Δεν πρέπει να υπάρχει άνθρωπος που να νιώθει πιο μόνος από τον Μέσι σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. (Φωτογραφία: VI Images via Getty Images / Ideal Image)

Η απογοήτευση του Μέσι

Αρκετές εβδομάδες προτού ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, όλα τα φώτα ήταν στραμμένα πάνω του. Ρόλο σε αυτό έπαιξε η δύσκολη πρόκριση της Αργεντινής αλλά και ότι οι περισσότεροι πιστεύουν ότι αυτός είναι ο άνθρωπος που θα οδηγήσει την ομάδα ξανά στην κορυφή. Εκεί βρίσκεται και το μεγάλο λάθος: όλοι ξεχνάνε ότι το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό παιχνίδι και όχι ατομικό.

Δεν αμφιβάλει κανείς ότι ο Λιονέλ Μέσι είναι ένας από 3 κορυφαίους παίκτες στον κόσμο – αν όχι ο κορυφαίος. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να πάει την Αργεντινή μόνος του μέχρι το τέλος. Ούτε ο Μαραντόνα πήρε το Μουντιάλ μόνος του το ’86 – όλοι έβαλαν το χεράκι τους σε αυτό, απλά ο Ντιέγκο το έβαλε περισσότερο από τους άλλους. Και αυτή η μοναξιά του Μέσι, όχι απλά τον έχει καταπλακώσει ψυχολογικά, αλλά και ποδοσφαιρικά. Για αυτό και η «αλμπισελέστε» βρίσκεται ένα βήμα πριν τον αποκλεισμό. Και να πεις ότι δεν έχει καλούς παίκτες;

ΥΓ.: Βέβαια, αν το βράδυ της Τρίτης, ο Μέσι βάλει 5 γκολ, η Αργεντινή νικήσει τη Νιγηρία και προκριθεί, όλοι θα μιλάνε για την επιστροφή του «Μεσσία» και η απογοήτευση θα ξεχαστεί.

 

Στην επόμενη σελίδα: Τι έχουν τα έρμα τα φαβορί και δεν παίζουν καλή μπάλα;

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top