Η γενική διευθύντρια της Coca-Cola Tρία Έψιλον, Μαρία Αναργύρου-Νίκολιτς με την υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

  Μπορεί ο κορωνοϊός να έχει επισκιάσει τη δημόσια συζήτηση, ωστόσο όλοι οι επιστήμονες αποφαίνονται με δραματικούς τόνους πως το Νο1 πρόβλημα της ανθρωπότητας τα επόμενα χρόνια θα είναι η κλιματική κρίση. Τα επίχειρά της, άλλωστε, τα ζούμε ήδη.

  Οι καταστροφικές φωτιές του περασμένου καλοκαιριού, ως αποτέλεσμα του παρατεταμένου -και απρόσμενου για τα ελληνικά δεδομένα- καύσωνα, μας δείχνουν ότι μας περιμένουν δύσκολα χρόνια. Μέσα σ’ αυτή τη δεσμευτική συνθήκη, η συνδρομή των μεγάλων εταιριών παγκοσμίως είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία και χρήσιμη.

  Μ’ αυτό το σκεπτικό, η Coca- Cola Τρία Έψιλον αναπτύσσει δυναμικά την παρουσία της στην Ελλάδα συνεπής στη δέσμευσή της να συμβάλλει στον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής. Και το κάνει όχι θεωρητικά, αλλά με ουσιαστικές δράσεις.

  Η εταιρεία θα αναλάβει την κατασκευή επειγόντων αντιδιαβρωτικών – αντιπλημμυρικών έργων σε καμένες εκτάσεις, διευκολύνοντας την θωράκιση και αποκατάσταση τους.

  Δωρεά 1 εκατομμυρίου ευρώ για  αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών της Αττικής

  Η Coca-Cola Τρία Έψιλον αναλαμβάνει ως Ανάδοχος Αποκατάστασης και Αναδάσωσης την αποκατάσταση των περιοχών της Βόρειας Αττικής, και ειδικότερα της Βαρυμπόμπης, με δωρεά ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ.

  Στο πλαίσιο της αναδοχής- που έρχεται σε  συνέχεια της άμεσης βοήθειας που παρείχε η εταιρεία το καλοκαίρι για να στηρίξει τους πληγέντες- η εταιρεία θα αναλάβει την κατασκευή επειγόντων αντιδιαβρωτικών – αντιπλημμυρικών έργων σε καμένες εκτάσεις, επιτρέποντας την αντιπλημμυρική θωράκιση και αποκατάσταση τους.

  Τα συγκεκριμένα έργα είναι ιδιαίτερης σημασίας, καθώς μειώνουν τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή αδρανοποιώντας τους μηχανισμούς διάβρωσης του εδάφους. Επίσης, επιτρέπουν με αυτό τον τρόπο την ανάπτυξη της φυσικής αναγέννησης, αλλά και την τεχνητή αναδάσωση της περιοχής.

  Η δωρεά, συνδέεται με την ευρύτερη στρατηγική της εταιρείας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη δέσμευση για μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2040, ώστε να αποφύγουμε παρόμοιες καταστροφές στο μέλλον.

  Ο κύριος σκοπός των έργων αυτών είναι η άμεση αντιμετώπιση της εδαφικής διάβρωσης και η αντιπλημμυρική θωράκιση, καθώς συμβάλλουν στη συγκράτηση ποσοτήτων φερτών υλών. Τα συγκεκριμένα έργα είναι ιδιαίτερης σημασίας, καθώς μειώνουν τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή αδρανοποιώντας τους μηχανισμούς διάβρωσης του εδάφους. Επίσης, επιτρέπουν με αυτό τον τρόπο την ανάπτυξη της φυσικής αναγέννησης, αλλά και την τεχνητή αναδάσωση της περιοχής.

  Η δωρεά, συνδέεται με την ευρύτερη στρατηγική της εταιρείας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη δέσμευση για μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2040, ώστε να αποφύγουμε παρόμοιες καταστροφές στο μέλλον.

  Ο Όμιλος Coca-Cola HBC  θα μειώσει μέχρι το 2030 όλες τις εκπομπές από τη δραστηριότητά του (άμεσες και έμμεσες)  κατά 25% σε σχέση με το 2017 και, στη συνέχεια, κατά περισσότερο από 50% στα υπόλοιπα δέκα έτη.

  Ο Όμιλος Coca-Cola HBC έχει αναγνωριστεί ως η πλέον βιώσιμη εταιρεία στον κλάδο των αναψυκτικών στον κόσμο από τον Δείκτη Βιωσιμότητας του Dow Jones για 5η φορά τα τελευταία 7 έτη.

  Δέσμευση  για μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2040

  Ο Όμιλος Coca-Cola HBC (CCH) ανακοίνωσε τη δέσμευσή του για την επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας του έως το 2040.

  Στο πλαίσιο ενός υφιστάμενου, εγκεκριμένου, επιστημονικά βασισμένου στόχου, ο Όμιλος Coca-Cola HBC, που έχει αναγνωριστεί ως η πλέον βιώσιμη εταιρεία στον κλάδο των αναψυκτικών στον κόσμο από τον Δείκτη Βιωσιμότητας του Dow Jones για 5η φορά τα τελευταία 7 έτη,  θα μειώσει μέχρι το 2030 όλες τις εκπομπές από τη δραστηριότητά του (άμεσες και έμμεσες)  κατά 25% σε σχέση με το 2017 και, στη συνέχεια, κατά περισσότερο από 50% στα υπόλοιπα δέκα έτη. Στο πλαίσιο διαχείρισης του 90% των έμμεσων εκπομπών στην ευρύτερη αλυσίδα που προκύπτουν από ενέργειες τρίτων, ο Όμιλος θα διευρύνει την υφιστάμενη προσέγγιση συνεργασίας του με προμηθευτές. Στις περιπτώσεις όπου οι εκπομπές δεν μπορούν να εξαλειφθούν πλήρως, η επιχείρηση θα τις αντισταθμίσει επενδύοντας σε άλλα μέτρα προστασίας του κλίματος.

  Πιο συγκεκριμένα, για την επίτευξη του στόχου του, ο Όμιλος Coca-Cola HBC σκοπεύει να:

  – Επενδύσει 250 εκατ. ευρώ σε πρωτοβουλίες μείωσης των εκπομπών έως το 2025.

  – Απαλλάξει τις άμεσες δραστηριότητές του από τις εκπομπές CO2, μεταβαίνοντας σε 100% ανανεώσιμες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας και ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα μέσω συνεχών βελτιώσεων και καινοτομιών στην ενεργειακή απόδοση. Στην Ελλάδα ήδη, η προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας των εργοστασίων της Coca-Cola Τρία Έψιλον προέρχεται από 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ το 62,3% της συνολικής ενέργειας προέρχεται από ανανεώσιμες και καθαρές πηγές ενέργειας.

  – Επιταχύνει την πορεία του προς μια κυκλική προσέγγιση συσκευασίας με χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα, αυξάνοντας τη χρήση rPET, υιοθετώντας επιλογές χωρίς συσκευασία ή επαναγεμιζόμενων μπουκαλιών, καθώς και καταργώντας τα πλαστικά στη δευτερογενή συσκευασία. Στην Ελλάδα, ήδη από το 2018 η Coca-Cola Τρία Έψιλον διαθέτει στην αγορά αναψυκτικά με 20% rPET. Με τη συνολική μείωση χρήσης υλικών συσκευασίας να είναι στρατηγικής σημασίας για την Coca-Cola Τρία Έψιλον, η εταιρεία προχώρησε το 2021 σε επένδυση ύψους €4 εκατ. για την κατάργηση της πλαστικής μεμβράνης στις πολυσυσκευασίες αλουμινίου μέσω του νέου τύπου συσκευασίας KeelClip™, μια πρωτοβουλία που υλοποιείται για πρώτη φορά στον κλάδο των μη αλκοολούχων ποτών, αλλά και συνολικά στη χώρα μας και ισοδυναμεί με μείωση σχεδόν 287 τόνων πλαστικού ετησίως.

  – Παρέχει ενεργειακά αποδοτικά και φιλικά προς το περιβάλλον ψυγεία. Στην Ελληνική αγορά ήδη το 45,7% των ψυγείων της είναι ενεργειακά αποδοτικά.

  – Μειώσει τις εκπομπές από συστατικά γεωργικής προέλευσης.

  – Εφαρμόσει το πρόγραμμα «Πράσινου Στόλου» για τη μετάβαση σε εναλλακτικές χαμηλών και μηδενικών εκπομπών άνθρακα, μια ενέργεια που ήδη υλοποιείται και στην Ελλάδα με αντικατάσταση του στόλου των οχημάτων με οχήματα χαμηλών εκπομπών CO2, όπως τα υβριδικά και τα ηλεκτρικά.

  Τέλος, ο Όμιλος Coca-Cola HBC έχει εισάγει  τη μείωση των εκπομπών  CO2, ως ένα από τα στοιχεία στο μακροπρόθεσμο πρόγραμμα παροχής κινήτρων των στελεχών του.

   

  Διαβάστε ακόμα: Coca-Cola Τρία Έψιλον. Bελτίωσε περαιτέρω τους περιβαλλοντικούς της στόχους το 2020.

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top