
Μπορείς να είσαι περήφανος για αυτή τη συναυλία Bloody Hawk, όταν αποδέχτηκες και απόλαυσες μια ακόμα καταστροφή της ατμόσφαιρας; (Φωτογραφία: Zisis Photography/Facebook)
Ο κόσμος μας σήμερα, μα και πάντοτε, ήταν γεμάτος από αδικίες και λάθη που δεν τα εντοπίζαμε γιατί αρνούμασταν να τα δούμε ως λάθη. Ένα τέτοιο είναι και τα καπνογόνα και παντός είδους πυροτέχνημα. Οι άνθρωποι αρνούνται να κατανοήσουν το πόσο καταστροφικά είναι για την υγεία μας, για τον πλανήτη μας και πόσο συμβάλλουν στο να αναπέουμε όλο και χειρότερο αέρα, μόνο και μόνο επειδή έχουν πειστεί βαθιά μέσα τους ότι είναι απαραίτητα για να διασκεδάσουν. Το βράδυ του Σαββάτου (21/06), στο γήπεδο του ΟΑΚΑ, ο Bloody Hawk έδωσε τη μεγαλύτερη συναυλία της καριέρας του, αυτή που, στο δικό του μυαλό και των φίλων του που ανέβηκαν στη σκηνή, πιστοποιούσε ότι πια είναι αποδεκτός από όλους κι όχι ο «παρίας από την Ξάνθη».
Σε αυτή τη συναυλία, όπως και σε κάθε συναυλία στην Ελλάδα, ειδικά αυτές που γεμίζουν από έφηβα παιδιά και από άτομα που θεωρούν ότι οι συναυλίες είναι ταυτισμένες με την επανάσταση, την καταγγελία του κράτους, είδαμε καπνούς να γεμίζουν την ατμόσφαιρα, είδαμε φωτιές να ανάψουν. Σε μια χώρα, δηλαδή, που κάθε καλοκαίρι ταλανίζεται από πυρκαγιές, που σήμερα εκκενώθηκαν χωριά στη Χίο λόγω φωτιάς, οι συναυλίες είναι τόπος παραγωγής μικρών εστιών φωτιάς που απελευθερώνουν στην ατμόσφαιρα τόνους τοξικών αερίων.

Πίστευα, βαθιά μέσα μου, πως ο Bloody Hawk είναι διαφορετικός και πως θα έχει τα κότσια να μιλήσει. (Φωτογραφία: Zisis Photography/Facebook)
Η απόλαυση του ονείρου ξεπερνά το σωστό
Για πάρα πολλά χρόνια, το θέαμα είναι πανταχού παρόν. Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Σωκράτης Μάλαμας, Παύλος Παυλίδης, Γιάννης Αγγελάκας, Γιάννης Χαρούλης, Ματούλα Ζαμάνη, Μίλτος Πασχαλίδης, Ιουλία Καραπατάκη και η καταμέτρηση δεν έχει τελειωμό. Όλη η έντεχη και η ραπ σκηνή, κάνουν συναυλίες στις οποίες το περιβαλλοντικό αποτύπωμα οδηγεί ένα βήμα πιο κοντά στην καταστροφή τον πλανήτη. Αλλά μήπως είναι αυτό πιο σημαντικό από τη στιγμιαία απόλαυση; Μήπως αξίζει να αναπνέουμε καθαρό αέρα αντί να αναπνέουμε ρύπους; Όχι δα.
Πίστευα, βαθιά μέσα μου, πως ο Bloody Hawk είναι διαφορετικός και πως θα έχει τα κότσια να μιλήσει. Θα δει κάποια στιγμή τόσο καπνό σε συναυλία του και θα ζητήσει, έστω λεκτικά, να τα σβήσουν. Όχι μόνο για το περιβάλλον, μα και γιατί κάποιοι άνθρωποι πλήρωσαν εισιτήριο για να τον δουν, όχι για να βλέπουν καπνούς και να τον αναζητούν κάπου στο βάθος λες κι είναι η Βανδή στο Υποφέρω.
@sia.pan #greektiktok #fyyyyyyyyyyyyyyy #bloodyhawk #viral #μπεσφοργιου #greece#μπεςφοργιουκαλομου #οακα #athes
Δεν έβγαλε κιχ από αυτά που μου είπαν. Όπως και ποτέ κανείς τους. Όχι απλά δεν έβγαλε κιχ, αλλά το απολάμβανε. Μπροστά στο προσωπικό του «μεγαλείο» και να φωνάξει στον κόσμο, λίγο μετά το ντοκιμαντέρ του, ότι «τα κατάφερε», τι αξία έχει αυτό που λέω; Γιατί να ασχοληθεί κάποιος με το επιστημονικά αποδεδειγμένο και όχι με την προσωπική του κ@βλα, κι ας είναι εις βάρος ενός αγαθού συλλογικού;
Ναι, περίμενες από τα 16 σου αυτή τη μέρα, αλλά κανένα όνειρο, καμία φιλοδοξία δε μπορεί να κατακτάται περήφανα, όταν έχει τέτοιο αποτύπωμα. Κατανοώ πως η δίψα του ονείρου σε στέλνει σε νιρβάνα και δεν αντιλαμβάνεσαι τι γίνεται ή δε θες να χαλάσεις τη στιγμή. Είναι το μόνο ελαφρυντικό που θα έδινα στον Bloody Hawk.

Ο Bloody Hawk και το crew του, έδειξαν να απολαμβάνουν τους καπνούς και το θέαμα ρύπανσης. (Φωτογραφία: Zisis Photography/Facebook)
Μόνο ο Bloody Hawk μπορεί να κάνει την αρχή
Ο Bloody Hawk στους στίχους του κριτικάρει πολύ συχνά τη διαφθορά, το κράτος, όλα τα κακώς κείμενα της κοινωνίας. Όταν, λοιπόν, κοιταχτείς στον καθρέφτη Bloody, και καταλάβεις ότι έπρεπε να μιλήσεις, ότι πρέπει να επιβάλλεις στο κοινό σου να σέβεται τον πλανήτη, αλλά δεν το έκανες, ποιο θα είναι ακριβώς το ηθικό σου πλεονέκτημα για να σου φταίει η κοινωνία και η εξουσία;
Θα ήθελα πολύ να κάνεις την διαφορά Bloody Hawk. Θα ήθελα να πας κόντρα στο ρεύμα και να αντισταθείς στο αυτονόητο. Καλά κι ωραία τα ντοκιμαντέρ αυτοαποθέωσης, καλά κι ωραία τα «Εμείς απέναντι στον κόσμο», που θες να βγάλεις ως αφήγημα λες και σε πολέμησε κάποιος, αλλά το μέγεθος φαίνεται όταν πρέπει να πας κόντρα στο ρεύμα. Και ποιος θα σου έλεγε το οτιδήποτε, στο κάτω κάτω της γραφής; Έχεις ένα κοινό δεκάδων χιλιάδων, ου μην εκατοντάδων, σε όλη τη χώρα, που σε προσκυνάει. Είσαι μουσικά από τους πιο ταλαντούχους και με στίχους που σου αφήνουν ένα αποτύπωμα. Όλοι θα σε άκουγαν. Κι αν είχες ζητήσει εξ αρχής από την παραγωγή να μην το επιτρέψει, θα είχε γίνει. Δεν το έκανες.
Όταν ήρθε η στιγμή να «σπάσεις αυγά», απλά συνέχιζες να ραπάρεις για το δικό σου «Εμείς»!
ΥΓ. Κάποτε, οι εταιρείες παραγωγής και οργάνωσης συναυλίων, θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τον μηδενικό έλεγχο που κάνουν και περνάνε καπνογόνα. Όπως, κάποτε, θα πρέπει να κάνουμε συναυλίες βιώσιμες που να μην επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα στο όνομα ενός θεάματος.
ΥΓ1. Για όσους πουν ότι υπερβάλλω, αφήνω ένα link (εδώ) για να ξέρω ότι τουλάχιστον δεν τους έκρυψε κανείς τη γνώση. Μετά, ας συνεχίσουν να καίνε και την ίδια στιγμή να τους φταίει το ανάλγητο κράτος όταν υπάρχουν πυρκαγιές…




