Most Viewed
Δημήτρης Παπαζυμούρης Δημήτρης Παπαζυμούρης: «Αυτές είναι οι 21 μικρές χαρές της ζωής!» 

Ξαναβλέποντας την περίφημη ταινία «Manhattan» του Γούντι Άλεν, ο Δημήτρης Παπαζυμούρης θυμάται πως αποφάσισε και πέτυχε να ζήσει νέος την ατμόσφαιρα αυτή της Νέας Υόρκης και πως η εμπειρία του έγινε «πυξίδα» για τις αυθεντικές χαρές της ζωής. Ένα κείμενο για ρέκτες των γνήσιων απολαύσεων.

29.09.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Δημήτρης Παπαζυμούρης Όχι άλλη αποδομημένη σπανακόπιτα παιδιά, λυπηθείτε τις παραδοσιακές μας συνταγές! 

Πόση ακόμη «πρωτοτυπία» μπορούμε να αντέξουμε στα ελληνικά εστιατόρια; Τη στιγμή που στην Ιταλία σέβονται ως κάτι ιερό τις παραδοσιακές συνταγές, στη χώρα μας οι σεφ αρέσκονται στο να τις «πειράζουν» για χάρη του παραφουσκωμένου εγώ τους. Γράφει ο Δημήτρης Παπαζυμούρης.

22.09.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Δημήτρης Παπαζυμούρης Δημήτρης Παπαζυμούρης: «Το μυστικό του μπον βιβέρ δεν είναι στην τσέπη, αλλά στη σκέψη!» 

Μην στερείτε από τον εαυτό σας τη χαρά της γνήσιας απόλαυσης με πρόσχημα τα χρήματα. Ο πραγματικός μπον βιβέρ έχει καλλιέργεια, γνώση και σωστή νοοτροπία. Δεν είναι η πολυτέλεια που κάνει τη διαφορά, αλλά η ανάδειξη των μικρών και ανεκτίμητων πραγμάτων της ζωής μας. Γράφει ο Δημήτρης Παπαζυμούρης.

08.09.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Δημήτρης Παπαζυμούρης «Σούσι στη Σχοινούσα; Μπα, προτιμώ κοκορέτσι στη Βιέννη!» 

Γίνεται να προσπερνάμε συστηματικά στις διακοπές μας τη φάβα και το χταποδάκι, για να φάμε σούσι και σεβίτσε; Πώς θα δημιουργηθεί μέσα μας μια αυθεντική εμπειρία που μέσω της γεύσης θα περιλαμβάνει και τον τόπο που διαμένουμε; Ο Δημήτρης Παπαζυμούρης γράφει για τη γαστρονομική ξενομανία των Κυκλάδων και εξηγεί γιατί έτσι χάνουμε κάθε έννοια αυθεντικότητας.

01.09.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Δημήτρης Παπαζυμούρης Ελευθερία ή τάπερ; 

Τώρα που τελειώνουν οι διακοπές και πολλοί θα καμαρώσουν τα παιδιά τους φοιτητές, αφήστε τα ελεύθερα να προσπαθήσουν, να δοκιμάσουν, να παιδευτούν, να αποτύχουν. Έτσι θα ωριμάσουν. Όχι με το ταπεράκι. Γράφει ο Δημήτρης Παπαζυμούρης.

24.08.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Δημήτρης Παπαζυμούρης Καραφλιάζοντας με τα Σαμπουάν 

Εσείς μπορείτε να διακρίνετε τί λένε τα μίνι μπουκαλάκια του σαμπουάν στο ξενοδοχείο; Και, εν πάσει περιπτώσει, χρειαζόμαστε τόσα διαφορετικά σαμπουάν, μαλακτικά, τζελ και πάει λέγοντας, για κάθε πιθανό και απίθανο τύπο δέρματος και μαλλιών; Γράφει -με τις σαπουνάδες στα μάτια- ο Δημήτρης Παπαζυμούρης.

04.08.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Δημήτρης Παπαζυμούρης Δημήτρης Παπαζυμούρης: «Να ζήσουνε οι μερακλήδες!» 

Δεν υπάρχουν πολλοί στις μέρες μας γι' αυτό τους καταλαβαίνεις αμέσως. Είναι εκείνοι οι εμπνευσμένοι άνθρωποι που δεν αρέσκονται στις ευκολίες, αλλά βάζουν ψυχή σε ό,τι φτιάχνουν. Από μια μικρή επισκευή έως ένα απαιτητικό πιάτο. Αυτό είναι που τους δίνει ζωή και τους δικαιώνει. Γράφει -μερακλίδικα- ο μεσιέ Cucina Caruso.

27.07.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Δημήτρης Παπαζυμούρης Ποιος ο λόγος να συγκρίνουμε τους πάντες και τα πάντα; 

Ποιος ο λόγος να τα συγκρίνουμε όλα, σουβλάκια, όμορφα κορίτσια, σπίτια ή ο,τιδήποτε άλλο; Υπάρχει, άραγε, κάποιο «ικανοποιόμετρο» που βαθμολογεί με ακρίβεια τις εμπειρίες μας και τι μας αρέσει κατά περίπτωση; Ας απελευθερωθούμε από τη δουλεία των υπερθετικών προσδιορισμών! Γράφει ο Δημήτρης Παπαζυμούρης.

14.07.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Δημήτρης Παπαζυμούρης Περί της χρησιμότητας των βατράχων 

Δεν γίνεται να μην το έχετε σκεφτεί: σε τι μας χρησιμεύει το κάθε μέλος του ζωικού βασιλείου (οι φίλοι μας οι βάτραχοι για παράδειγμα); Είμαστε τόσο αλαζονικοί με την υπεροχή μας ως άνθρωποι που θεωρούμε ότι τα πάντα σ' αυτόν τον πλανήτη υπάρχουν μόνο για να μας υπηρετούν. Γράφει ο Δημήτρης Παπαζυμούρης.

07.07.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Δημήτρης Παπαζυμούρης Σου πήγαν όλα στραβά; Enjoy! 

Σας έχει τύχει σε κάθε φάση της ζωής σας πάντα να εμφανιζεται μια... στραβή; Ο Δημήτρης Παπαζυμούρης έχει ζήσει πολλές τέτοιες αναποδιές και αποφαίνεται πως καμία «στραβή» δεν είναι τελικά τόσο κακή όσο δείχνει.

29.06.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Δημήτρης Παπαζυμούρης Εγκώμιο της ατέλειας: δεν είναι όλα ινσταγκραμικά σε αυτή τη ζωή 

Σε έναν κόσμο ολότελα ατελή, τα social media τείνουν να επιβάλλουν ένα πρότυπο άπιαστης -και ξενέρωτης!- «τελειότητας». Δεν είναι καιρός να χαρούμε και να δοξάσουμε τις μικρές παραφωνίες στην εμφάνισή μας και όχι μόνο; Στο κάτω κάτω αυτές είναι που κρύβουν την πιο όμορφη αλήθεια μας. Γράφει ο Δημήτρης Παπαζυμούρης.

17.05.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Δημήτρης Παπαζυμούρης Μήπως έχετε… ψηφολογικά προβλήματα; 

Ίδιον του έλληνα ψηφοφόρου: άγεται και φέρεται από το συναίσθημα. Μέγα λάθος. Γι αυτό, προσγειωθείτε ορισμένοι πριν πάτε στη κάλπη, ξεκαβαλήστε από τα «ψηφολογικά» καλάμια σας και ιεραρχείστε αυτά που θα έχουν σημασία για το μέλλον των παιδιών σας.

09.05.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top