Η Alpha Bank αναδείχθηκε πρόσφατα «Best Private Bank in Greece» για το 2018, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο (Credit: Nikos Libertas / SOOC).

  Είχαν ρωτήσει κάποτε το JP Morgan (ναι, πέραν από χρηματοπιστωτικός οίκος υπήρξε και… άνθρωπος) για ποιο λόγο ένας άνθρωπος κάνει κάτι κι εκείνος είχε απαντήσει με τη γνωστή του αποφθεγματική διάθεση: «Κάνουμε ό,τι κάνουμε για δύο λόγους. Για έναν καλό λόγο και για έναν ρεαλιστικό».

  Βέβαια, ο ένας δεν αποκλείει καθόλου τον δεύτερο. Πολλές φορές το ευκταίο συνοδεύει το δέον (και το αντίστροφο).  Επί παραδείγματι: αν πας στην τράπεζα (υπάρχει περίπτωση να μην πας;) θέλεις να εξυπηρετηθείς γρήγορα. Πάνω από όλα, ειδικά αν είσαι επιχειρηματίας, επιθυμείς να έχεις μια εξατομικευμένη σχέση με τον υπάλληλο και την τράπεζα εν γένει.

  Έχουν «ακούσει» πολλά οι τράπεζες και οι τραπεζίτες στην Ελλάδα από τα χρόνια της κρίσης και εντεύθεν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, πως ο τραπεζικός τομέας είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες κάθε οικονομίας. Δίχως υγιείς τράπεζες, η ελεύθερη οικονομία παύει να είναι «ελεύθερη» και φυσικά… οικονομία. Όπως έλεγε κάποτε και ο Χέρμπερτ Χούβερ: «Η ευημερία δεν μπορεί να αποκατασταθεί με επιδρομές στα Δημόσια ταμεία». Επί της ουσίας: δεν χρειάζεται να γίνει καμία επιδρομή στην Ελλάδα – μόνο να οικοδομηθεί ουσιαστική σχέση ανάμεσα στον πολίτη και την τράπεζα με ενδιάμεσο τον κράτος.

  Αυτή τη στιγμή 11.727 υπάλληλοι εργάζονται στον Ομιλο Alpha Bank (σε Ελλάδα και εξωτερικό), ενώ ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειάς της φτάνει στο 18,3%.

  Η Alpha Bank αναδείχθηκε πρόσφατα «Best Private Bank in Greece» για το 2018, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, την 7 Νοεμβρίου 2018, στο πλαίσιο των βραβείων «Global Private Banking Awards 2018» που διοργανώνουν οι διεθνούς κύρους εκδόσεις «Professional Wealth Management (PWM)» και «The Banker» του Ομίλου Financial Times.

  Αυτό σε «απλά» ελληνικά σημαίνει πως στον τραπεζικό τομέα υπάρχουν φωτεινές δέσμες κι όχι βαθύ σκοτάδι. Ας μην ξεχνάμε πως έχουμε να κάνουμε με μια τράπεζα που ιδρύθηκε το μακρινό 1879 από τον Ιωάννη Φ. Κωστόπουλο. Κι έκτοτε, ο Όμιλος Alpha Bank είναι ένας από τους μεγαλύτερους Ομίλους του χρηματοοικονομικού τομέα στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή 11.727 υπάλληλοι εργάζονται στον Ομιλο Alpha Bank (σε Ελλάδα και εξωτερικό), ενώ ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειάς της φτάνει στο 18,3%.

  Εκ μέρους της Alpha Bank, στην τελετή παρέστησαν και παρέλαβαν το βραβείο οι κ.κ. Ιωάννης Μ. Εμίρης, Εντεταλμένος Γενικός ∆ιευθυντής Private and Investment Banking, Εμμανουήλ Αρζινός, ∆ιευθυντής ∆ιευθύνσεως Private Banking και Νικόλαος Πολύζος, Υποδιευθυντής ∆ιευθύνσεως Private Banking.

  Τα “Global Private Banking Awards” των PWM και The Banker βραβεύουν ετησίως τις καλύτερες υπηρεσίες Private Banking, με βάση ποιοτικές και ποσοτικές πληροφορίες που συλλέγουν από Private Banks διεθνώς. Την αξιολόγηση των στοιχείων επιμελείται επιτροπή που απαρτίζεται από επαγγελματίες και ειδικούς στον τομέα διαχειρίσεως περιουσίας στην Ευρώπη, την Ασία και τις ΗΠΑ.

   

  Διαβάστε ακόμα: Μέσω του «Unseen Greece», η αθέατη Ελλάδα θα δώσει νέα ώθηση στον τουρισμό. 

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top