Η 10η ΕΣΩ θα ασχοληθεί με όλα τα φλέγοντα θέματα της σημερινής εποχής.

  Δέκα χρόνια σημαίνουν αφοσίωση, δέσμευση και επιτυχία. Πάνω από όλα δίνουν την αίσθηση ενός θεσμού που επαναπροσδιορίζεται χρόνο με το χρόνο ώστε να διατηρεί την επικαιρικότητά του. Η ημερίδα ΕΣΩ, ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς προβολής της αρχιτεκτονικής, του design και των τεχνών στην Ελλάδα (ελάχιστα ανάλογα δείγματα θα βρεις κανείς στην ημεδαπή) γιορτάζει φέτος 1ο χρόνια ζωής.

  Η διοργάνωση της 10ης ΕΣΩ ανήκει στο περιοδικό  archisearch.gr  και το +Design, ενώ στην συμπαραγωγή ενώνουν τις δυνάμεις τους το Design Ambassador, το +Design Magazine και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Σημαντική είναι και η συνεργασία με το Fundació Mies van der Rohe και το Fundació Mies van der Rohe και την πάντα ανοιχτή και φιλόξενη κοινότητα ανθρώπων που διοργανώνουν τα ευρωπαϊκά βραβεία σύγχρονης αρχιτεκτονικής, European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award.

  Το θέμα της 10ης ΕΣΩ είναι «Crossing Territories». Σε μια εποχή, μάλιστα, έντονης αστάθειας.

  Ο Ivan Blasi, επιμελητής και διευθυντής προγράμματος των βραβείων Mies van der Rohe, θα παρευρεθεί ανάμεσα στους παρουσιαστές της ημερίδας. Παράλληλα, στην ΕΣΩ 2022 θα παρευρεθούν ακτιβιστές, κριτικοί, καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες, προσεγγίζοντας, μέσα από διαφορετικές οπτικές, το “μεθοριακό” σημείο διάβασης.

  Η 10η ΕΣΩ θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και θα είναι μια ακόμη ευκαιρία για τους ανθρώπους της αρχιτεκτονικής, του interior και του graphic design να αναπτύξουν τις απόψεις τους και να μοιραστούν ιδέες και προβληματισμούς.

  Οι τέχνες είναι αναπόσπαστο μέρος της ημερίδας ΕΣΩ.

  Άλλωστε, η ημερίδα ΕΣΩ έχει (και) τον χαρακτήρα ενός forum όπου οι απόψεις κυκλοφορούν ελεύθερες και είναι ενταγμένες στην προβληματική της σημερινής εποχής. Κάτι που θα γίνει και φέτος, καθώς το θέμα της 10ης ΕΣΩ είναι «Crossing Territories». Σε μια εποχή, μάλιστα, έντονης αστάθειας έτσι όπως προέκυψε από την Covid-19 εποχή και τώρα με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

  Στο «Crossing territories», ο χώρος γίνεται πεδίο διερωτήσεων και αναζητήσεων φύλου και ταυτότητας.

  Η ημερίδα θα διερευνήσει αυτές τις αβεβαιότητες λειτουργώντας ως καταλύτης των εμπειριών που έχουμε βιώσει όλοι τα τελευταία χρόνια και οι οποίες οδηγούν αναπόδραστα σε κοινωνικούς, πολιτιστικούς, πολιτικούς και οικονομικούς μετασχηματισμούς που οδηγούν τις σύγχρονες κοινωνίες σε λογής επαναπροσδιορισμούς.

  Την ημερίδα παρουσιάζει ο επιμελητής των προγραμμάτων του Ιδρύματος Mies van der Rohe στη Βαρκελώνη, Ivan Blasi, η ιδρύτρια του Disrupt Symposium Sara Kolata και η δημοσιογράφος, Δανάη Μακρή.

  Οι νέες τάσεις του interior design θα αναπτυχθούν και στη φετινή ΕΣΩ.

  H φετινή διοργάνωση της ΕΣΩ θα ξεκινήσει με την ομιλία του αρχιτέκτονα και ακαδημαϊκού Joel Sanders – JSA/MIXdesign, με τίτλο Researching With a Queer Lens, γύρω από ζητήματα φύλου και συμπερίληψης στην αρχιτεκτονική. Στο «Crossing territories», ο χώρος γίνεται πεδίο διερωτήσεων και αναζητήσεων φύλου και ταυτότητας. Πεδία έρευνας όπως η διασταύρωση της σεξουαλικότητας και του σχεδιασμού καθώς και πώς το φύλο και η φυλή σχετίζονται με την αρχιτεκτονική μελέτη αποτελούν κλειδιά για την εργασία από και προς τη συμπερίληψη.

  Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ. 

  //Εισιτήρια μπορείτε να κλείσετε εδώ.

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top