Ένα δισεκατομμύρια δολάρια θα βγάλει από τα ταμεία της η Apple, προκειμένου να «χτυπήσει» το Netflix. (Φωτογραφία: Wired)

  Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που οι περισσότεροι είχαν την τηλεόραση σε δεύτερη μοίρα. Ναι μεν, σχεδόν όλοι είχαν ένα «κουτί» στο σαλόνι τους και το άνοιγαν όταν δεν είχαν κάτι καλύτερο να κάνουν, αλλά ας πούμε μια αλήθεια: η ποιότητα βρισκόταν στον κινηματογράφο και η «πλέμπα» στη μικρή οθόνη.

  Εδώ και μια δεκαετία όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Όχι λίγο, αλλά πάρα πολύ. Η τηλεόραση έχει μετατραπεί στον νέο κινηματογράφο, όλο και περισσότεροι σταρ της μεγάλης οθόνης ψάχνουν για έναν πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάποιο σήριαλ, ενώ οι παραγωγές δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτές του Hollywood. Από τα παλιά Lost, Prison Break, Breaking Bad, Mad Men μέχρι τις τωρινές τηλεοπτικές μόδες των Game of Thrones, Stranger Things, Walking Dead, εκατομμύρια άνθρωποι καθηλώνονται μπροστά στις οθόνες, έχοντας δημιουργήσει μια βιομηχανία δισεκατομμυρίων.

  Το 1 δισ. μοιάζει ένα τεράστιο ποσό, αλλά ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος. Για παράδειγμα, το Netflix ετοιμάζεται να ξοδέψει 6 δισ. για το πρόγραμμά του μέσα στον επόμενο ένα χρόνο.

  Ναι, η τηλεόραση έχει «ψωμί» (για να το πούμε με λόγια καφενείου) και η Apple φαίνεται ότι θέλει να πάρει κι αυτή ένα κομμάτι από την πίτα. Όπως ανακοίνωσε η Wall Street Journal, η εταιρία που ίδρυσε ο Steve Jobs, άλλαξε τον κόσμο της τηλεφωνίας και οι δημιουργίες της κατέκτησαν όλο τον πλανήτη, ετοιμάζεται να εισχωρήσει στον χώρο του θεάματος.

  Σύμφωνα με πληροφορίες από την απέναντι όχθη του Ατλαντικού, η Apple είναι έτοιμη να ξοδέψει 1 δισ. δολάρια, προκειμένου να τα επενδύσει σε δημιουργία σειρών και ταινιών. Το αρχικό πλάνο της εταιρίας είναι να φτιάξει για αρχή 10 τηλεοπτικά σόου, τα οποία θα προβάλει είτε από την υπηρεσία για τη μουσική που ήδη διαθέτει είτε από μια νέα τηλεοπτική υπηρεσία που θα δημιουργήσει.

  Ωστόσο τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα για την Apple. Μπορεί το 1 δισ. να μοιάζει ένα τεράστιο ποσό, αλλά ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος. Σκέψου μόνο αυτό: το Netflix ετοιμάζεται να ξοδέψει 6 δισ. δολάρια για το πρόγραμμά του μέσα στον επόμενο ένα χρόνο.

   

  Διαβάστε ακόμα: Ποιος είναι ο Jeff Bezos που για λίγες ώρες έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου;

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top