grammatis

«Η επιτυχία μιας ιδέας δεν πιστεύω ότι μπορεί να βασιστεί σε ένα μόνο μυστικό. Οφείλεται σε ένα σύνολο παραγόντων που λειτουργούν θετικά προς την ίδια κατεύθυνση» τονίζει ο Ανδρέας Γραμμάτης.

«Παρακαλούνται όσοι νομίζουν ότι δεν γίνεται, να μην ενοχλούν αυτούς που το κάνουν». Αυτό το δημοφιλές ευφυολόγημα σκέφτομαι κάθε φορά που διαβάζω για ανθρώπους όπως ο Ανδρέας Γραμμάτης. Ο Ανδρέας ανήκει στην κατηγορία αυτών που… «το κάνουν». Τι ακριβώς έκανε; Από τη μία, είδε την ανάγκη πολλών ανθρώπων να βρίσκουν πιο εύκολα και γρήγορα έναν σωστό επαγγελματία για κάθε τύπο εργασίας. Από την άλλη, είδε την ανάγκη των επαγγελματιών να διευκολυνθούν στην εύρεση πελατών. Και γεφύρωσε αυτές τις δύο ανάγκες.

Έφτιαξε μια online υπηρεσία, με το catchy όνομα Douleutaras.gr και άρχισε να βελτιστοποιεί και να εξελίσσει τη διαδικασία: Ψάχνεις κάποιον επαγγελματία, από ηλεκτρολόγο και μηχανικό αυτοκινήτου μέχρι… γραφίστα και τεχνικό για το pc σου; Μπαίνεις στην πλατφόρμα, πατάς αυτό που ψάχνεις και βρίσκεις τους επαγγελματίες που είναι αξιολογημένοι από προηγούμενους χρήστες, επιλέγοντας με βάση το προφίλ του καθενός, την προσφορά που θα σου κάνει, τη συνέπειά του κ.λπ. Ήταν εύκολο για τον Ανδρέα να φτιάξει κάτι τέτοιο; Φυσικά και όχι. Παρά τις δυσκολίες, όμως, το project έφτασε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου και χρηματοδότηση ύψους 350.000 ευρώ.

Ο Ανδρέας Γραμμάτης θα εμφανιστεί στις 18 Οκτωβρίου στο προσεχές Start-Up Grind, για να εμπνεύσει ανθρώπους σαν εκείνον και να μοιραστεί μαζί τους την εμπειρία του. Μέχρι τότε, μας έδωσε ένα… teaser, για να κρατάμε την όρεξή μας για νέες ιδέες ζωντανή.

team-photo

Η ομάδα του douleutaras.gr σήμερα.

Ποιο είναι πιστεύετε το μυστικό της επιτυχίας της ιδέας σας; Δηλαδή γιατί «έπιασε» τόσο πολύ;
Η επιτυχία μιας ιδέας δεν πιστεύω ότι μπορεί να βασιστεί σε ένα μόνο μυστικό. Οφείλεται σε ένα σύνολο παραγόντων που λειτουργούν θετικά προς την ίδια κατεύθυνση. Ο πρώτος παράγοντας επιτυχίας για το Douleutaras.gr είναι ότι καλύπτει μια ουσιαστική ανάγκη για ένα μεγάλο μέρος του κοινωνικού συνόλου. Μέσω της πλατφόρμας, κάθε χρήστης έχει τη δυνατότητα να βρει τον κατάλληλο επαγγελματία και την προσφορά που έχει ανάγκη μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Έτσι αποφεύγει χρονοβόρες και αναξιόπιστες διαδικασίες, εξοικονομώντας χρόνο και φυσικά χρήματα. Το δίπτυχο εξοικονόμησης χρόνου και χρημάτων σε συνδυασμό με την αξιοπιστία είναι θεμελιώδη συστατικά για την επιτυχία της πλατφόρμας. Πέραν όμως αυτού, η επιτυχημένη υλοποίηση της ιδέας αυτής οφείλεται αποκλειστικά στην ομάδα μας, η οποία διακατέχεται από κοινό όραμα, στόχους, πείσμα και θέληση.

Στην Ελλάδα είμαστε δουλευταράδες; Τι συμπέρασμα έχετε βγάλει όσο καιρό ασχολείστε με αυτό το project;
Η επιτυχία της πλατφόρμας αποδεικνύει ότι οι Έλληνες είναι πράγματι douleutarades. Μήνα με το μήνα αυξάνεται κατακόρυφα ο αριθμός των εργασιών που εξυπηρετούμε. Δεν αυξάνονται, όμως, μόνο οι πελάτες αλλά και οι επαγγελματίες που θέλουν να δοκιμάσουν το «καινούργιο» και να εξυπηρετήσουν εργασίες μέσω της πλατφόρμας μας. Επίσης, εκείνο που μας εκπλήσσει πολλές φορές είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι δεν σταματούν ποτέ. Ακόμη και αν έχουν κλείσει αρκετές δουλειές μέσα στην εβδομάδα, μόλις δουν κάποια νέα ευκαιρία θα εκδηλώσουν και πάλι το ενδιαφέρον τους και θα στείλουν προσφορά. Μέσα από τη καθημερινή μας επικοινωνία με τους επαγγελματίες, μαθαίνουμε πολλά για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν και βελτιώνουμε την υπηρεσία μας, έτσι ώστε να αναδεικνύουμε και να αυξάνουμε τον όγκο των εργασιών για τους πλέον ποιοτικούς douleutarades.

«Η καινοτομία θα συνεχίσει να υπάρχει όσο ο άνθρωπος συνεχίζει να εξελίσσεται!».

Τι  θα περιλαμβάνει η παρουσία σας στο φετινό Startup Grind;
To Startup Grind είναι μία εκδήλωση που επιτρέπει στο κοινό να κάνει μια διαδραστική συζήτηση με τον ομιλητή για οτιδήποτε απασχολεί τη startup κοινότητα. Συνεπώς, δεν υπάρχει συγκεκριμένη ατζέντα και τόσο εγώ όσο και η ομάδα που θα παρευρεθεί είμαστε ανοιχτοί σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή απορίες.

Πιστεύετε ότι συνεχίζουν να υπάρχουν ακόμα αρκετές ευκαιρίες για νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τις startups; Ή θα υπάρξει κάποια στιγμή κορεσμός στο κομμάτι της καινοτομίας;
Η καινοτομία θα συνεχίσει να υπάρχει όσο ο άνθρωπος συνεχίζει να εξελίσσεται! Μάλιστα, ο ρυθμός εξέλιξής μας ολοένα και αυξάνεται, συνεπώς πιστεύω πως η ανάγκη για καινοτόμες εταιρείες θα αυξάνεται με αντίστοιχους ρυθμούς. Παράλληλα όμως αυτό το οποίο ονομάζουμε ecosystem, δηλαδή το περιβάλλον εντός του οποίου οι startups λειτουργούν και εξελίσσονται, θα πρέπει να εξελίσσεται κι αυτό, κάτι το οποίο συμβαίνει σήμερα. Άρα θεωρώ πως υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να αυξάνονται οι ευκαιρίες απασχόλησης σε μία startup.


Το Douleutaras σε αριθμούς

2013 ήταν η χρονιά που βγήκε στον αέρα

5 ήταν οι φίλοι που αρχικά το «έστησαν»

1,5 χρόνο μετά, το μοντέλο της πλατφόρμας άλλαξε και η ομάδα μεγάλωσε

30 τουλάχιστον μέλη αριθμεί σήμερα

6.000 εργασίες εξυπηρετούνται κάθε μήνα μέσω της πλατφόρμας

3.000 είναι οι επαγγελματίες που συνεργάζονται σήμερα με την πλατφόρμα

150.000 είναι οι χρήστες του douleutaras.gr μηνιαίως.


//Douleutaras
Startup Grind

 

Διαβάστε ακόμα: Σωτήρης Λυμπερόπουλος – Όσα μου έμαθε το «Ραδίκι»

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top