Εξοχική Κατοικία στην Πύλο, αρχιτέκτονες Potiropoulos+Partners.

Μέσα από τη στρατηγική αυτή συνεργασία, σε επιμέλεια της εταιρείας επικοινωνίας & PR Design Ambassador και προσωπικά του Βασίλη Μπαρτζώκα, οι εκθέσεις Domotec Expo & Medwood και το Archisearch σχεδιάζουν τη διοργάνωση μιας σειράς δράσεων για την Αρχιτεκτονική και το Design με τίτλο «The Architect Show», πρώτη ενέργεια της οποίας θα είναι το Συνέδριο της 28ης Απριλίου. Η φετινή διοργάνωση των εκθέσεων, οι οποίες πραγματοποιούνται από τις 26 μέχρι τις 29 Απριλίου, αναμένεται να εκπλήξει ευχάριστα τον κλάδο.

Ταυτότητα The Architect Show, Semiotik Design Agency.

Αναφέρουν τα σχετικά ποστ των διοργανωτών στα κοινωνικά δίκτυα: «Στο Συνέδριο, το οποίο αφορά στην Αρχιτεκτονική και το Σχεδιασμό παραθεριστικών κατοικιών, θα μιλήσουν διακεκριμένοι αρχιτέκτονες και designers, οι οποίοι σχεδιάζουν εξοχικές κατοικίες για ιδιώτες, αλλά και μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους, όπως είναι οι Δημήτρης Ποτηρόπουλος της Potiropoulos+Partners και ο Δημήτρης Καραμπατάκης από το γραφείο k-studio, έργα των οποίων είναι στο portfolio της COSTA NAVARINO, ο Σωτήρης Τσέργας του γραφείου Block722 architects, ο Αριστείδης Ντάλας, με έργα στην Τήνο και στη Μύκονο, του γραφείου Aristides S. Dallas / Architecture Studio, ο Γιάννης Δουρίδας της ομάδας R.C. TECH, η Βορδώνη Κατερίνα και η Φάνια Σινανιώτη των Vois Architects, ο Θωμάς Δοξιάδης των doxiadis+, ο Μιχάλης Μαυρολέων των A&M Architects και ο Σωτήρης Ανυφαντής των A2 architects.

Σύμφωνα με το γερμανικό Τουριστικό Σύνδεσμο DRV, στην παρούσα φάση τα ελληνικά νησιά είναι ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός των Γερμανών, με τις κρατήσεις να ξεπερνούν ακόμη και κείνες για τις ισπανικές Βαλεαρίδες Νήσους.

Από το χώρο του σχεδιασμού resorts / ξενοδοχείων, θα μιλήσoυν η Ρία Βογιατζή του γραφείου Elastic Architects, η οποία σχεδιάζει για τις εταιρείες Aman Resorts, MARRIOTT και BULGARI, ο αρχιτέκτονας του Casa Cook στην Κω Ηλίας Μαστρομηνάς, των Mastrominas ARChitecture, ο Πάνος Παρθένιος του γραφείου PARTHENIOS architects+associates, καθώς και άλλα σημαντικά ονόματα από το χώρο της Αρχιτεκτονικής, του Design και των Τουριστικών Επενδύσεων. Θα παρουσιάσουν / συντονίσουν η δημοσιογράφος του Protagon.gr (official) επικοινωνιολόγος και εξειδικευμένη σε θέματα Τουρισμού Χριστίνα Πουτέτση, καθώς και η αρχιτέκτων Μάγδα Σγουρίδη, ενώ αναμένεται να το παρακολουθήσουν περισσότεροι από 500 αρχιτέκτονες, designers, μηχανικοί, αλλά και γενικότερα επαγγελματίες από το χώρο του Τουρισμού».

Neratza, αρχιτέκτονες R.C.TECH.

Η πρόσβαση είναι δωρεάν με προεγγραφή εδώ.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι άλλο ένα «εκρηκτικό» τουριστικό καλοκαίρι, ειδικά για την Ελλάδα, προβλέπουν εκπρόσωποι τουριστικών ομίλων και συνδέσμων, κατά τη Frankfurter Rundschau και με αφορμή την εν εξελίξει Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ. Σύμφωνα με το γερμανικό Τουριστικό Σύνδεσμο DRV μάλιστα, στην παρούσα φάση τα ελληνικά νησιά είναι ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός των Γερμανών, με τις κρατήσεις να ξεπερνούν ακόμη και εκείνες για τις ισπανικές Βαλεαρίδες Νήσους (Μαγιόρκα, Ίμπιζα κ.ά). «Για τους Γερμανούς τουρίστες, η Ελλάδα και επίσης η Ισπανία είναι οι απολύτως top προορισμοί. Και οι δύο χώρες αναμένουν μια εξαιρετική τουριστική σεζόν», σημειώνει η Frankfurter Rundschau.

Lap Pool House, αρχιτέκτων Αριστείδης Ντάλας.

Με βάση την πολλά υποσχόμενη αυτή προοπτική του ελληνικού τουρισμού, το Συνέδριο «The Architect Show», του οποίου το Curation και Program Management της νέας ταυτότητας έχει γίνει από τον Βασίλη Μπαρτζώκα και την εταιρεία Design Ambassador, προσλαμβάνει άλλη σημασία και διάσταση, καθώς διαπραγματεύεται μεταξύ άλλων μία από τις πιο σημαντικές παραμέτρους -αυτήν του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού- που αφορούν και διαμορφώνουν το τουριστικό μας προϊόν.

H_οrizon, Summer House in Antiparos, VOIS architects.

 

Δείτε ακόμα: ΕΣΩ 2018 – Το μέλλον της αρχιτεκτονικής και του design στην Ελλάδα

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top