Ξαναβλέποντας την περίφημη ταινία «Manhattan» του Γούντι Άλεν, ο Δημήτρης Παπαζυμούρης θυμάται πως αποφάσισε και πέτυχε να ζήσει νέος την ατμόσφαιρα αυτή της Νέας Υόρκης και πως η εμπειρία του έγινε «πυξίδα» για τις αυθεντικές χαρές της ζωής. Ένα κείμενο για ρέκτες των γνήσιων απολαύσεων.
29.09.2023
Πόση ακόμη «πρωτοτυπία» μπορούμε να αντέξουμε στα ελληνικά εστιατόρια; Τη στιγμή που στην Ιταλία σέβονται ως κάτι ιερό τις παραδοσιακές συνταγές, στη χώρα μας οι σεφ αρέσκονται στο να τις «πειράζουν» για χάρη του παραφουσκωμένου εγώ τους. Γράφει ο Δημήτρης Παπαζυμούρης.
22.09.2023
Μην στερείτε από τον εαυτό σας τη χαρά της γνήσιας απόλαυσης με πρόσχημα τα χρήματα. Ο πραγματικός μπον βιβέρ έχει καλλιέργεια, γνώση και σωστή νοοτροπία. Δεν είναι η πολυτέλεια που κάνει τη διαφορά, αλλά η ανάδειξη των μικρών και ανεκτίμητων πραγμάτων της ζωής μας. Γράφει ο Δημήτρης Παπαζυμούρης.
08.09.2023
Γίνεται να προσπερνάμε συστηματικά στις διακοπές μας τη φάβα και το χταποδάκι, για να φάμε σούσι και σεβίτσε; Πώς θα δημιουργηθεί μέσα μας μια αυθεντική εμπειρία που μέσω της γεύσης θα περιλαμβάνει και τον τόπο που διαμένουμε; Ο Δημήτρης Παπαζυμούρης γράφει για τη γαστρονομική ξενομανία των Κυκλάδων και εξηγεί γιατί έτσι χάνουμε κάθε έννοια αυθεντικότητας.
01.09.2023
Τώρα που τελειώνουν οι διακοπές και πολλοί θα καμαρώσουν τα παιδιά τους φοιτητές, αφήστε τα ελεύθερα να προσπαθήσουν, να δοκιμάσουν, να παιδευτούν, να αποτύχουν. Έτσι θα ωριμάσουν. Όχι με το ταπεράκι. Γράφει ο Δημήτρης Παπαζυμούρης.
24.08.2023
Εσείς μπορείτε να διακρίνετε τί λένε τα μίνι μπουκαλάκια του σαμπουάν στο ξενοδοχείο; Και, εν πάσει περιπτώσει, χρειαζόμαστε τόσα διαφορετικά σαμπουάν, μαλακτικά, τζελ και πάει λέγοντας, για κάθε πιθανό και απίθανο τύπο δέρματος και μαλλιών; Γράφει -με τις σαπουνάδες στα μάτια- ο Δημήτρης Παπαζυμούρης.
04.08.2023
Δεν υπάρχουν πολλοί στις μέρες μας γι' αυτό τους καταλαβαίνεις αμέσως. Είναι εκείνοι οι εμπνευσμένοι άνθρωποι που δεν αρέσκονται στις ευκολίες, αλλά βάζουν ψυχή σε ό,τι φτιάχνουν. Από μια μικρή επισκευή έως ένα απαιτητικό πιάτο. Αυτό είναι που τους δίνει ζωή και τους δικαιώνει. Γράφει -μερακλίδικα- ο μεσιέ Cucina Caruso.
27.07.2023
Ποιος ο λόγος να τα συγκρίνουμε όλα, σουβλάκια, όμορφα κορίτσια, σπίτια ή ο,τιδήποτε άλλο; Υπάρχει, άραγε, κάποιο «ικανοποιόμετρο» που βαθμολογεί με ακρίβεια τις εμπειρίες μας και τι μας αρέσει κατά περίπτωση; Ας απελευθερωθούμε από τη δουλεία των υπερθετικών προσδιορισμών! Γράφει ο Δημήτρης Παπαζυμούρης.
14.07.2023
Δεν γίνεται να μην το έχετε σκεφτεί: σε τι μας χρησιμεύει το κάθε μέλος του ζωικού βασιλείου (οι φίλοι μας οι βάτραχοι για παράδειγμα); Είμαστε τόσο αλαζονικοί με την υπεροχή μας ως άνθρωποι που θεωρούμε ότι τα πάντα σ' αυτόν τον πλανήτη υπάρχουν μόνο για να μας υπηρετούν. Γράφει ο Δημήτρης Παπαζυμούρης.
07.07.2023
Σας έχει τύχει σε κάθε φάση της ζωής σας πάντα να εμφανιζεται μια... στραβή; Ο Δημήτρης Παπαζυμούρης έχει ζήσει πολλές τέτοιες αναποδιές και αποφαίνεται πως καμία «στραβή» δεν είναι τελικά τόσο κακή όσο δείχνει.
29.06.2023
Σε έναν κόσμο ολότελα ατελή, τα social media τείνουν να επιβάλλουν ένα πρότυπο άπιαστης -και ξενέρωτης!- «τελειότητας». Δεν είναι καιρός να χαρούμε και να δοξάσουμε τις μικρές παραφωνίες στην εμφάνισή μας και όχι μόνο; Στο κάτω κάτω αυτές είναι που κρύβουν την πιο όμορφη αλήθεια μας. Γράφει ο Δημήτρης Παπαζυμούρης.
17.05.2023
Ίδιον του έλληνα ψηφοφόρου: άγεται και φέρεται από το συναίσθημα. Μέγα λάθος. Γι αυτό, προσγειωθείτε ορισμένοι πριν πάτε στη κάλπη, ξεκαβαλήστε από τα «ψηφολογικά» καλάμια σας και ιεραρχείστε αυτά που θα έχουν σημασία για το μέλλον των παιδιών σας.
09.05.2023