Wolfgang Schäuble

Ο αχώνευτος κ. Βόλφι έχει επιλέξει να απαντάει πλέον άμεσα και σφόδρα στις τσαχπινιές του Έλληνα ΥΠΟΙΚ κ. Βαρουφάκη, ο οποίος έχει γίνει πιο γνωστός διεθνώς για το γυμνασμένο σβέρκο του και το σηκωμένο γιακά στο σακάκι παρά για την άλγεβρα των αριθμών.

Η ιστορία έχει ως εξής: Ο ομολογουμένως όχι γλυκύτερος άνθρωπος στον πλανήτη, ο ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας κ. Σόιμπλε, από τότε που βγήκε στο πρωτοσέλιδο του κομματικού εντύπου ως Ναζί δεν χαρίζει κάστανα. Δεν δέχεται να κάνει άλλο τον… αφελή.

Έτσι, ο αχώνευτος κ. Βόλφι έχει επιλέξει να απαντάει πλέον άμεσα και συνήθως σφόδρα στις ποικίλες τσαχπινιές του Έλληνα ΥΠΟΙΚ κ. Βαρουφάκη, ο οποίος έχει γίνει πιο γνωστός διεθνώς για το γυμνασμένο σβέρκο του και το σηκωμένο γιακά στο ένα (και μοναδικό;) σακάκι του παρά για την άλγεβρα των αριθμών που ακόμα αρνείται να παρουσιάσει στο παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα.

Η αμπελοφιλοσοφία και οι γενικές προσεγγίσεις που τον έφεραν πρώτο σε σταυρούς στις περασμένες εκλογές, αυτές που μοίραζε γενναιόδωρα για πέντε χρόνια από τις καρέκλες του Γιώργη του Αυτιά και του άλλου Γιώργη, μέντορα του πρώτου, του Παπαδάκη, για κάποιο λόγο δεν πιάνουν στα Eurogroup. Στραβάδια Ευρωπαίοι και περαστικούληδες, όπως είπε ο γλυκομίλητος αντιπρόεδρος της Βουλής με τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπαλάφας.

Αλήθεια, το μετάφρασαν μόνοι τους ή έσκασε non-paper; Καλό θα ήταν να μας διευκρινιστεί αυτό, για να μας διαλυθεί κάθε υποψία πως έχουμε να κάνουμε με επικοινωνιακούς κλεφτοκοτάδες.

Πού να φτουρήσουν μπροστά στην αιωνιότητα του έθνους, του γένους και λοιπά χρυσαυγίτικα που έχουν καταλάβει εσχάτως όσους ΣΥΡΙΖΑίους πολιτικούς πλασάρονται για την επόμενη μέρα στο κόμμα τους· τη μέρα που θα ξημερώσει μετά τη μνημονιακή κωλοτούμπα Τσίπρα, για να του πάρουν το μαγαζί ως βέροι αντιμνημονιακοί και, απ’ ό,τι φαίνεται, με κανένα πρόβλημα να τσιμπήσουν και τη χρυσαυγίτικη ψήφο. Αυτό δεν είναι το κόρτε Ζωής και άλλων που παρακολουθούμε άλλωστε; Στρατόχαροι, αυταρχικοί και λαϊκιστές.

Πίσω στην ιστορία μας, προτού παρασυρθούμε. Ο Βόλφι είπε για τον Γιάνη εχθές πως αποκλείεται να χάζεψε ξαφνικά, οπότε ας αφήσει τα κουλά να συνεννοηθούν (σε ελεύθερη μετάφραση). Το MEGA (και όχι μόνο) έκανε μία άλλη μετάφραση, όπου ο κ. Σόιμπλε είπε τον κ. Βαρουφάκη “αφελή”. Κάπου εδω, συγχρονισμένα ή ασύγχρονα, ο κάτοχος διδακτορικού από γερμανικό πανεπιστήμιο ΥΠΕΞ κ. Κοτζιάς πήρε το ρεπορτάζ και προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας. Όχι προς το MEGA, αλλά τον Βόλφι.

Ήταν για το “αφελής”; Ήταν γιατί χαμογέλασε λοξά; Αν ισχύει το πρώτο, έγινε χωρίς το υπουργείο του, το Υπουργείο των Εξωτερικών, ναι αυτό που πάμε για τις επίσημες μεταφράσεις – μη με διακόπτεις – να κάνει έλεγχο στη δήλωση του ξένου αξιωματούχου. Χωρίς ο γερμανομαθής υπουργός να ζητήσει να ακούσει ή να διαβάσει την δήλωση, ένα “Τι είπε, ρε παιδιά, αυτός πάλι;”

Τίποτα – διάβημα με τη μία. Σύμφωνα με τη μετάφραση του MEGA. Αλήθεια, το μετάφρασαν μόνοι τους ή έσκασε non-paper; Καλό θα ήταν να μας διευκρινιστεί αυτό, για να μας διαλυθεί κάθε υποψία πως έχουμε να κάνουμε με επικοινωνιακούς κλεφτοκοτάδες κάπου στο Βασίλειο της Αφραγκίας.

Το ρεντίκολο ξεκίνησε με άρθρο των New York Times που δημοσιεύει τη σωστή μετάφραση και θα ακολουθήσουν και άλλα. Κι η ερώτηση πιο καίρια από ποτέ παραμένει: είναι τόσο ανίκανοι σε όλα τα επίπεδα ή τόσο νάρκισσοι (όλοι τους τελικά) που νομίζουν πως μπορούν να ξεφύγουν με τέτοια κόλπα; Τι θα ακολουθήσει; “Δεν έφερα το Μνημόνιο 3, γιατί χύθηκε πάνω του το πρωινό γάλα και η μαμά μου δεν μου τύπωνε άλλο;”

 

Διαβάστε ακόμα: Το Game of Thrones της Ψωροκώσταινας

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top