Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός που σώζει και γατάκια (Φωτογραφία: Sooc).

Συνήθως τους υπουργούς τους ψέγουμε για το γεγονός ότι πιο συχνά εμφανίζονται στα παράθυρα των τηλεοπτικών σταθμών απ’ότι στο γραφείο τους. Όχι εντελώς ανυπόστατη κατηγορία, καθώς όλα τα πρωινά προγράμματα των καναλιών γεμίζουν τον χρόνο τους με αρειμάνιους πολιτικούς που μιλούν για τα πάντα δίχως αυτά που λένε να τα έχουν κάνει απαραίτητα πράξη.

Υπάρχει, πάντως, και ένας υπουργός που μοιάζει να ασχολείται ενεργά με τα πάντα. Από μια μικρή ληστεία έως τις μεταναστευτικές ροές. Χθες ασχολήθηκε και με το γνωστό επεισόδιο όπου ένας 30χρονος κλώτσησε ένα άμοιρο γατάκι στη θάλασσα. Ναι, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος έστρεψε το μεγαλόθυμο βλέμμα του και σ’ αυτό το περιστατικό.

Το ότι ως άνθρωπος μπορεί να έχει ευαισθησίες, είναι προς τιμήν του, όμως ως υπουργός, πρέπει πρωτίστως να έχει προτεραιότητες.

Θα πει κανείς, πού είναι το μεμπτό όταν ένας υπουργός δεν ασχολείται μόνο με τα μεγάλα, αλλά τείνει το βλέμμα του και στα μικρά; Αυτό δεν δείχνει πως δεν είναι ξεκομμένος από την κοινωνία; Το θέμα, όμως, είναι αυτό ακριβώς: επειδή τα «μικρά» (αλλά όχι αδιάφορα για την κοινωνία) καθημερινά είναι πάρα πολλά, είναι φύσει αδύνατον ένας υπουργός να κατατρίβεται μ’ αυτά διότι τότε θα χάσει τα μεγάλα. Που είναι επίσης πολλά και -ας μη φοβόμαστε τις λέξεις- σημαντικότερα.

Προσοχή, δεν λέμε να μη συλληφθεί ο δράστης. Να συλληφθεί και να τιμωρηθεί πολύ αυστηρά. Όμως αυτό είναι δουλειά της αστυνομίας, άντε και του εισαγγελέα. Όχι του υπουργού. Το θέμα δεν είναι τυπικό, αλλά καθαρά πρακτικό.

Κακά τα ψέμματα, τον υπουργό δεν τον έχεις για να κάνει τον «τροχονόμο» στις αφύλακτες διαβάσεις. Γι’ αυτά υπάρχουν οι διωκτικές αρχές και τα ανάλογα όργανα που θα επιληφθούν. Το ότι ως άνθρωπος μπορεί να έχει κάποιες ευαισθησίες, είναι προς τιμήν του, όμως ως υπουργός, πρέπει πρωτίστως να έχει προτεραιότητες.

Εν τέλει, όταν βλέπεις έναν υπουργό να ασχολείται δημόσια με ένα τέτοιο περιστατικό, τότε γιατί να μην περιμένεις να ασχοληθεί και με τον τσακωμό δύο γειτόνων σου στην είσοδο της πολυκατοικίας; Γιατί να μην παρέμβει σε μια διένεξη σε κάποιο συνοικιακό σούπερ μάρκετ ή σε έναν τσαμπουκά με αφορμή μια θέση πάρκινγκ;

Το να χτυπάς ή να κακομεταχειρίζεσαι ζώα είναι προφανώς ανεπίτρεπτο, βάρβαρο, απεχθές και, ευτυχώς, ο νόμος δεν αφήνει πλέον τους παραβάτες στα μαλακά. Δεν πρέπει όμως να περιμένουμε την επίρρωση του υπουργού για να συμβούν όλα αυτά εν έτει 2022. Διότι αν χρειάζεται να ασχοληθεί για να ακολουθηθεί η νόμιμη οδός, τότε κάτι δεν κάνει καλά η πολιτεία στη διάχυση των αρμοδιοτήτων.

Μήπως ο υπουργός θέλει να ζητήσει με έμμεσο τρόπο στον δυνητικό ψηφοφόρο να τον θυμηθεί όταν θα έρθει εν τη βασιλεία του παραβάν;

Μήπως, λοιπόν, αυτή η υπερέκθεση (κάτι που συνέβη και στην υπόθεση Πισπιρίγκου όπου κι εκεί ο κ. Θεοδωρικάκος έσπευσε να πάρει θέση) υποκρύβει κάτι άλλο; Μήπως θέλει να ζητήσει με έμμεσο τρόπο στον δυνητικό ψηφοφόρο (κοντοζυγώνουν οι εκλογές) να τον θυμηθεί όταν θα έρθει εν τη βασιλεία του παραβάν;

Πριν από λίγες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους υπουργούς του να του πουν αν κάποιοι θέλουν να ασχοληθούν με τον προεκλογικό τους αγώνα με αποτέλεσμα να τους έχει γίνει βάσανο το υπουργείο. Φαίνεται πως κάποιοι εξ αυτών έχουν βρει το κατάλληλο modus operandi και συνδυάζουν και τα δύο…

 

Διαβάστε ακόμα: Είναι αστείο να μας τρομάζει ακόμη το Τατόι.

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top