Ο Bill Gates, για 4η συνεχόμενη χρονιά, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους πιο πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη. (Φωτογραφία από τον χρήστη του Flickr Statsministerens kontor)

  Για τους περισσότερους ανθρώπους σε αυτόν τον πλανήτη το 2016 ήταν μια κακή χρονιά. Το θέμα που ακούστηκε πιο πολύ από όλα ήταν η κρίση και φάνηκε να επηρεάζει τους πάντες, με τα ποσοστά ανεργίας παγκοσμίως να είναι σε αρκετά υψηλά επίπεδα, επιχειρήσεις να δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, οι απολύσεις να είναι καθημερινό φαινόμενο, όπως και η αγωνία για το αύριο.

  Αυτά είναι τα δεδομένα και ίσχυσαν για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού – εκτός από 2.043 ανθρώπους. Βλέπετε την ώρα που οι περισσότεροι τα βάζαμε κάτω και αναρωτιόμασταν αν αξίζει ή όχι να πάρουμε έναν 2ο καφέ, υπήρχαν και ορισμένοι που είδαν τις περιουσίες τους να εκτοξεύονται. Το περιοδικό Forbes κυκλοφόρησε την ετήσια λίστα του με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη και εκτός από τα εξωπραγματικά νούμερα (που τα βλέπουμε και κλαίμε), έχει και πολλά νέα ρεκόρ.

  Ο μεγάλος κερδισμένος της λίστας είναι ο Jeff Bezos της εταιρίας Amazon που είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 27.6 δισ. και βρίσκεται στην 3η θέση με τους πιο πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη.

  Πρώτο και καλύτερο η λίστα των δισεκατομμυριούχων που μεγάλωσε κατά 233 ανθρώπους. Από τους 1.810 δισεκατομμυριούχους που είχαμε το 2016, τώρα πλέον διαθέτουμε 2.043 με την συνολική τους περιουσία να αγγίζει τα 7.67 τρισ. δολάρια. Μάλιστα αυτή είναι η μεγαλύτερη αύξηση δισεκατομμυριούχων που έχει καταγράψει το Forbes στα 31 χρόνια που διατηρεί τη λίστα του, ενώ είναι η πρώτη φορά που έχουμε περισσότερους ανθρώπους από 2.000 με δεκαψήφιο νούμερο στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

  Φυσικά οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι προέρχονται από τις ΗΠΑ (565), ενώ η Κίνα έρχεται δεύτερη με 319. Οι μεγάλοι κερδισμένοι της λίστας είναι ο Jeff Bezos της εταιρίας Amazon που είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 27.6 δισ. και βρίσκεται στην 3η θέση, ενώ ο Bill Gates συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή για 4η συνεχόμενη χρονιά. Όσο για τους χαμένους; Ο Donald Trump έχασε 1 δισ. σε σχέση με πέρσι. Δύσκολη η προεδρία των ΗΠΑ τελικά.

  //Δείτε όλη τη λίστα του Forbes εδώ.

   

  Διαβάστε ακόμα: Ξεχωριστοί Έλληνες επιχειρηματίες ακτινογραφούν το προσωπικό τους «access to success»

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top