Η Ζωή έχει δίκιο – όχι ο Γαλιλαίος

Η Βουλή και μόνον η Βουλή μπορεί να την ξηλώσει από την προεδρική έδρα, όπου την ανέδειξαν (με 235 ψηφαλάκια!) η πλειοψηφία των 5/6 περίπου. Η πολιτική της αναξιοπρέπεια την οχυρώνει -δυστυχώς- απόλυτα.

 
Paint illustration: Albert Chereau

Την Ιερά Εξέταση θυμίζει ως φιγούρα η Ζωή όταν κηρύσσει την απόλυτη αλήθεια… Paint illustration: Albert Chereau

Η Ζωή έχει δίκιο! Η αλήθεια να λέγεται – loud and clear, που θάλεγε και ο όμαιμος αδελφός της (σ’ αυτήν τη φάση της ιστορίας), ο υπουργός-παγώνι Γιάνης Βαρουφάκης. Η Βουλή και μόνον η Βουλή και κανένας άλλος δεν μπορεί να την ξηλώσει από την προεδρική έδρα, όπου την ανέδειξαν (με 235 ψηφαλάκια-εντάξει;) η πλειοψηφία των 5/6, περίπου. Κανείς δεν δικαιούται να της ζητήσει παραίτηση, να της επιβάλει να διευκολύνει. Η πολιτική της αναξιοπρέπεια την οχυρώνει – απόλυτα.

Η Ζωή, άλλωστε, έχει συχνά-πυκνά δίκιο. Είχε δίκιο (ο Κανονισμός!) όταν ήθελε να καθυστερήσει τη συζήτηση για εξουσιοδότηση προς Τσίπρα/Τσακαλώτο, με σκοπό τη διαπραγμάτευση με τους “εταίρους” κ.λπ. (Κι ας πάει να κουρεύεται το Eurogroup, η Κορυφή, το Grexit…). Είχε δίκιο όταν απαιτούσε από τον Γιάννη Στουρνάρα να τα παρατήσει όλα, αν όχι για να περαστεί στο τσίρκουλο περί χρέους, πάντως στην Επιτροπή που θα ασχολιόταν με το θέμα της Siemens (Κι ας κάνει ό,τι θέλει ο Ντράγκι, εκείνος εκεί με τον ELA του και τα άλλα ακατανόητα…). Ακόμη-ακόμη είχε στοιχεία δίκιου όταν τα έκανε άνω-κάτω για τη συμμετοχή στις ψηφοφορίες της Βουλής των υπόδικων ναζιστών της Χρυσαυγής (Fiat jusa, pereut mundes, όπως σίγουρα είχε διδαχθεί στη Νομική).

Εκείνο που έχει ως βάση του δίκιου της η ιεροεξεταστής Ζωή είναι η απόλυτη πεποίθησή της ότι… έχει δίκιο.

Εκείνο που έχει ως βάση του δίκιου της η Ζωή είναι η απόλυτη πεποίθησή της ότι… έχει δίκιο. Όταν, βλέπετε, ο άθλιος εκείνος Γαλιλαίος (ή ο άλλος, ο Κέπλερ) είχε την αμαρτωλή άποψη ότι η Γη περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο, και όχι ότι εκείνη (η Γη, όχι η Ζωή!) είναι το κέντρο του σύμπαντος, με τον Ήλιο να κινείται γύρω της, οι μεγάλοι της Καθολικής Εκκλησίας δεν είχαν μόνον επιχειρήματα να τον κάνουν να σιωπήσει.

Άμα η Γη ήταν σαν σφαίρα, όχι επίπεδη όπως κατά την πτολεμαϊκή κοσμογραφία, τότε όσοι ζούσαν στην άκρια της Γης θα έπεφταν στην άβυσσο! Αφού στη Γη κατοικεί ο άνθρωπος, πλάσμα του Θεού κυρίαρχο, δεν μπορεί οι ουράνιες σφαίρες να μην κινούνται γύρω της! Οι τότε αυθεντίες είχαν και την απόλυτη γνώση της αλήθειας, όπως η Ζωή έχει τη γνώση του ορθού.

Και… είχαν και την Ιερά Εξέταση, που τόσο τη θυμίζει ως φιγούρα η Ζωή, όταν κηρύσσει την αλήθεια, ώστε να μην ξεφεύγουν οι αμαρτωλοί/οι διαφωνούντες. Όχι, η Ζωή έχει δίκιο! Αν θέλανε οι 299 παρακατιανοί της Βουλής να μην άρχει, θα είχαν ξεκουνηθεί να την ξηλώσουν. Δεν το έκαναν. Θα το κάνουν;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή
Διονύσης Μαρίνος «Τζίτζι» και Sirina: το #metoo δεν έφτασε ακόμα στη Μακεδονία 

Το απαράδεκτο και άκρως σεξιστικό «αστείο» του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα εις βάρος γυναικών εργαζόμενων της Περιφέρειας δεν μπορεί να σβηστεί με μια συγγνώμη που ούτε και ο ίδιος την πιστεύει. Και να σκεφτεί κανείς πως ήθελε να γίνει και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

03.01.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Guest / Άποψη Η ιδιωτικοποίηση του Χάρι και της Μέγκαν 

To απολαυστικό τρολάρισμα του περιοδικού Economist που παρομοιάζει τη βρετανική βασιλική οικογένεια με μια τεράστια επιχείρηση.

10.01.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Guest / Άποψη Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: «Το ερώτημα δεν είναι αν είμαστε υπέρ ή κατά των καταλήψεων» 

Παραβιάστηκαν ή όχι ανθρώπινα δικαιώματα στην περίπτωση του Δημήτρη Ινδαρέ, όπως και στην περίπτωση του Ζακ -ή της Μαρφίν; Με μια μετρημένη ανάρτηση στο Facebook, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης έθεσε το ζήτημα των ημερών στις πραγματικές του διαστάσεις.

20.12.2019

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Διονύσης Μαρίνος Τι της λείπει της Αττικής; Πολυθρόνα Chesterfield 

Σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, ο κ. Πατούλης αγόρασε έπιπλα αξίας 20.000 ευρώ για το γραφείο του στην Περιφέρεια. Το λες και -εντελώς- άσκοπη επένδυση.

09.01.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top