AH_BW_-5

«Έχω περάσει από πολλά επαγγέλματα, ακόμη και ηθοποιός. Ποτέ δεν ήξερα τι ήθελα πραγματικά να κάνω “όταν μεγαλώσω”, αλλά σε κάποια στιγμή της πορείας μου, όταν άρχισα να ασχολούμαι με εταιρικά βίντεο, κατάλαβα ότι είχα φτάσει επιτέλους στο χώρο μου».

Πιτσιρικάς, τι δουλειά λέγατε ότι θα κάνετε «όταν μεγαλώσω»;
Ηθοποιός, αλλά μόνο μέσα μου.

Πότε συλλάβατε το όραμα που σας κατευθύνει μέχρι σήμερα;
«Όραμα» είναι μεγάλη λέξη… Έχω περάσει από πολλά επαγγέλματα, ακόμη και ηθοποιός τελικά. Στην ουσία, ποτέ δεν ήξερα τι ήθελα πραγματικά να κάνω «όταν μεγαλώσω», αλλά σε κάποια στιγμή της πορείας μου, όταν άρχισα να ασχολούμαι με εταιρικά βίντεο, κατάλαβα ότι είχα φτάσει επιτέλους στο χώρο μου. Ένα χώρο που συμπεριλάμβανε όλα όσα είχα κάνει μέχρι τότε –από μάρκετινγκ και οικονομικά μέχρι θέατρο, κινηματογράφο και events– και μ’ έκανε να νιώσω για πρώτη φορά ότι, τελικά, υπήρχε κάποιος σκοπός και μια τάξη σ’ αυτήν τη μέχρι τότε αλλοπρόσαλλη πορεία μου.

Ποιο είναι, με δυο λόγια, το mission statement της επιχείρησής σας;
Να προσφέρουμε το υψηλότερο δυνατό επίπεδο εταιρικού media content στις πιο προσιτές και ανταγωνιστικές τιμές. Και η σταθερή απόδοση ποιότητας, στην οποία ο πελάτης μπορεί να στηρίζεται για κάθε του project.

Ποιοι είναι οι πελάτες σας;
Ο μεγαλύτερος πελάτης μας είναι η Hyundai. Κερδίσαμε ένα μεγάλο διαγωνισμό πριν από ένα χρόνο να κάνουμε αποκλειστική παραγωγή όλων των media που παρουσιάζουν στο περίπτερό τους σε όλες τις εκθέσεις αυτοκινήτου στην Αμερική, από το brand video σε μια τεράστια οθόνη μέχρι τις ταμπλέτες με τις πληροφορίες δίπλα σε κάθε αυτοκίνητο. Ό,τι κινείται δηλαδή που δεν είναι άνθρωπος ή αυτοκίνητο, το κάνουμε εμείς. Συνεργαζόμαστε επίσης με την Toyota και τη Honda. Γενικά, η αυτοκινητοβιομηχανία είναι στο Λος Άντζελες ό,τι είναι η υψηλή τεχνολογία στο Σαν Φρανσίσκο, κι έτσι είναι μεγάλο μέρος του πελατολογίου μας. Αλλά έχουμε και εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, φαρμακευτικές, ακόμα και ασφαλιστικές.

«Σ’ αυτήν τη φάση της ζωής μου, επιτυχία σημαίνει οικονομική άνεση και ασφάλεια σε συνδυασμό με τη δυνατότητα να έχω έλεγχο του χρόνου μου».

Τι ήταν αυτό που σας ενέπνευσε περισσότερο να συνεχίσετε, παρά τις αντιξοότητες, όταν στήνατε την επιχείρησή σας;
Η μεγαλύτερή μου έμπνευση ήταν σίγουρα όταν αποφάσισα, μετά από 16 χρόνια ως ανεξάρτητος παραγωγός, να δεχτώ κάποια στιγμή θέση σε μια εταιρεία. Δύο χρόνια υπάλληλος, αν και σε υψηλή διευθυντική θέση, ήταν υπεραρκετά για να με πείσουν ότι έπρεπε να στήσω το δικό μου μαγαζί. Έμαθα πολλά και εμπνεύστηκα.

Τι σημαίνει για εσάς επιτυχία;
Σ’ αυτήν τη φάση της ζωής μου, οικονομική άνεση και ασφάλεια σε συνδυασμό με τη δυνατότητα να έχω έλεγχο του χρόνου μου. Επίσης, την πολυτέλεια να ασχολούμαι με δουλειές που μ’ ενδιαφέρουν και πελάτες που εκτιμώ.


Διαβάστε ακόμα: Νίκος Δρανδάκης, Founder & CEO του Taxibeat


Η προσωπική σας ευτυχία συνδέεται με την επαγγελματική σας επιτυχία;
Καλώς ή κακώς, ναι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το επαγγελματικό είναι τόσο προσωπικό που δεν μπορώ να το φανταστώ αλλιώς.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη σας επαγγελματική αποτυχία; Τι σας έχει διδάξει;
Πολλές! Και πολλά τα μαθήματα. Για παράδειγμα, λίγο καιρό προτού φύγω από την εταιρεία που με είχε προσλάβει, μια πελάτισσα λογαριασμού που είχαμε κερδίσει με εμένα επί κεφαλής, ζήτησε να γίνει αλλαγή αντιπροσώπευσης. Να βάλουν δηλαδή άλλον να χειρίζεται το λογαριασμό της. Αυτό δεν μου είχε συμβεί ποτέ πριν και μου έδειξε αμέσως ότι είχα αρχίσει να χάνω τον εαυτό μου σ’ αυτό το περιβαλλον. Έφυγα μετά από 4-5 μήνες.

AH_CLR_-18

«Έχω βγάλει κι έχω χάσει λεφτά αρκετές φορές… Ελπίζω ότι έχω πια μάθει πέντε πράγματα και μπορώ να τα μεταφράσω σε ποιότητα ζωής λίγο καλύτερα».

Για ποια απόφασή σας έχετε μετανιώσει;
Το ότι δεν αγόρασα σπίτι στο Λος Άντζελες το 2000. Είχα τα χρήματα, είχα και μεσίτη, η αγορά ήταν ακόμα καλή, αλλά αντ’ αυτού πήγα στο φεστιβάλ των Καννών, μετά Παρίσι, Σκανδιναβία, Ελλάδα κάμποσες βδομάδες… Αγόρασα και μια ωραία Μερσεντές, και γιόρτασα τα σαράντα μου για 2-3 χρόνια! Μέχρι να τελειώσει το πάρτι, είχα ξεμείνει από λεφτά και οι τιμές είχαν εκτοξευτεί…

«Αποφεύγω να πηγαίνω στο γραφείο το Σαββατοκύριακο, αλλά στη δουλειά μας τα πάντα είναι σχετικά. Ακόμη και το τι εστί Σαββατοκύριακο»

Τα χρήματα που έχετε κερδίσει έχουν βελτιώσει την ποιότητα ζωής σας;
Έχω βγάλει κι έχω χάσει λεφτά αρκετές φορές… Ελπίζω ότι αυτήν τη φορά έχω πια μάθει πέντε πράγματα και μπορώ να τα μεταφράσω σε ποιότητα ζωής λίγο καλύτερα. Θα έλεγα λοιπόν πως ναι, από την άποψη ότι έχω πλέον λιγότερες έννοιες σε ό,τι αφορά τα οικονομικά. Ό,τι άγχος υπάρχει τώρα έχει να κάνει πιο πολύ με τη μελλοντική εξασφάλιση παρά με την καθημερινότητα.


Διαβάστε ακόμα: Βασίλης Νικολόπουλος, CEO και συνιδρυτής της Intelen, Inc


Τι έχετε «επιστρέψει» στην κοινωνία ως «μέρισμα» για την επιτυχία σας;
Λιγότερα από όσα θα έπρεπε προς το παρόν, ομολογώ… Στηρίζω κάποιους οργανισμούς, κυρίως στους χώρους της τέχνης και του περιβάλλοντος, αλλά αισθάνομαι την ανάγκη πιο προσωπικής ανάμειξης.

Τι ώρα ξυπνάτε το πρωί και ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε;
Κατά τις 7, κι αρχίζω πάντα με καφέ κι εφημερίδα. Αν και ομολογώ ότι, εκτός Κυριακής, η εφημερίδα είναι ψηφιακή.

AH_BW_-7

«Θα ήθελα κάποια στιγμή στο μέλλον να ασχοληθώ και πάλι με την παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών. Ο κινηματογράφος παραμένει η μεγάλη μου αγάπη».

Μιλάτε στο τηλέφωνο στο εστιατόριο;
Φυσικά και όχι!

Τσεκάρετε τα email σας τη νύχτα;
Δυστυχώς, ναι, πάντα…

«Με τους συνεργάτες μου γίνομαι σκληρός όταν υπάρχει έλλειψη επικοινωνίας. Λάθη και καθυστερήσεις γίνονται, αλλά όταν δεν επικοινωνούμε ώστε να τα αντιμετωπίσουμε σωστά, αυτό με τρελαίνει».
AH_CLR_-15

Μια απόφαση για την οποία έχω μετανιώσει είναι ότι δεν αγόρασα σπίτι στο Λος Άντζελες το 2000. Είχα τα χρήματα, αλλά προτίμησα να γιορτάσω τα 40 μου για 2-3 χρόνια! Μέχρι να τελειώσει το πάρτι, είχα ξεμείνει από λεφτά».

Πηγαίνετε στο γραφείο το Σαββατοκύριακο;
Το αποφεύγω, αλλά στη δουλειά μας τα πάντα είναι σχετικά, ακόμη και το τι εστί Σαββατοκύριακο.

Παίρνετε δουλειά μαζί σας στις διακοπές;
Ναι, από λίγο έως πολύ.

Τι εκτιμάτε περισσότερο στους ανταγωνιστές σας;
Τις εκάστοτε συνεργασίες. Μου κάνει πραγματική ευχαρίστηση όταν βάζουμε στην άκρη τους ανταγωνισμούς και δουλεύουμε μαζί, ώστε να δημιουργήσουμε κάτι μοναδικό.

Πότε γίνεστε σκληρός με τους συνεργάτες σας;
Όταν υπάρχει έλλειψη επικοινωνίας. Λάθη και καθυστερήσεις γίνονται, το καταλαβαίνω, αλλά όταν δεν επικοινωνούμε ώστε να τα αντιμετωπίσουμε σωστά, αυτό με τρελαίνει.

Αν δεν ήσασταν στο τιμόνι της εταιρείας σας, ποια άλλη δουλειά θα σας γοήτευε να επιχειρούσατε;
Θα ήθελα κάποια στιγμή στο μέλλον να ασχοληθώ και πάλι με την παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών. Ο κινηματογράφος παραμένει η μεγάλη μου αγάπη.

Όταν πρόκειται να πάρετε μια σημαντική απόφαση, λειτουργείτε περισσότερο με τη λογική ή με το ένστικτο;
Με τη λογική, και σε βαθμό που δεν είναι πάντα ό,τι καλύτερο…

//ARTS4ALL, Inc. 244 S. Orange Grove Blvd, Suite 204, Pasadena, CA 91105. [email protected], www.arts4allmedia.com

 

Διαβάστε ακόμα: Τάσος Παγκάκης, Director of External Communications της Ericsson στη Μεσόγειο

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top