Μάτια, μύτη, στόμα, ερμητικά κλειστά.

Μπορεί να μην αφήσαμε καπότα για καπότα στα φαρμακεία, αλλά το βλέμμα έπαψε να τρέφεται, το ίδιο κι η καρδιά. Οι καιροί δεν προσφέρονται για ανταλλαγή χυμών και αρωμάτων. Σταγoνίδια ίπτανται ως δαμόκλειες σπάθες.

Δεν υπάρχει πια εκείνο το ονειρικό ημίφως του μπαρ που ευνοεί τα γλωσσόφιλα και τις φρενήρεις εκσκαφές μεταξύ αγνώστων. Πρόκειται για μια περίοδο σιτοδείας, μια ανίερη σαρακοστή.

Οι αναγκαίες προφυλάξεις επιμολύνουν τις ερωτικές παράτες. Πριν από μια βδομάδα, συνάντησα εντέλει μια κοπέλα που γνώρισα στο ΦουΜπου. Έβαλα γάντια και μάσκα, πήρα μαζί μου το αντισηπτικό. Ήταν παράξενο. Σαν επαγγελματικό ραντεβού. Αντί να φιληθούμε, της πρότεινα να βάλουμε πλάτη και να πλέξουμε τους λαιμούς μας. Ήταν τόσο κουλό που την έκανα να ξεκαρδιστεί.

Σε εποχές εγκλεισμού, το ερωτικό πίτσι-πίτσι έχει αποικήσει μαζικά τα sites γνωριμιών.

Με την κανονική μου φίλη περάσαμε το Σαββατοκύριακο μαζί, τηρώντας την απόσταση ασφαλείας του 1,5 μ. Δεν αγγίξαμε ο ένας τον άλλον, Ούτε αγκαλιές ούτε φιλιά, και πλέναμε τα χέρια ανά 5λεπτο. Καλά, στο τέλος το κάναμε, αλλά πολύ προσεκτικά. Το βρήκε ερεθιστικό.

Άλλοι, συνετοί, τις επαφές τις έχουν κόψει μαχαίρι. Ιδιαίτερα, απ’ ό,τι μαθαίνω, οι εθισμένοι στις ανταλλαγές συντρόφων που είθισται να περνάνε και μια γύρα την πίπα της ειρήνης (chem-sex). Μιλάμε ότι έχει πέσει πολύ πείνα στα συντρόφια.

Πάντως, κάτι παλιόφιλοι στο Παρίσι (εξώλης και προώλης) με ενημέρωσαν ότι για να μπεις στο club ανταλλαγής συντρόφων Le Mask χρειάζεται απαραιτήτως μάσκα. Κατά προτίμηση δαντελωτή ή σε βενετσιάνικο στυλ. Αλλά κι οι χειρουργικές περνάνε. Κάνουν kinky. Αστειεύομαι. Το κλαμπ έχει αναστείλει τη λειτουργία του από τα μέσα Μαρτίου.

Αντίστοιχα, στη σάουνα του επίσης αλλαξοκωλάδικου L’Éclipse, δίκην ιδρωμένης εγγύτητας, οι θαμώνες βρίσκουν τις πόρτες κλειστές. Δεν βουτάνε στο νερό με απόφαση των Αρχών, ακόμα και αν είναι εμπλουτισμένο με χλώριο και σαπούνι.

Έτσι, σε εποχές εγκλεισμού, το ερωτικό πίτσι-πίτσι έχει αποικήσει μαζικά τα sites γνωριμιών, όπου οι χρήστες προσαρμόζουν καταλλήλως το προφίλ τους, διακοσμώντας το με μικροβιακά emojis και ευφάνταστα κωλόχαρτα. Αυτό που επείγει τώρα είναι η συντροφικότητα.

Δεν είναι, όμως, μόνον αυτό. Η όλη κατάσταση σε κάνει να νιώθεις απροστάτευτος, τρωτός. Οπότε οι συζητήσεις μπορεί να γίνουν πιο ουσιαστικές. Κι είναι συγκινητικό, γιατί αυτό επαναφέρει τις λησμονημένες ταχυπαλμίες.

Ένα λεσβιακό app όπως το Lex προκρίνει άλλη λύση. Σου λέει «γάμα την καραντίνα, ανταλλάξτε γυμνά shoots». Και το κάνουν. Κάθε πρωί. Ως άσκηση. Εξεργάζονται μια αρσενική αισθητική προσέγγιση.

Με τούτα και με κείνα, αχνοφαίνεται το ενδεχόμενο ένα baby boom προς τα Χριστούγεννα.

Στα νεαρά ζευγάρια, η τρέχουσα έκφραση «Netflix and chill» αποκτά εντελώς άλλο νόημα. Υπάρχουν μειράκια που κόβουν τη φάση χωρίς δεύτερη κουβέντα. Άλλα εξετάζουν τις εναλλακτικές. Ο γιος του κολλητού μου, ετών 17, σε στιγμή αδυναμίας ομολόγησε: «15 ημέρες σε 24ωρη βάση κόβεις τις φλέβες σου. Είναι χάλι νά ‘σαι μόνος σου χωρίς να πηδάς». Πού είσαι Θίθυ;

Ο Νίκος είναι πραγματιστής. Φτάχνεται περισσότερο με μια σαββατιάτικη εξόρμηση στο IKEA τις καλές εποχές από μια βόλτα α λα μπρατσέτα στη λαϊκή της Καλλιδρομίου. Δηλώσεις του στυλ «Θέλω να είμαι έγκλειστη μαζί σου» τον ξενερώνουν. Δεν έχει άδικο. Θα το ήθελα μόνον αν συμφωνούσε κι η Θάντι Νιούτον.

Το φιλαράκι μου ο Παύλος είναι υποχόνδριος. Έχει το παιδί του στο ένα μέτρο (ήθελε 2, φταίει το διαμέρισμα). Του λέει το παραμύθι φωναχτά απ’ το διπλανό δωμάτιο, του εξάρει τα πλεονεκτήματα της σιέστας. Φτάνει στο σημείο να το βάζει να δει το Masterchef.

Υπάρχουν και κάτι γνωστές μου λαλημένες. Συμφωνούν με τους προλαλήσαντες. Ευκαιρίας δοθείσης, το κάνουν στα όρθια και στα γρήγορα. Αγαπάω τη δικαιολογία του τέλους του κόσμου. Τις κάνει να θέλουν έντονες τις τελευταίες τους στιγμές.

Στη Δανία έχουν έναν όρο για να περιγράψουν την έλλειψη σωματικής επαφής: «hudsult», ήτοι «πείνα για δέρμα».

Σοβαρά τώρα. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι διαθέτουν «έτερα ημίσεα», τα οποία βλακωδώς θεωρούν πως ό,τι και να συμβαίνει οφείλουν να αναπαραχθούν. Σοφά ποιούσες, ξεσκίζονται κάτω από την ντουσιέρα. Ο ενδεχόμενος καρπός του έρωτά τους διεκδικεί ονομασία προέλευσης.

Με τούτα και με κείνα, αχνοφαίνεται το ενδεχόμενο ένα baby boom προς τα Χριστούγεννα. Άραγε η γενιά θα ονομαστεί «coronials» ή «quaranteens»; Θα μας πει ο Τσιόδρας, άντε κι ο Χαρδαλιάς.

Όσο για τους μοναχικούς, οφείλουν να αρκεστούν στην αυτάρκειά τους. Πλατφόρμες όπως τα XVideos και Pornhub έρχονται να τείνουν χείρα βοηθείας, αλλά είναι νωρίς ακόμα για να πούμε αν οι νοσοκόμες έγιναν trendy. Η επισκεψιμότητα του site «Sirina TV» έφτασε το 35% για τις Θεσσαλονικιές 25-34, με δημοφιλέστερη μέρα την Πέμπτη. Το όλον ενδέχεται να συνδυαστεί με επικού πάθους επιστολικές σχέσεις.

Άμα τη λήξει του κακού, αναμένεται άπαντες να βρεθούν με τα πόδια στον αέρα. Ο Τόμας, ένας φίλος από την Κοπενγχάγη, με πληροφόρησε πως στη Δανία έχουν έναν όρο για να περιγράψουν την έλλειψη σωματικής επαφής: «hudsult», ήτοι «πείνα για δέρμα». Περιμένοντας, μπορούμε να παρηγορηθούμε βλέποντας στο Netflix το «Love is Blind».

Σκέφτομαι πόσο ωραία θά’ ταν να ζούσε ο Εμπειρίκος, να κάθομαι δίπλα του και να ακούω το ταπ-ταπ στο πληκτρολόγιο πλέον, σε γραμματοσειρά του Κουρούδη, για τον «Μεγάλο Δυτικό» αυτήν τη φορά.

 

Διαβάστε ακόμα: Ο (παράνομος) έρωτας στα χρόνια του κορονοϊού.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top