1. Όλγα Κεφαλογιάννη – Υπουργός Τουρισμού.

Κονδύλια υπό διαχείριση: Τα πιο σημαντικά από αυτά που διαχειρίζεται στο Υπουργείο Τουρισμού η Όλγα Κεφαλογιάννη είναι αυτά του ΕΣΠΑ, όπως για παράδειγμα τα κονδύλια του Εναλλακτικού Τουρισμού, συνολικού προϋπολογισμού €20 εκατ.

Καριέρα: Ως οφείλει κάθε Υπουργός Τουρισμού που σέβεται τον εαυτό της, μιλάει τρεις ξένες γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά. Είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής Αθηνών και έχει δυο μεταπτυχιακούς τίτλους: από το King’s College – University of London στον Τομέα Εμπορικού Δικαίου και Δικαίου των Επιχειρήσεων και από το Tufts University, Fletcher School of Law and Diplomacy της Βοστώνης των ΗΠΑ, στις Διεθνείς Σχέσεις. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Ρεθύμνου με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 2007. Στις εκλογές της 6ης Μαϊου του 2012 ήλθε πρώτη σε σταυρούς βουλευτής στην Α΄ Αθηνών. Κατά την περίοδο διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, και συγκεκριμένα από το Μάϊο του 2004 ως τον Σεπτέμβριο του 2006, κατείχε τη θέση της ειδικής συνεργάτιδος του Πρωθυπουργού σε νομικά θέματα.

Στοίχημα: Η ίδια έχει δεσμευθεί ότι το 2015 η Ελλάδα θα κατοχυρώσει τη θέση της στην πρώτη 15άδα των κορυφαίων τουριστικών προορισμών παγκοσμίως. Έχει ακόμα την ευκαιρία να αποδείξει τη μόνιμη επωδό της ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο «ήλιος και θάλασσα», αφήνοντας πίσω την “γκάφα” με το βίντεο του ΕΟΤ. Και πέραν των ορίων του Τουρισμού, όμως, η Όλγα Κεφαλογιάννη θέλει μακροπρόθεσμα να αποδείξει πολλά. Δεν πρέπει κάποιος να ξεχνά ότι είναι νέα στην ηλικία και κόρη γνωστής πολιτικής -και επιχειρηματικής- οικογένειας.

Έχει πει: «Δεν είμαι γκόμενα, ούτε το παίζω τέτοια. Τελεία. Προσπάθεια και πάλι προσπάθεια (…) Με θεωρείς νάρκισσο; Κι όμως, δεν είμαι. Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι».

Στην επόμενη σελίδα: Αναστασία Σακελλαρίου, η γυναίκα που επιβίωσε στη Wall Street και το City.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top