Σοβαρά τώρα, πόσοι είστε πραγματικά ερωτευμένοι; Είναι δυσανάλογη η τεράστια παγκόσμια κινητοποίηση σε σχέση με την ποσότητα έρωτα που κυκλοφορεί στην γη.

Πλησιάζει η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Ανθοπωλεία, εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, κοσμηματοπωλεία και άλλοι αγαπησιάρηδες κλάδοι λαμβάνουν θέση μάχης.

Δεν έχω κάνει ούτε έχω λάβει ποτέ αν θυμάμαι καλά δώρο Βαλεντίνου. Θες γιατί ο άλλος (ορθώς) φοβόταν ότι θα γελάσω ή θα τον κοροϊδέψω, θες γιατί η γιορτή αυτή δεν μου κάνει κούκου για κανέναν λόγο, πάντως δεν εορτάζω. Αν ήμουν το ΔΙΚΑΤΣΑ των ερωτευμένων, αν δηλαδή αποφάσιζα εγώ ποιοι αναγνωρίζονται ως εορτάζοντες και ποιοι επιτρέπεται να κάνουν και να δέχονται δώρα ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, θα ήμουν πολύ αυστηρή.

Στην Ελλάδα οι Γιάννηδες είναι περισσότεροι από τους πραγματικά ερωτευμένους.

14 Φεβρουαρίου εορτάζουν και δικαιούνται να ανταλλάσσουν δώρα με την στενή έννοια μόνο οι εξής:

-Όσοι έχουν γενέθλια (η φίλη μου η Ελένη πχ).
-Όσοι ονομάζονται Βαλεντίνοι ή Βαλεντίνες.
-Όσοι φιλήθηκαν, τα έφτιαξαν (το γνωστό “θέλεις να τα φτιάξουμε;” – “Ναι”) ή παντρεύτηκαν, ή έκαναν έρωτα με το έτερον ήμισυ πρώτη φορά Αγίου Βαλεντίνου ανήμερα.

14 Φεβρουαρίου εορτάζουν και δικαιούνται να ανταλλάσσουν δώρα με την ευρεία έννοια οι κάτωθι:

– Όσοι είναι φουλ ερωτευμένοι, τύφλα, κουτουλάνε στο ταβάνι, έχουν πεταλούδες στο στομάχι και στο κεφάλι και επιθυμούν να το φωνάξουν, να το διατρανώσουν (διάρκεια σχέσης από μια ημέρα έως 6 μήνες).

– Όσοι είναι σκέτο ερωτευμένοι (διάρκεια σχέσης 1 χρόνο μάξιμουμ), δηλαδή είναι φουλ και αυτοί, απλώς δεν μας τσουρεκώνουν.

– Όσοι έχουν κρυφό έρωτα και θέλουν να τον εκφράσουν ελπίζοντας σε ανταπόκριση.

– Όσοι έχουν κρυφό έρωτα και θέλουν να τον εκφράσουν μην ελπίζοντας σε τίποτα, και ας έχουν φάει σκέτη από γιουβετσάκι (χυλόπιτα) και ας ξέρουν ότι θα ξαναφάν.

– Όσοι έχουν άσπρα μαλλιά στην κεφαλή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αλλά συνάμα είναι αγαπημένοι και παντρεμένοι πάνω από 40 χρόνια (παντρεμένοι μεταξύ τους, όχι με άλλον ο καθένας).

– Όσοι έχουν ερωτευτεί την δασκάλα τους (ηλικίας από 2 έως 10).

Όλους τους υπόλοιπους θα τους έκοβα. Ή μάλλον δεν θα το απαγόρευα, αλλά θα το φορολογούσα οπωσδήποτε για να είναι αποτρεπτικό, θα επέβαλα ένα Ερωτικό Τελος (και πόσο εκπληκτικά ωραίο λογοπαίγνιο ακούγεται αυτό ε;). Διότι κατά την γνώμη μου, είναι δυσανάλογη η τεράστια παγκόσμια κινητοποίηση σε σχέση με την ποσότητα έρωτα που κυκλοφορεί στην γη και δεν δικαιολογεί τόσο θόρυβο και τόσον τζίρο. Στην ελληνική επικράτεια, ας πούμε, οι Γιάννηδες είναι περισσότεροι από αυτούς που πληρούν τις προδιαγραφές του ΔΙΚΑΤΣΑ μου και σαφώς περισσότεροι από τους πραγματικά ερωτευμένους.

Είναι τόσο λίγοι στην πραγματικότητα οι ερωτευμένοι, που ούτε ένα eros pass δεν θα μπορούσε να χορηγήσει ο Πιερρακάκης.

Τι μπορεί να σου τύχει ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου; (από την ταινία Crazy Stupid Love)

Δηλαδή είναι τόσο λίγοι στην πραγματικότητα οι ερωτευμένοι, που ούτε ένα eros pass δεν θα μπορούσε να χορηγήσει ο Πιερρακάκης. Σίγουρα είναι περισσότεροι και οι χωρισμένοι από τους ερωτευμένους. Υπάρχει η International break up day, σοφά θεσμοθετημένη μια εβδομάδα ακριβώς μετά του Αγίου Βαλεντίνου, την 21η Φεβρουαρίου.

Υπάρχει και Divorce day, απ’ ό,τι έμαθα, η οποία όμως κατά κάποιους είναι κινητή εορτή, συγκεκριμένα η πρώτη εργάσιμη Δευτέρα του έτους, κατ’άλλους, στις ΗΠΑ, είναι η 5η Ιανουαρίου. Ωστόσο, δεν βλέπω καμία ιδιαίτερη προετοιμασία στον επιχειρηματικό κόσμο και στο λιανεμπόριο, σε επίπεδο σχημάτων, ιδεών, gadgets, κλπ.

Υπάρχει πάρα πολύ υλικό για μια τέτοια ημέρα: καρδούλα ραγισμένη, κεράκι κωλοδάχτυλο, καρτούλα που να γράφει «στα τσακίδια» ή «sooo long», μπουκέτο με ξεριζωμένες τσουκνίδες, διπλό πάπλωμα σκισμένο στα 2, διασκευή στο τραγούδι της Σακίρα, κουρτίνες στο χρώμα που μισούσες κλπ.

Η International break up day, σοφά θεσμοθετημένη μια εβδομάδα ακριβώς μετά του Αγίου Βαλεντίνου, πέφτει την 21η Φεβρουαρίου.

Πάντως επειδή έψαξα και λίγο τα διεθνή δημογραφικά στοιχεία σχετικά με το που καταλήγει το γενετικό υλικό που ανταλλάσσεται μεταξύ ετερόφυλων ζευγαριών τον Φεβρουάριο, παρατήρησα τα εξής:

Τόσο στην 10ετία του ’80, που δεν ήταν πολύ διαδεδομένη η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου στην Ελλάδα, όσο και από το 2000 και μετά, που ο Άγιος έχει γίνει πολιούχος των ανθοπωλείων και των Jumbo, οι γεννήσεις τον Νοέμβριο (Φεβρουάριος+9=Νοέμβριος), δεν γνωρίζουν ιδιαίτερη άνθηση. Άρα, είτε ο Βαλεντίνος εορταζόταν ανέκαθεν με προφυλάξεις, είτε οι παντρεμένοι δεν παρτάρουν ιδιαίτερα στις 14 Φεβρουαρίου, είτε παρτάρουν με προφυλάξεις αλλά με άλλον παρτενέρ. Αλλά, η γιορτή του έρωτα, δεν πρέπει να γιορτάζεται με έρωτα;

Δηλαδή αν ήταν κάτι που έπρεπε να γίνεται την ημέρα αυτή, αυτό είναι έρωτας, όσο περισσότερος η/και όσο ποιοτικότερος η/και όσο πιο πρωτότυπος γίνεται. Άρα ποιο είναι το σκεπτικό τελικά; Λαμβάνει χώρα έρωτας, και επικουρικά, ανταλλάσσονται και δώρα; Ή ανταλλάσσονται δώρα ΓΙΑ ΝΑ ή ΜΠΑΣ ΚΑΙ, λάβει χώρα έρωτας;

Λίγος Στηβ Καρέλ ακόμα. Έτσι, για την αλητεία.

Παλιά, όταν ήμασταν μικροί (εμείς που τώρα είμαστε 40++), δεν θυμάμαι να εορταζόταν ιδιαιτέρως φανταχτερά ο Άγιος Βαλεντίνος στην Ελλάδα. Δηλαδή επικρατούσε σχετική ησυχία με τον θεσμό. Επίσης, η γκάμα δώρων για έναν ερωτευμένο ζευγάρι ήταν αρκετά περιορισμένη στα εξής: Μπουκέτο λουλούδια (ίσως γιατί τον άγγιξε το impulse), fuck adoro ή φακα d’oro (το γκούγκλαρα και υπάρχει ακόμα η μάρκα facadoro παρεμπιπτόντως), Τζοκόντα choκολατάκια, mix tape (το καλύτερο), αφιέρωση στο Τζερονιμο Γκρουβι και Apelia (άνοιξε ένα) στην Μονεμβασιά.

Τώρα, οποιαδήποτε κατηγορία προϊόντων, έχει και προτάσεις για δώρο Αγίου Βαλεντίνου. Έβαλα στην αναζήτηση black and decker valentines day και ναι, υπάρχει βαφλιέρα black and decker που φτιάχνει βαφλάκια σε σχήμα καρδιάς. Υπάρχει συνταγή παρφέ γιαούρτι ειδικά για Βαλεντίνους. Υπάρχει σετ γούνινο χαλάκι μπάνιου, γούνινη καπάκι λεκάνης και κουρτίνα μπάνιου με κόκκινες καρδιές, υπάρχουν οδοντόβουρτσες για ζευγάρι που σχηματίζουν καρδιά, κεφάλι τυρί γκούντα σε σχήμα καρδιάς κλπ.

Μόνο στις ΗΠΑ, ο τζίρος της ημέρας των ερωτευμένων κινείται περί τα 22 δις δολάρια τo 2020 ενώ το μέσο ποσό που διέθεσε ο Αμέρικαν σίτιζεν ήταν 164 ντάλαρς. Οι περισσότεροι καταναλωτές, 52%, ξόδεψαν λεφτά για συζύγους και συντρόφους, δεν είναι και τεράστιο το ποσοστό, αν σκεφτείς ότι ένα άλλο 27% αγόρασε δώρο Βαλεντίνου για το κατοικίδιό του (μη συμπεριλαμβανομένων των ποιμένων μάλλον).

Από αυτά, αντιλαμβάνομαι ότι αφού εκεί το παίρνουν τόσο σοβαρά, άρα και στην από ‘δω όχθη θα γιγαντωθεί και θα τζιράρει σεβαστά ποσά με την πάροδο του χρόνου, όπως γίνεται με το thanks giving και με το halloween. Και επειδή στο ΔΙΚΑΤΣΑ του έρωτα, είμαστε αν μη τι άλλο αυστηροί πλην όμως ανοιχτόμυαλοι, θα προτείνουμε 3 πακέτα all inclusive circuit (πρωινό, φαγητό, άχρηστο δώρο, έρωτας/σεξ, διανυκτέρευση) για να καλύψουμε όλα τα βαλάντια.

Το “ιδανικό” σενάριο: Ξύπνημα με το τσιουάουα να γλείφει τα υαλουρονικά, insta story, δέσιμο στα τα μάτια με μεταξωτό μαντήλι, ιδιωτικό τζετ για Τενερίφη, insta story, τέλος.

Πακέτο Νο1 -λεφτά υπήρχαν -ηλικία εως 28 ετών

Ξύπνημα, τάισμα γάτας, πρωινό στο στρώμα (κατάχαμα) δίπλα στο κουμτελάκι, φρυγανιά με βούτυρο και μέλι/ αυγό μάτι σε σχήμα καρδιάς (τσέρκι από το shein 1 ευρώ), κόκκινη κορδέλα με φιόγκο στην γάτα, insta story με καρδούλες, έρωτας πρωινός, 1 τριαντάφυλλο, κουκλάκι σε σχήμα καρδιάς, (δουλειά/σχολή/κοπάνα), έρωτας απογευματινός, καρμπονάρα λαϊκιά με κρέμα γάλακτος, έρωτας βραδινός, ύπνος γλυκός. (Η θέρμανση σκοπίμως δεν πρωταγωνιστεί, τα κορμιά καίνε).

Πακέτο Νο2- λεφτά υπάρχουν -ηλικία από 35 έως 54

Πρωινό στο κρεβάτι, καλοριφέρ, κρουασάν (από τα 5 καλύτερα που έχουμε γράψει σε άλλο άρθρο), χυμός από βιολογικά πορτοκάλια, εσπρέσο/πράσινο τσάι, πολλά τριαντάφυλλα, choκολατάκια σε σχήμα καρδιάς (κανένα δε θα φάει, κάνει μόνιμη δίαιτα άσχετε) και δώρο τσάντα 300+ ευρώ (μετρίως αφροδισιακό), δουλειά/άδεια, πιλάτες, insta story (έχω αρχίσει να γλαρώνω και μόνο που τα γράφω), δείπνο σε αστεράτο εστιατόριο με natural wine, επιστροφή στο σπίτι, καλοριφέρ, εδώ κάπου ίσως υπάρχει και ένας μικρός έρωτας, first world problems κρεβατομουρμούρα, ύπνος με ένα μικρό βάρος στο στομάχι, λόγω του αργά φαγητού.

Πακέτο Νο3- Kιμ Kαρντάσιαν -όλες οι ηλικίες

Ξύπνημα με το τσιουάουα να γλείφει τα υαλουρονικά, insta story, δέσιμο στα τα μάτια με μεταξωτό μαντήλι, insta story, μπαίνουμε στη λίμο, insta story, οδηγούμεθα στο αεροδρόμιο, (τι σκαρώνεις, βρε σατανά), insta story, ιδιωτικό τζετ για Τενερίφη, insta story, τέλος.

Εγώ, αν ποτέ θελήσει κάποιος να μου εκφράσει τον έρωτά του, να ξέρετε, θα εκτιμήσω ένα μασάζ, μια καντάδα από θαρραλέο μουσικό σχήμα, παράφωνη ή όχι, δεν έχω θέμα, κοπάνα, ε, και ένα κρουασανάκι αγάπες μου.

 

 

Διαβάστε ακόμα: Ω θεοί, τι μας περιμένει τον χειμώνα;

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top