το σφίξιμο, όταν δεν είναι αμοιβαίο.

ΟΧΙ στα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που αποσκοπούν σε ένα: Δώσε κι άλλο!
Χαρακτηριστικά «τα ευχαριστώ» όλων των πολιτικών και των εκπροσώπων των θεών.

ΟΧΙ στα σκυψίματα σε παπάδες (ειδικά αρχιμανδρίτες και μητροπολίτες).
Φύλαγε τον πισινό σου από τους διαμονισμένους.

ΟΧΙ στα ΓΛΥΨΙΜΑΤΑ. Μόνο οι σκύλοι εκφράζουν τις ευχαριστίες ή τις επιθυμίες τους γλύφοντας.

ΟΧΙ στο «ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ» και κάνουμε δωρεές.
Η φιλανθρωπία που μετράει είναι η αθόρυβη και εκείνη που γίνεται από το υστέρημα και όχι από το περίσσευμά μας… Όλες οι άλλες γίνονται προσωπικώς από τον δωρητή για ένα ρετιρέ στον παράδεισο ή εταιρικώς από μια επιχείρηση για την έμμεση προβολή (διαφήμιση) ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας…

ΟΧΙ στα ΓΛΥΨΙΜΑΤΑ (μεταφορικώς).
Μόνο οι σκύλοι εκφράζουν τις ευχαριστίες ή τις επιθυμίες τους γλύφοντας.

ΟΧΙ στους «κοσμικούς-επώνυμους» ιατρούς.
ΟΧΙ στα γιατρουδάκια που δίνουν ακριβά φάρμακα για ψύλλου πήδημα.
ΟΧΙ στους μαιευτήρες που κάνουν μόνο καισαρικές με ραντεβού γέννας σαν να ήταν για ΚΤΕΟ!

ΟΧΙ στα ιδιωτικά νοσοκομεία και τους κοσμικούς χειρουργούς που πας για ένα σπασμένο δάχτυλο και σου αλλάζουν και τον αγκώνα.

ΟΧΙ στις υπερπολυτελείς δεξιώσεις γάμων σε κτήματα όπου θεωρείσαι νούμερο και σου υποδεικνύει ένας λεχρίτης μετρ πότε μπορείς να πας στον μπουφέ για να φας, ενώ εσύ έχεις για ώρες θεονήστικος νυστάξει διότι η νύφη με το γαμπρό έχουν πάει για φωτογράφιση και σε έχουν χεσμένο.

ΟΧΙ στα δώρα (ξεφόρτωμα) χωρίς φροντίδα. Οι λίστες γάμου ξεφτιλίζουν αυτήν την ουσιαστική αξία των δώρων αποκαλύπτοντας και την εμπορική αξία τους…

ΟΧΙ στους κώδικες καλής συμπεριφοράς.
Ευγενής μαθαίνεις να γίνεσαι τα παιδικά σου χρόνια από εκείνα που ακούς και βλέπεις γύρω σου. Διάβασε κανένα σαβουάρ-βιβρ, αν ξαφνικά αποκτήσεις πάρα πολλά χρήματα και αρχίσεις να σχετίζεσαι με πάμπλουτους απατεώνες ή μη (κυρίως για να μη σε τρομάζουν τα πολλά μαχαιροπήρουνα, τα πολλά πιάτα και τα φορτωμένα με χλίδα τραπέζια που μοιάζουν με επιτάφιο!).

Αυτά προς το παρόν και «Ζήτω το χαμένο Έθνος μας» που εκπροσωπείται πλέον κυρίως από τους Έλληνες που ζουν χρόνια στο εξωτερικό.

 

Διαβάστε ακόμα: Άρης Αλεξανδρής – «Πίσω από τον χαβαλέ των Συριζανέλ κρύβεται η σαπίλα»

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top